Flertal for indgreb mod rådgivningsgebyrer

Dagbladet Børsen skriver i dag (12. december), at et bredt flertal i Folketinget vil stramme reglerne for provisionsordninger mellem investeringsforeninger og de finansielle rådgivere, som typisk er bankerne. Det er opløftende, at politikkerne endelig gør noget ved de uigennemskuelig aftaler, som hvert år koster investorerne millioner, lyder det fra direktør i Formuepleje, Søren Astrup

Politikerne på Christiansborg er nu klar til at stoppe den udbredte praksis, hvor bankerne ikke rådgiver objektivt, men alene anbefaler de investeringsforeninger og finansielle produkter, som betaler bankerne provision, for at gøre det. Som minimum vil politikkerne kræve, at det fremgår sort på hvidt, hvilke fonde rådgiveren får penge fra og hvor mange.

 "Jeg er enig i, at det er et område, vi skal gøre noget ved. Et forbud (mod provisionsgebyr, red) ville være det nemmeste, men vi er ved at kigge på, hvad der ville være den bedste løsning," siger Benny Engelbrecht, erhvervsordfører for Socialdemokraterne til Børsen.

Han hæfter sig ved, at briterne netop har taget den ultimative konsekvens af de udbredte provisionsgebyrer. For at sikre private investorer uvildig rådgivning nedlægger de 1. januar 2013 forbud mod de såkaldte kickback-ordninger. Med et forbud kommer investorerne stadig til at betale for rådgivning, men det kommer til at foregå som en direkte betaling fra f.eks. kunde til bank - ikke som en skjult omkostning via en tredjepart, som det er tilfældet nu.

Også Venstres erhvervsordfører Kim Andersen mener ifølge Børsen, at det kan diskuteres, om provisionerne er synlige nok, og at de præcise beløb bør fremgå tydeligere, og dermed er der bred opbakning i Folketinget til at sætte problemet med kickback på dagsordenen.

Formuepleje blev i sin tid grundlagt i protest mod blandt andet de uigennemskuelige aftaler mellem investeringsforeningerne og bankerne.  

- For Formuepleje har det altid været et helt grundlæggende valg ikke at betale banker eller andre finansielle rådgivere for at anbefale Formueplejeselskabernes aktier. For os er det vigtigt at investorerne aktivt vælger Formuepleje til, og ikke investerer i Formueplejeselskaberne på baggrund af en "betalt anbefaling", siger Søren Astrup.

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>