Aktuel rådgivning

Der er penge at spare, hvis de rigtige beslutninger træffes inden årets udløb. Vi har samlet nogle af dem i en økonomisk huskeseddel.

Efteråret er over os - og dermed en række opgaver for den vågne investor. Blandt Formueplejes formuerådgivere har der været høj aktivitet i sensommeren. Her ser vi nærmere på nogle af de aktuelle emner, som er vigtige for investorerne lige nu.

1. Den gode nyhed: Skatteregler er en fordel

Skat har fyldt uforholdsmæssigt meget i formuerådgivningen de forgangne 18 måneder. Især har lagerbeskatning, beskatning af fiktive gevinster og asymmetrisk beskatning været meget omtalt. Heldigvis er de mange uklarheder imidlertid ændret eller helt fjernet nu. Faktum er, at hovedparten af alle aktionærer har fordel af situationen. Senest er der vedtaget ændret beskatning af kapitalindkomst for private investorer med mere end 40.000 kr. i positiv kapitalindkomst OG som betaler topskat. Med de ændrede regler falder skatten på Formueplejeaktier fra 49,50% i 2010 til 42% i 2014. For de investorer, hvor den positive nettokapitalindkomst bliver under 40.000 kr. - og hvor investor ikke betaler topskat, er beskatningen fortsat ca. 37% 

2. Selvangivelse og forskudsregistrering: Sådan gør du

Indkomståret 2009 blev det første, hvor private investorer skulle medtage Formueplejeaktierne på selvangivelsen. Overgangsreglerne betød, at eventuelle tab fra anskaffelsestidspunktet og frem til 30. juni 2009 - kunne fradrages som negativ kapitalindkomst på selvangivelsen for 2009. Resulterede opgørelsen ved overgangen i en gevinst - skulle denne medregnes som positiv aktieindkomst i 2009.

Læs artikel.

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>