Formuepleje: Nedgradering af banker er ok

Torsdag morgen fik syv af Danmarks største banker nedgraderet deres kreditrating af kreditvurderingsinstituttet Moody's.

Formueforvalter Thomas Berngruber følger både de danske og de internationale banker tæt. Han betegner nedgraderingen som rimelig, og ser den i højere grad som positiv end negativ for Danmark.

"Den danske model, der er lovfæstet i Bankpakke 3, kan umiddelbart virke som en dyr løsning for både bankerne og forbrugerne på den korte bane. Men den gør op med den laden-stå-til holdning, der hersker i det øvrige EU og ikke mindst USA. Der vælger lovgiverne at skubbe bankernes udfordringer foran sig i en tro på, at de løser sig selv med tiden. Det er en farlig holdning, og på ingen måde en holdbar løsning," vurderer Thomas Berngruber.

Nedgraderingen kommer som en direkte konsekvens af Amagerbankens krak. I det øvrige Europa og USA får nødlidende banker ikke lov til at gå fallit. Der friholdes almindelige bankkunder, og i vid udstrækning også de professionelle långivere, for tab.

Nordea Danmark, Jyske Bank, Sydbank, Spar Nord Bank, Ringkjøbing Landbobank og Banknordik får sænket både deres langsigtede rating og ratingen for finansiel styrke. Danske Bank er den syvende bank, der får nedgraderet sin rating, men Danske Bank slipper med en sænkning af sin langsigtede rating.

Det vil, alt andet lige, gøre det dyrere for de pågældende banker at låne på de internationale kapitalmarkeder, hvilket i sidste ende kan slå igennem på den pris, kunderne betaler for deres lån i banken.

Thomas Berngruber forklarer i et interview med Børsen TV konsekvenserne af bankernes nedgradering.

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>