Fravalg af banker

Formueplejes aktieteam følger konstant flere hundrede virksomheder for at udvælge de helt rigtige aktier indenfor de forskellige sektorer. Denne artikel handler om, hvorfor vi i Formuepleje aktivt har fravalgt banksektoren som interessant investeringsobjekt i øjeblikket, og om et besøg i London, der ikke rokkede ved denne holdning.

Overordnet set skyldes fravalget en giftig kombination af lav (eller negativ) vækst i samfundet, samt en ekstrem fokus på regulering af bankerne fra myndighedernes side. Tilsammen kan de risici skabe en ondsindet negativ spiral, der i værste fald vil bide sig selv i halen igennem en årrække. Dette kan blive resultatet når bankerne strammer kreditskruen, da det uundgåeligt rammer samfundet på den ene eller anden måde - typisk i form af lavere vækst.

Skåret helt ind til benet, så er en investering i banker en investering i makroøkonomien i de lande, som banken har sine hovedaktiviteter i. Når det går skidt for et lands økonomi, vil det dermed især ramme landets banker. Herhjemme har vi på nært hold set, hvordan bankerne er blevet ramt af udefrakommende forhold, såsom stigende tab og nedskrivninger som følge af høje gældsniveauer indenfor en række områder (primært private husholdninger, erhvervsejendomme og landbrug). I resten af Europa ser vi tydeligt de samme tendenser - bare i mindre eller større udstrækning - og dermed er ingen bank kommet uberørt igennem krisen.

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>