Tid til at kigge på næste års forskudsopgørelse

Skat har netop åbnet for Forskudsopgørelsen for 2021, og det bør du lige afsætte lidt tid til at få kigget på og få opdateret dine indkomst- og skatteforhold.

Forskudsopgørelsen 2021 er netop åbnet for indtastninger, og det bør du bruge et minut eller to på. Hvorfor? Fordi det er din personlige besked til Skat om, hvordan du forventer at dine indkomstforhold vil se ud til næste år – og dermed en rigtig god mulighed for hverken at betale for lidt eller for meget i skat.

Skat kommer på dette link med en god opremsning af situationer, der kan gøre det ekstra relevant for dig at åbne og ændre forskudsregistreringen.

For lønmodtagere er det især vigtigt at være opmærksom på, om du passerer grænsen for, hvornår der skal betales topskat (592.174 kroner før arbejdsmarkedsbidrag).

Dernæst skal du nok lige forholde dig til, hvor meget befordring du har i fremtiden. Befordringsfradrag opnås kun for dage, hvor du rent faktisk flytter dig fysisk, så er du begyndt at have to faste hjemmearbejdsdage om ugen, kan du ikke beregne befordringsfradrag for disse.

Det kan også være, at du er steget eller faldet i løn, eller du kan fået nyt job eller være uheldig at have mistet det. Er du virksomhedsejer, har dit overskud i virksomheden måske ændret sig, eller du kan have solgt eller lukket din virksomhed. Alt sammen kan det være med til at ændre de oplysninger, du skal give til Skat.

Men fortvivl ej, hvis du ikke lige når det i denne uge: Du kan når som helst ændre din forskudsregistrering i løbet af året, men hvis du vil have ændringerne til at slå igennem fra årets start, så er tiden inden nu.

Sådan beskattes Formueplejes investeringsløsninger

Har du brug for at vide, hvordan du skal indberette gevinster og tab i Formueplejes investeringsløsninger, finder du oversigten her.

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>