Spring til indhold

Forskudsopgørelsen

Forskudsopgørelsen for 2024 er her. Vil du være sikker på ikke at få skattemæssige overraskelser, når året ender, kan du vælge at tilrette din forskudsopgørelse efter den forventede nettokursudvikling.

Forskudsopgørelsen er her - husk at bruge den

Forskudsopgørelsen er her - husk at bruge den

Du kan rette i forskudsopgørelsen hele året, så hver gang der sker ændringer i dit økonomiske liv, har du mulighed for at rette den til. På den måde sikrer du, at du betaler præcis det du skal i skat. Hverken mere eller mindre.

Der er mange ting at være opmærksom på, når forskudsopgørelsen skal rettes. I denne artikel får du derfor en tjekliste, som du kan have ved din side, når du skal gennemgå forskudsopgørelsen for 2024. 

Find tjeklisten her

Har du lagerbeskattede fonde?

Da lagerbeskattede fonde beskattes en gang årligt uanset om gevinsten/tabet er realiseret eller ej, kan du med fordel tilrette din forskudsopgørelse efter den forventende nettokursudvikling. På den måde kan du undgå store skattemæssige overraskelser, når året opgøres. 

Om beskatningen sker som kapitalindkomst eller aktieindkomst afhænger af, om din investering er registeret som en aktie– eller obligationsbaseret afdeling.

Herunder får du overblikket for Formueplejes foreninger:

Lagerbeskattede fonde med aktieindkomst

Lagerbeskattede fonde med aktieindkomst

Følgende af Formueplejes fonde beskattes efter lagerprincippet som aktieindkomst. I Skats TastSelv skal du under Andre felter  Aktier og værdipapirer indtaste det forventede beløb i rubrik 345 - Gevinst/tab på aktier/beviser i aktiebaserede investeringsselskaber (forventet tab angives med minus).

Beskatning efter lagerprincippet som kapitalindkomst

Lagerbeskattende fonde med kapitalindkomst

Følgende af Formueplejes fonde beskattes efter lagerprincippet som kapitalindkomst. I Skats TastSelv skal du under Andre felter  Indkomst  Kapitalindkomst indtaste det forventede beløb i rubrik 239 - Gevinst/tab på aktier/beviser i obligationsbaserede investeringsselskaber (forventet tab angives med minus).

Få det fulde skatteoverblik

Få det fulde skatteoverblik

Der kan være stor forskel på, hvordan dine Formuepleje fonde beskattes alt efter, om de er realisations- eller lagerbeskattede og ligeledes om de indkomst- eller kapitalbeskattede. Derudover har det også betydning, hvilket skattemiljø du har investeret i. Har du investeret gennem en aktiesparekonto, gennem en pensionsopsparing eller med frie midler? Det har alt sammen betydning for, hvordan dine værdipapirer beskattes.

Derfor har vi lavet et samlet overblik over, hvilke skattesatser der er gældende for de forskellige Formuepleje fonde afhængigt af skattemiljø.

Se skatteoverblikket her

Vil du vide mere?

Få en second opinion eller bestil en intropakke og få mere viden om, hvad vi kan gøre for dig. 

Bestil en intropakke

Få en uforpligtende intropakke, og læs mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Send mig en intropakke

Få seneste nyt

Hold dig opdateret på investering, privatøkonomi og den aktuelle udvikling på de finansielle markeder med Formueplejes nyhedsbrev.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Tal med en rådgiver

Bliv kontaktet af en rådgiver og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op