Nej, din bank anbefaler ikke vores aktier

Formuepleje har indrykket en række kontante annoncebudskaber på internetsider og i aviserne. Claus Hommelhoff taler ud om hvad der gemmer sig bag ordene.

Hvad er tanken med budskaberne?

Markedsføringskampagnen slår på, hvorfor vi er det nødvendige alternativ til bankernes investeringsprodukter. Formueplejes kommunikationsafdeling har udformet en række korte statements, og budskaberne er skåret helt ind til benet.

Svarene er på vores hjemmeside og i vores nye imagebrochure. I øvrigt blev kampagnen nomineret til auroraprisen, danmarks tungeste reklamepris af Jyllands­Posten her i maj. Det er vi selvfølgelig stolte af.

Og hvorfor vil bankerne så ikke anbefale Formueplejeaktier?

Bankerne vil os ikke, og det har vi altid vidst. Det var derfor, vi i 1986 startede med Formueplejekonceptet. Dengang så vi, at der var brug for et alternativ til bankernes måde at tænke investering på. Bankerne baserer deres investeringsforretning på returkommission, og det er præsenteret i det, der står med småt. Hos Formuepleje skjuler vi ikke, hvad vi tjener. Det synes vi er langt mere troværdigt for investorerne - Man ved, hvad man betaler for.

I år har Formuepleje bestået i 25 år. Hvordan føles det?

Vores egen levedygtighed forklarer vi gerne med, at forretningsmodellen har været helt klar fra starten. Vi vidste, hvad vi ville med Formuepleje. Et andet budskab i kampagnen, som vi lige har kørt, handler netop om at have bestået den hårdeste test af alle. Tiden. Uden at blinke kan vi sige, at vi har danmarks længste track­record og det signalerer tyngde og troværdighed i en branche, der til tider er præget af flygtighed. Om Eriks og min fælles historie, ja, så er det jo lidt som humlebien, der ikke kunne flyve, men gjorde det alligevel.

Når i skriver i annoncer, at i er fundamentalister, hvad betyder det så?

Det er såre simpelt. Formuepleje investerer altid ud fra det fundamentale. Det betyder, at alle investeringer sker med afsæt i de klassiske objektive kriterier som indtjening, vækstrater og risikotillæg. Vi hører ikke til i gruppen af formueforvaltere, der tilskynder til at handle i ét væk. Vores forretningsmodel står helt rent i forhold til investeringsprincipperne.

Formuepleje mener gearing er fornuftigt. Hvorfor?

Nu har vi jo to selskaber Optimum og LimiTTellus, der ikke investerer for lånte midler. Og ja, vi arbejder med at geare kapital i fem af de syv børsnoterede Formueplejeselskaber, og det sker med omtanke og stram risikostyring.

Gearingen består i, at den lånte kapital investeres konservativt og at den, med undtagelse af ét selskab, Penta, kun anbringes i obligationer. Risikoen i Penta er for nuværende på linje med aktieindeksrisikoen. Afkastet bygger på, at obligationerne giver et højere afkast end den rente, der betales for at låne pengene. Afkastmulighederne er højere ved gearing - "afkastmotoren" kan så at sige løbe det hurtigere, men risikoen er følgelig også øget. Derfor råder vi altid til, at investorer har afklaret deres egen risikoprofil.

Formuepleje har ingen sælgere i forklædning. Hvad mener i med det?

I Formuepleje har vi rådgivere og deres opgave er at rådgive aktionærer og nye investorer om strukturen i Formueplejeselskaberne. Traditionelt set har banker i danmark givet deres rådgivere rigtigt mange kasketter på. Rådgivning har dækket over alt fra salg af forsikringer over vejledning i husholdningsøkonomi til rådgivning om selv meget komplekse investeringsprodukter.

Anderledes er det hos os. Vi rådgiver kun om det vi laver; formuepleje ­ og det er også derfor, vi har et budskab i kampagnen, der lyder "Ja, vi laver kun det vi hedder!"

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>