Bland ikke bolsjerne selv

De danske investeringsforeninger har efterhånden over 800 forskellige afdelinger på hylderne. Der er altså rigeligt at vælge i mellem, men nye tal viser, at flere og flere investorer efterspørger blandede investeringer med både aktier og obligationer. Årsagen er, at det kræver store ressourcer alene at følge med i de finansielle markeder, og det er nærmest umuligt for private at danne sig et overblik.

Op til finanskrisen ville mange investorer gerne selv have indflydelse på sammensætningen af deres porteføljer, og ikke mindst de eksotiske investeringer var i høj kurs.

Siden efteråret 2008 har mange mistet lysten til at træffe beslutningerne selv. Typisk er det, at gør-det-selv trangen har udløst irriterende tab, efter eksempelvis en aktie er solgt i et øjebliks panik, og så må købes igen til en højere kurs, når nervøsiteten har lagt sig.

Private og institutionelle investorer i Danmark har overladt mere end 1.000 mia. kr. til landets ca. 30 investeringsforeninger, men kun omkring 4 procent er i dag placeret i blandede afdelinger.

All in Koncept

I Formueplejeselskaberne har grundidéen altid været en blanding af aktier og obligationer med udgangspunkt i den klassiske modelporteføljeteori.

Her skal investorerne ikke selv følge med i de finansielle markeder og vurdere fordelingen mellem aktier og obligationer. De skal heller ikke forholde sig til hvilke aktier der har størst potentiale eller forventningerne til rente udviklingen, samt genplacering af udbytter, udtrukne obligationer og renter.

Det eneste valg investorerne skal træffe er det ønskede risiko niveau.

Færre bekymringer og lavere risiko

Blandingen af aktier og en gearet obligationsportefølje har givet en markant mere stabil kursudvikling under de aktuelle uroligheder, hvor frygten for følgerne af gældsproblemerne i Sydeuropa og uenigheden om forhøjelsen af gældsloftet i USA, præger markederne.

Mens aktiemarkederne generelt er faldet i 2011, har Formueplejeselskaberne leveret afkast på mellem ca. 0 og 1,5 procent.

 

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>