Årsopgørelsen på vej

Allerede nu kan du begynde af se nogle af de oplysninger, som Skat automatisk har indsamlet om dine skatteforhold. Men det er først muligt at rette i oplysningerne fra den 4. marts, hvor også Skats bud på den endelige årsopgørelse er klar i din skattemappe på skat.dk.

Proceduren for opdatering af skatteoplysninger er ændret i år. Tidligere har du i februar kunnet foretage tidlig indberetning af for eksempel befordringsfradrag og lønmodtagerfradrag. Men den mulighed er afskaffet i år. Til gengæld kan du allerede nu kigge Skat over skulderen og følge med i, hvilke oplysninger Skat vil bringe i din årsopgørelse.

Du får adgang ved at logge ind på skat.dk og klikke på "Personlige skatteoplysninger mv." under din "Skattemappe". Aktionærer i Formueplejeselskaber skal være opmærksomme på, om afkastet af deres investering for frie midler er registeret korrekt. Læs mere om skat af Formueplejeaktier her.

Overskydende skat udbetales 27. marts

Fra mandag den 4. marts ligger årsopgørelsen for 2012 klar i din skattemappe på skat.dk. Fra samme dag kan du rette og tilføje nye oplysninger, og gør du det inden den 15. marts, vil oplysningerne være med på din første årsopgørelse. Skal du have overskydende skat tilbage, sker det den 27. marts, hvis beløbet er mindre end 100.000 kroner. Beløb under 100 overføres til næste år. Overskydende skat over 100.000 kroner skal tjekkes af Skat og udbetales senere på foråret.

Restskat bør betales straks

Har du betalt for lidt i skat, har du mulighed for at betale skatten med det samme med Dankort på Skats hjemmeside. Du bør gøre dette så hurtigt som muligt, hvis du er enig i årsopgørelsen, da renten er 2,7 procent beregnet fra den 1. januar 2013. Renten er ikke fradragsberettiget. Venter du med at betale til efter den 1. juli 2013, pålægges restskatten et procenttillæg på 4,7 procent.

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>