Forskudsopgørelse 2011 er klar

Fra 3/11 kan borgerne se deres forskudsopgørelse for 2011 i skattemappen. Er der sket større ændringer i ens liv, er det særligt vigtigt at få kigget på opgørelsen. Samtidig bør man give sin forskudsopgørelse for 2010 et serviceeftersyn.

SKAT meddeler, at forskudsopgørelsen for 2011 nu ligger klar i skattemappen på skat.dk:

Forskudsopgørelsen for 2011 vil ligne den for 2010, da der ikke er større lovændringer for 2011. Af nye ting er dog, at fradrag for faglige kontingenter er begrænset til 3.000 kr. og der er indført udligningsskat på 6 pct. af pensionsudbetalinger over 362.800 kr.

De fleste behøver ikke at ændre i deres forskudsopgørelse, men alle bør alligevel kigge forskudsopgørelsen igennem for at se, om der er forkerte tal eller mangler oplysninger. Er der sket ændringer i ens liv, fx nyt job, køb eller salg af bolig, ændring af lån i boligen eller kortere eller længere vej til arbejde, er det imidlertid særligt vigtigt at få kigget på opgørelsen, for i de tilfælde skal der ofte ændres i beløbene, siger kontorchef i SKAT Henrik Kähler.  

Det er vigtigt at ændre forskudsopgørelsen, så den stemmer overens med virkeligheden, da der ellers er risiko for, at man kommer til at betale for meget eller for lidt i skat i løbet af 2011. Betaler man for lidt, risikerer man at skulle betale restskat og renter. Fristen for ændring af forskudsopgørelsen for 2011 er 31. december 2011. På skat.dk kan man læse, hvordan man undgår restskat.

Det er aldrig for sent at ændre

Forskudsopgørelsen er en slags budget, der bør tilpasses, hvis der sker noget af større økonomisk betydning i ens liv. Derfor kan man ændre den hele året. På den måde undgår man at skulle betale store restskatter, fordi man hver måned betaler netop den skat, man skal - hverken mere eller mindre.

Derfor kan der også være god grund til at se en ekstra gang på sin forskudsopgørelse for 2010.

Hvis du tjekker tallene på din forskudsopgørelse for 2010 og opdager, at du har betalt for lidt i skat i år, kan du stadig undgå restskat og renter. Det kræver bare, at du betaler det manglende beløb inden årets udgang via skat.dk. Hvis du fx lagde dine lån om sidste år på denne tid, så tjek om renteudgifterne for 2010 passer, siger Henrik Kähler.

Hvornår skal man være ekstra opmærksom?

Det er særligt vigtigt at tjekke forskudsopgørelsen, hvis der er sket ændringer i ens liv på følgende områder:

 • Nyt job med en væsentligt højere eller lavere løn
 • Arbejdsløshed, pensionering eller efterløn
 • Start af selvstændig virksomhed
 • Flytning eller udstationering til udlandet
 • Flytning, hvor afstanden mellem hjem og arbejde er blevet væsentligt kortere eller længere (ændret befordringsfradrag)
 • Køb eller salg af hus/ejerlejlighed, nybygning eller ombygning
 • Omlægning eller indfrielse af lån, fx boliglån
 • Rentetilpasningslån
 • Oprettelse/ophør af kapitalpensionsordning
 • Oprettelse/ophør af pensionsordning med løbende udbetaling
 • Ændringer i renteindtægter og renteudgifter (kapitalindkomst)
 • Ændrede ægteskabelige forhold

Sidste år tjekkede 1,5 millioner danskere deres forskudsopgørelse i løbet af den første uge. På en normal dag er der cirka 20.000 besøgende i skattemappen på TastSelv.

- Vi forventer som sædvanlig et ekstra pres på vores systemer, da mange gerne vil ind og se deres forskudsopgørelse med det samme. Vent derfor en dag eller to med at logge på, hvis du vil undgå risiko for kø, afslutter Henrik Kähler.

Læs mere om forskudsopgørelse 2011 på www.skat.dk/forskud

Søg rådgivning

Har De spørgsmål omkring skat, er De velkommen til at kontakte vores formuerådgivere på telefon 87 46 49 00 eller info@formuepleje.dk.

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>