To modne træer i investeringsjunglen

Jyllands-Posten skriver 1. juni 2011: "Årringe: Erik Møller og Claus Hommelhoff er på 25. år partnere i investeringshuset Formuepleje. Selskabet forvalter en formue på 28 mia. kr."

Mange velvoksne træer i investeringsbranchen er styrtet i de seneste 25 år. Men ét af dem står endnu, og det trives glimrende. Konceptet, der ligger til grund for Formuepleje i Aarhus, har vist sig langtidsholdbart, og det betyder, at selskabet i dag ikke blot er et af landets ældste investeringshuse. Det er også et af de største inden for det, der kaldes uafhængig formueforvaltning. Investorer har i dag betroet Formuepleje at styre investeringer for 28 mia. kr. Men selskabet er ikke skudt i vejret fra den ene dag til den anden.

I begyndelsen voksede firmaet kun langsomt, og der har også været uvejr undervejs - perioder med gevaldige tordenskrald og kastevinde, der har skubbet rundt med det gamle træ i skoven. Trods turbulens har Formuepleje overlevet i 25 år.

Da Claus Hommelhoff og Erik Møller grundlagde selskabet i 1986, havde de imidlertid ingen anelse om, hvad det skulle udvikle sig til. De mødte hinanden som kolleger i Landbrugets EDBcenter i Aarhus, LEC, og allerede dengang puslede den økonomisk uddannede Claus Hommelhoff med forskellige investeringer for familie og venner.

Skrøbelig begyndelse

Først lidt senere blev det mere alvor, da Claus Hommelhoff foreslog Erik Møller et partnerskab med uafhængig rådgivning af velhavende mennesker om investeringer. Lidt uanseligt og skrøbeligt var det hele til at begynde med, erkender de. "Vi lagde ud i Mindegade i Aarhus. Det var meget ydmygt med et lillebitte kontor og et meget lille mødelokale. Vi købte brugte kontormøbler. Selv computerne var brugte. Alt var på discountniveau," erindrer Claus Hommelhoff. Men pengene var små, så mådehold var en nødvendighed. "Umiddelbart efter at Claus havde lokket mig med i 1986, fik vi den såkaldte kartoffelkur, som var den hårdeste opstramning i dansk økonomi i mange år. Det medførte, at folk hverken ville det ene eller det andet, og der var et halvt års tid, da vi kun fik løn hver anden måned. Mere kunne det ikke blive til," fortæller Erik Møller.

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>