Formuepleje er klar til at tackle rentestigninger

Den seneste måned har budt på relativt kraftige rentestigninger. Det har Formuepleje taget højde for.

De sidste par måneder har budt på store udsving på rentemarkederne. I starten af maj bundede de danske renter ud på et historisk lavt niveau med en tiårig dansk swap-rente, der kortvarigt var under 1,6 procent. I løbet af juni steg den til over 2,3 procent.

Disse store ændringer i renterne afspejlede sig ved, at der i maj var stor fokus på, om realkreditinstitutterne snart åbnede et 30-årigt fastforrentet lån med 2,5 procent i kuponrente. Billedet ændrede sig hurtigt på grund af kraftige kursfald på obligationerne, så i midten af juni nærmede 4 procent-obligationerne sig kurs 100 oppefra. Dermed var de i nærheden af at blive den gængse obligation til udstedelse af fastforrentede boliglån. Så det var i sandhed store bevægelser på obligationsmarkedet på kort tid.

Stigning i lange renter afdækket

Formuepleje vurderer, at de seneste måneders kraftige stigning i de kortere danske og europæiske renter er en overreaktion, og vi forventer, at de kortere renter falder tilbage igen i løbet af de kommende måneder. Derfor er rentefølsomheden øget den seneste måned, men vi holder fortsat fast i strategien om primært at være investeret i korte og mellemlange obligationer. Beholdningen vil derfor profitere, hvis de kortere europæiske og danske renter falder tilbage igen. Til gengæld er følsomheden på obligationsbeholdningen over for ændringer i de lange renter elimineret ved hjælp af finansielle instrumenter.

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>