Pensionsgabet

Tidlig pension og lang levealder. Det er jo glædeligt, men stiller krav om markant større pensionsopsparing.

Pensionsgabet - forskellen mellem tilbagetrækningsalder og forventet levealder - er vokset. Amerikanske tal viser, at pensionsgabet fra 1950'erne og frem til 2005 er vokset fra 1,6 år til 15,9 år.

Den gennemsnitlige amerikaner kunne således i 1955 gå på pension som 67-årig og forvente at leve under 2 år mere. I 2005 kunne hun gå på pension som 62-årig og forvente at leve yderligere 16 år.

Den periode, hvor gennemsnitsamerikaneren skal leve af sin pension (eller offentlig forsørgelse) er således vokset fra 1,6 år til 15,9 år.

Færre skal forsørge flere

De seneste tal fra EU-Kommissionen (2008) viser, at den gennemsnitlige tilbagetrækningsalder i Danmark er 61,3 år. Middellevetiden for 65-årige er i følge Danmarks Statistik i øjeblikket 16,3 år for mænd og 19,1 år for kvinder.

2½ erhvervsaktive for hver pensionist

Velfærdskommissionen siger det meget klart: "I de kommende 30-35 år vil antallet af personer over 65 år stige markant. Samtidig ventes antallet af personer i alderen 15-64 år at falde. Befolkningsudviklingen betyder, at antallet af personer over 65 år i forhold til antallet af personer i den erhvervsaktive alder - den såkaldte ældrebrøk - stiger betydeligt frem mod 2040. I dag er ældrebrøken knap 25 pct. Inden for de næste 30-35 år vil den være steget til omkring 40 pct. Det kan også siges på en anden måde: Hvor der i dag er godt 4 personer i den erhvervsaktive alder for hver person over 65 år, så vil der i 2040 kun være 2½ person i den erhvervsaktive alder for hver person over 65 år.

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>