5 spørgsmål til Claus Hommelhoff

Dagligdagen som senior formuerådgiver er godt fyldt op med samtaler og talrige rådgivningsmøder. Vi har stillet Claus Hommelhoff 5 spørgsmål om, hvad der rør sig lige for øjeblikket.

Spørgsmål 1:

Du stiftede Formuepleje sammen med Erik  Møller for 25 år siden, hvordan ser du  Formueplejeselskaberne i dag, og er der etaf selskaberne, du foretrækker?

Formueplejes fonde leverer som dengang konkurrencedygtige afkast. Til eksempel har Formuepleje Safe i 2011 skabt et samlet afkast på knapt 1300% eller 13% årligt siden selskabets start i 1988. I den samme periode er FT World steget 126%. "Hvilket selskab jeg foretrækker?" Ja, svaret må være dem alle. Selv har jeg investeret i samtlige af Formueplejes fonde, og disse investeringer udgør i dag næsten hele min portefølje.

Spørgsmål 2:

Hvorfor skal der overhovedet være noget som hedder Formuepleje, når der er så mange andre muligheder for velhavende danskere?

Provisioner styrer rådgivningen hos banker og andre investeringsrådgivere. Den påståede uafhængighed findes for det meste kun i markedsføringen. Vi modtager eller afgiver ikke provisioner. Formuepleje har fravalgt kurtage - altså at have indtægter fra omsætning af værdipapirer. Vi bliver primært aflønnet på baggrund af de resultater, vi kan fremvise. På den måde har vi helt de samme interesser som vores kunder. Her er vores styrke, og derfor skal man vælge Formuepleje til.

Spørgsmål 3:

Kan du give 3 gode grunde til, at man skal vælge at samarbejde med Formuepleje?

Ja, det kan jeg, og i prioriteret rækkefølge er de:

  1. Gode resultater: Vi søger langsigtet afkast. I 2010 var afkastet målt på børskurserne 15% i Formuepleje Optimum og mellem 22% og 34% i de selskaber der anvender gearing. Til sammenligning steg de globale aktier med 18% og obligationsindekset steg med 5%.
  2. Sammenfaldende interesser: Medarbejdere, ledelse og ejere investerer selv. Vi kan ikke se en bedre måde, at investere vores opsparede midler.
  3. Dygtige og engagerede rådgivere: Vores formuerådgivere er specialister i at give overblikket, der kan optimere den samlede portefølje

Spørgsmål 4:

Hvilket spørgsmål fylder mest i øjeblikket, for de kunder du rådgiver?

Først og fremmest fylder finanskrisen forsat meget. Mange er optaget af risikoen for en ny finanskrise og investerer derfor yderst forsigtigt. Dermed går de glip af det store potentiale, der sandsynligvis er på aktiemarkedet i de kommende år.

Spørgsmål 5:

Vi har taget det første skridt ind i et nyt årti, hvad er dit drømmescenarie for Formuepleje, når vi skriver 2020?

At alle tænker Formuepleje, når de tænker investering; fordi vores investeringsmodel har den blanding af aktier og obligationer, som gør den optimal. Og ja, så synes jeg det er godt, at beholde lidt af den identitet som ”klassens frække dreng”, som Formuepleje har haft siden starten i 1986.

Artiklen er bragt i Magasinet FORMUE 01//2011.

 

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>