Det lysner for obligationsinvestorerne

De seneste måneder er renterne steget kraftigt, og derfor har det været en udfordrende periode at være obligationsinvestor. Det har også haft indvirkning på de Formueplejeselskaber, der investerer i obligationer. Vi vurderer dog, at det fremadrettede potentiale i de seneste måneder er forbedret væsentligt, og det vil dermed kompensere for de seneste måneders kursfald. Det skyldes, at det løbende renteafkast er vokset markant, og samtidig er det vores holdning at renterne er steget for kraftigt i den pågældende periode. Vores vurdering er, at markedet lige nu har overreageret ved at indregne for mange renteforhøjelser fra Den Europæiske Centralbank (ECB).

Medierne har i de seneste uger været overfyldt med nyheder om højere renter, især i kølvandet på at ECB den 7. april hævede den toneangivende rente fra 1,0% til 1,25%. Disse nyheder kan være med til at skabe bekymringer for obligationsinvestorer. Derfor vil vi gerne forklare strategien for obligationsbeholdningen i Formueplejeselskaberne, dels i de forløbne syv måneder, dels den aktuelle strategi med fokus på hvorfor vi har valgt at have en relativ høj rentefølsomhed lige nu.

Markante rentestigninger

Renterne er steget kraftigt de seneste måneder. Den 10-årige danske statsrente er siden slutningen af august steget fra 2,2% til over 3,5%. Vi havde forventet, at renterne skulle stige, hvorfor vi havde meget lav rentefølsomhed sidste efterår. Siden er rentefølsomheden i obligationsbeholdningen løbende blevet øget i takt med, at renterne er steget op til et mere fair niveau. Trods den lave rentefølsomhed har kurstab ikke kunnet undgås, når renten stiger så kraftigt, som det har været tilfældet.

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>