Sommeren har været god for afkastet i Formuepleje

Formueplejes investeringsløsninger har haft en god sommer. I et marked, der generelt har klaret sig godt, har produkterne på Formueplejes hylde klaret sig endnu bedre.

Det er ikke blot himlen, der har været skyfri hen over sommeren. Afkastet for Formueplejes investorer har også vist sig fra sin mest gunstige side og foreløbigt givet en udbytterig sommer med afkast, der har slået markedet markant.

Mens verdensaktieindekset MSCI er steget lige i underkanten af 5 procent i år, har flere af Formueplejes investeringsløsninger klaret sig betydeligt bedre end det.

Formueplejes aktieinvesteringsfonde (LimiTTellus og Globale Aktier) har alle klaret sig mærkbart bedre end det globale aktieindeks. Globale Aktier og LimiTTellus ligger begge med stigninger på lige over 8 procent år-til-dato, og derudover er Forbrugsaktier steget 12,6 procent.

”Det er meget tilfredsstillende afkast, og det er særligt tilfredsstillende for os som aktive investorer, at vi kan vise, at vores selektive aktieudvælgelse og jagt på kvalitetsaktier giver pote og slår verdensaktieindekset med mere end 3 procentpoint,” siger Søren Astrup, direktør og partner i Formuepleje.

Han hæfter sig også ved, at Formuepleje nu klarer sig godt både i relative og absolutte termer, hvor det i forårets mere træge marked, mere var relativt, at man distancerede markedet. Nu er det på begge områder.

”Det meste af foråret, hvor markederne ikke nødvendigvis viste fremgang, klarede vi os relativt set bedre end markedet, men afkastet i sig selv var ikke specielt imponerende. Nu har vi også fået de absolutte afkast med – samtidig med at det relative forspring stadig er intakt. Set med Formuepleje-briller kan det ikke være meget bedre. Det er en ekstra grund til at nyde den gode sommer,” siger han.

Også Formueplejes blandede fonde er kommet godt ud af de foreløbige sommermåneder. Eksempelvis Penta, der er Formueplejes pendant til en investering i 100 procent aktier, er hidtil steget med 9,47 procent i år, mens Epikur er steget 8 procent, og Safe, der har middel risiko, er steget 6,2 procent.

Kigger man på den seneste måned, er Penta steget 4,6 procent og mere end 8 procent de seneste tre måneder. I samme perioder er Safe steget henholdsvis 3,6 procent og 5,2 procent.

”Det er en rigtig god udvikling, som må glæde investorerne i Formuepleje. De seneste måneder har vist flot fremgang og givet gode afkast,” lyder det fra Søren Astrup.

Om de fine takter kan fortsætte, er der ingen garanti for, men foreløbig er der ikke recession eller andre grimme ting at få øje på lige forude. Som foråret har lært os med uroen i Italien og den amerikanske præsidents luner, skal man dog ikke tage noget for givet på forhånd.

”Vi går et interessant efterår i møde. Risikoen for en handelskrig eksisterer stadig, selv om den blev afmonteret lidt for nylig ved mødet mellem USA og EU. Derudover rykker brexit tættere og tættere på, og i USA har vi midtvejsvalg til november. Men hvis vækstraterne holder takten i USA og Europa, hvilket vi regner med, kan opsvinget holde sig i form, og det vil være ideelt for udviklingen på de finansielle markeder,” siger Søren Astrup, som dog understreger, at Formuepleje som altid er beredt på, at tingene kan vende.

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>