Spring til indhold

14. oktober 2021

Formuepleje-fond fører på bæredygtighed

Formuepleje Better World Environmental Leaders er den mørkegrønne fond i Danmark, der tættest følger principperne i EU’s nye regler for bæredygtige investeringer. ”Det handler om, at vi har en anden tilgang, hvor vi vælger bæredygtige investeringer til frem for blot at fravælge de ikke-bæredygtige selskaber. Tilvalg er afgørende og gør en forskel i højere grad end en screeningsproces med fravalg af selskaber,” siger investeringsdirektør Henrik Franck.

 

En målrettet tilgang og en investeringsstrategi, der beror på tilvalg af bæredygtige investeringer i selskaber, der gør en reel forskel frem for blot at foretage en screening og fravælge udvalgte selskaber. Det er forklaringen på, at Formueplejes bæredygtige fond Better World Environmental Leaders klarer sig som den med højest score, når det gælder om at leve op til de kriterier, som EU har sat for bæredygtige investeringer.

Branchemediet Finanswatch har netop offentliggjort en artikel, der kigger nærmere på de 15 danske Artikel 9-fonde ($ artikel kræver abonnement $), der findes, og her kommer Formuepleje Better World Environmental Leaders således ud som den Artikel 9-fond, der følger taksonomien (principperne bag forordningen) tættest af de 15 fonde.

”Opmærksomheden om bæredygtige investeringer er højere end nogensinde før, og derfor er det selvfølgelig en blåstempling af vores tilgang, når vi kommer så godt ud af sådan en opgørelse,” siger Henrik Franck, investeringsdirektør og partner i Formuepleje.

Environmental Leaders i front

For at være Artikel 9-fond kræves det, at bæredygtighed er et selvstændigt investeringsmål, og derfor skal disse fonde leve op til de skrappeste EU-krav i den nye disclosure-forordning, der har været gældende siden 1. marts i år.

Blot tre af de 15 fonde har mere end 80 procent af kapitalen investeret i selskaber med aktiviteter inden for taksonomien, dvs. potentielt bæredygtige aktiviteter – og i Better World Environmental Leaders’ tilfælde drejer det sig ifølge Finanswatchs opgørelse om 94 procent.

”Det er ikke tilfældigt og skyldes, at vi gør tingene anderledes. Vi investerer i selskaber, der faciliterer den teknologiske udvikling og bidrager positivt til den grønne omstilling. Det er en helt anden tilgang, end andre har, mens det med at sortere visse selskaber fra og at gå i dialog med resten efter vores opfattelse ikke forandrer så meget. Det er ikke tilstrækkeligt," siger Henrik Franck og nævner, at investeringsuniverset i Better World Environmental Leaders af samme årsag er afgrænset til selskaber, der opererer inden for miljøprodukter eller tjenester på markederne for energieffektivitet, vedvarende energi, vand, affald og bæredygtige føde- og landbrugsvarer.

”En anden vigtig sondring er, at vi aldrig har lavet denne fond med det ene formål, at den skulle være en mørkegrøn Artikel 9-fond, men den er blevet det på grund af det, den er født til at investere i. Det har aldrig været målsætningen i sig selv, at fonden skulle leve op til nogle stramme EU-krav, men at den skulle foretage bæredygtige investeringer, der gør en reel forskel uden at gå på kompromis med at skabe et fornuftigt afkast,” tilføjer Henrik Franck.

Eksempler på selskaber i porteføljen

De største enkeltpositioner i fonden ligger i affaldshåndteringsselskabet Waste Management, industrigasselskabet Linde og vandforsyningsselskabet American Water Works.

”Det er blot nogle eksempler. I Better World Environmental Leaders’ portefølje er der flere andre selskaber, der faciliterer grøn omstilling. F.eks. det amerikanske selskab Trimble, der fremstiller udstyr til datadrevet drift af landbrug i form af GPS’er og software, eller hollandske DSM, der udvikler kvægfoder, som reducerer metanudslip,” siger Henrik Franck og nævner derudover Deere & Co., som er verdens største producent af landbrugsmaskiner og arbejder målrettet med elektrificering af landbrugsmaskiner for at reducere det fossile aftryk.

Formuepleje Better World Environmental Leaders har siden årsskiftet leveret et afkast på 17,56 procent (MSCI = 18,65 procent), mens det i 2020 lød på 13,6 procent (MSCI = 6,24 procent) og i 2019, fondens første hele år, leverede 30,06 procent (MSCI 29,1 procent).  

Vil du vide mere?

Få en second opinion eller bestil en intropakke og få mere viden om, hvad vi kan gøre for dig. 

Få en intropakke

Få en uforpligtende intropakke, og læs mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Send mig en intropakke

Mød os

Mød en rådgiver og hør, om vores løsninger er noget for dig. Deltag i et af vores mange intromøder, som afholdes over hele landet.

Book et intromøde

Tal med en rådgiver

Bliv kontaktet af en rådgiver og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op

Få viden om dine muligheder med Formuepleje

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Vores investeringskoncept

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Uanset hvilken risikoprofil du vælger, så stræber vi altid efter at levere så højt et afkast til dig som muligt.
Få indblik i vores investeringskoncept
Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde

Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde bygger på teorien om den optimale portefølje. Vi har investeringskoncepter til alle risikoprofiler, hvadenten den er lav eller høj.
Se vores udvalg af fonde
Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Personlig rådgivning

Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Når vi rådgiver om din formue og investeringer, kigger vi altid på dine individuelle behov og ønsker om risiko og investeringshorisont.
Tal med en rådgiver