Spring til indhold

Kundedirektør, partner

Helle Snedker

Telefon: +45 50 77 53 98

Profil

Helle kom til Formuepleje i 2007 - efter 10 år i Realkredit Danmark. Hun er stolt over sit team af dygtige og engagerede formuerådgivere, og arbejder hver dag for, at de kan sikre deres investorer den bedst tænkelige kundeoplevelse.

Hun er vild med bankuafhængighed, resultathonorar og gennemsigtighed - og det er Formueplejes vigtigste kendetegn.

Helle medvirkede i forået 2023 i programserien Boost dit budget på DR1 som økonomisk ekspert, hvor hun hjalp danskerne med at optimere deres økonomi. Læs mere her.

Privat og personligt

Helle bor tæt på stranden, havnen og Kronborg Slot. Hun er gift med Anders og elsker at være noget for sine to voksne børn - Cecilie og Rasmus.

Efter at de har lært at klare sig selv, bruger hun mere og mere tid på teater, golf, løb, kvindeøkonomi og Landsforeningen LEV og en stor, skøn kreds af gode venner.

Erfaring og uddannelse

  • 2016 Formuepleje, Kundedirektør
  • 2013 Olympus Danmark, Salgschef
  • 2011 Carnegie Bank, Private Banker
  • 2007 Formuepleje, Kunderådgiver
Artikler af Helle Snedker

19. april 2024

Kender du din risikoprofil?

Der er risiko forbundet med alle former for investering, derfor er det vigtigt, du sørger for at matche dine investeringer med dit ønskede risikoniveau, dine økonomiske mål og din livssituation.

28. marts 2024

Tjek dine investeringer i påsken

Du når langt med et godt mix af investeringer. Her får du et overblik over nogle af mulighederne hos Formuepleje – og husk, at vi er her for at hjælpe dig med at finde de løsninger, som passer til lige præcis dig og din økonomi.

17. februar 2024

Derfor er nærvær vores vigtigste værdi

Ét tema fylder meget i denne uge, hvor mange af mine børnefamiliekolleger holder vinterferie, og jeg er i fuld gang med at planlægge årets kundeaktiviteter. Det handler om nærvær.

9. februar 2024

Passer pensionsalderen til dine planer?

Pension kan være komplekst at gå til. Næsten hvert folketingsår træffes beslutninger på Christiansborg, som medfører større eller mindre ændringer af, hvilke regler der gælder for os, når vi enten sparer op til pension eller sparer ned af pension. Og dette folketingsår er ingen undtagelse. 

18. januar 2024

Sumsæreje har skattefordele

Et sumsæreje er ikke kun en fordel ved skilsmisse – det kan også være en fordel skattemæssigt, når man lever lykkeligt sammen til sine dages ende.

29. december 2023

Tak til dem der tager tjansen hen over mellemdagene

På den sidste dag inden juleaftensweekenden indløb en mail til alle ansatte i Formuepleje med ønske om en rigtig god jul. Den kom fra vores administrerende direktør Peter Kjærgaard, som vi nu har kendt i et år.

14. december 2023

Godt nytår Skat

Hvordan er det nu med skat på investeringer i ”frie midler”? Penge, du investerer, og som ikke er en del af en pensionsopsparing, ikke står på en aktiesparekonto og ikke er sparet op i din virksomhed eller dit selskab kaldes frie midler.

30. november 2023

Vi hjælper med at forberede kommende generationer til det store ansvar

Hos Formuepleje er ”Next generation” i høj grad i fokus. ”Next generation” er børn af formuende familier, som er kunder i huset, unge, som skal forberede sig på selv at blive velhavende – eller på at træde ind i en bestyrelse eller på en anden ledende post i en familievirksomhed.  

9. november 2023

Forskudsopgørelsen kommer. Husk at bruge den

Midt i november åbner Forskudsopgørelsen 2024 for indtastning. Det gør den hvert år, det nye er, at antallet af skatteydere der åbner forskuds- og årsopgørelsen, er stærkt stigende – og at der er nyt indhold for alle, som ejer fast ejendom.

27. oktober 2023

Hos Formuepleje er vi langsigtede investorer, vores fokus er ikke så meget på, hvad der sker i dag og i morgen, men i højere grad på vores kunders langsigtede afkast.

5. oktober 2023

En langtidsholdbar økonomi kommer ikke af sig selv

Helle – giv mig dit bedste pengeråd! Hvordan sikrer jeg en stærk økonomi hele livet? Sparer jeg nok op? Hvad har jeg at leve for, hvis jeg stopper med at arbejde som 60-årig? Medmindre du vinder den store lottogevinst, er en stærk økonomi noget, du skal arbejde for.

21. september 2023

Tillykke med jobbet – har du styr på det vigtige?

August og september er store jobskifte-måneder, ifølge rekrutteringsfolk fordi en del af os har brugt en god lang sommerpause på at ’mærke efter’. Her følger en vigtig huskeliste til dig, som har fået nyt job.

7. september 2023

Rente op, rente ned - rente i min lejlighed

Skal, skal ikke rentetilpasse? Der findes ikke ét råd, som passer til alle. Men her får du del i mine overvejelser og min foreløbige ’gevinst’ ved at pleje passivsiden af min økonomi.

24. august 2023

Penge holder aldrig ferie

Ferien er slut, det er tid at gøre regningen op og vende tilbage til den snusfornuftige hverdag med madplaner og ugens tilbud. Blev du fattigere eller rigere i sommerens løb?

10. august 2023

Sådan får de nye regler indflydelse på din folkepension

Nærmer du dig pensionsalderen, men er ikke klar til at slippe arbejdet? Så læs med her om de nye regler for folkepensionen, som skal gøre det attraktivt at arbejde, selvom du på papiret er ”pensionsmoden”.

29. juni 2023

Er din husstandsøkonomi 'omstillingsparat'?

Renten stiger, og ifølge Nationalbanken får flere danskere svært ved at få økonomien til at hænge sammen. Hvad betyder den stigende rente for din økonomi?

15. juni 2023

Sell in may and stay away - eller hvad?

Holder et amerikansk ordsprog om, at man skal sælge sine værdipapirer i maj og holde sig væk fra markedet indtil november? Helle Snedker har fået eksperterne hos Formuepleje til at regne på sagen.

1. juni 2023

Gi' en studentergave, der bliver ved med at give

Om et øjeblik vælter de ud i sommerlandet, larmende, jublende, høje på livet og øl – forude venter jordomrejsen med veninden, eller måske et højskoleophold eller et sabbatår med et rigtigt arbejde og voksenpenge.

28. maj 2023

Fem gode råd til privatøkonomisk forårsrengøring

Vi er midt i pinseferien, og du har forhåbentligt mulighed for at nyde nogle timer i fred og ro – langt fra hverdagens travlhed. Det er en god anledning til at gøre noget evigt aktuelt: At give din privatøkonomi et serviceeftersyn.

18. maj 2023

Investorer kaster deres kærlighed på obligationer

Der er forår og kærlighed i luften. Investorer har fundet sig en ny darling, obligationen er igen inde i varmen. For at forstå, hvorfor den lige nu er så brandvarm, får du her en lille historie. Den begynder i 00’erne, efter finanskrisen.

27. april 2023

Ny investor? Sådan kommer du i gang

Vil du i gang med at investere, men synes, det lyder besværligt og tidskrævende? Så er en investeringsforening måske noget for dig.

6. april 2023

Jeg gør det i morgen

Kender du det – du udskyder det vigtige gennemsyn af privatøkonomien og får ikke rigtig gjort noget ved det? Beslut dig nu, få fikset tingene. Du vil garanteret sove bedre om natten, når der er styr på opsparing, pension, investering og forsikringer.

9. marts 2023

Banko! Der er sidegevinst til din alderdom

Der er en ikke ubetydelig sidegevinst at hente for dig, som indbetaler på din ratepension eller livrente – så her en påmindelse om at huske det ekstra (gunstige) pensionsfradrag.

23. februar 2023

Hvem styrer finanserne hjemme hos jer?

Formueplejes kundedirektør vil have flere kvinder til at blande sig i de vigtige økonomiske beslutninger. Alt for tit er det manden, som styrer den fælles opsparing og porteføljen.

16. februar 2023

Er du og din rådgiver det perfekte match?

God formuerådgivning bygger på respekt og tillid. Fungerer parløbet ikke optimalt, skal du ikke være bleg for at skifte din nuværende rådgiver ud med en af vores andre dygtige folk.

9. februar 2023

Noget om tal

Tal er dejlige. De er rene og har det med at kunne forklare komplicerede forhold hurtigt og letforståeligt. Tal for Formueplejes ældste fond på snart 35 år samt for det amerikanske aktieindeks gennem de sidste 30 år kan nemlig give et fingerpeg om, hvor du hører til som investor, hvor svært det er at time markedet, og hvorfor det er vigtigt at forblive investeret.

26. januar 2023

Top-topskat straffer virksomhedsordningen

Lige siden den blev indført i 1993, har der været en ophedet politisk diskussion om topskatten. Men trods mange ønsker om en højere topskattegrænse, så store grupper af almindelige lønmodtagere slap for at betale topskat, så har der ikke været et politisk flertal for at ændre ved systemet. Indtil december sidste år.

16. december 2022

Tjek din økonomi – inden 2023 kommer for godt i gang

Selvom du måske har travlt med at finde de rette julegaver til at lægge under træet, så er der endnu en ting, der er værd at huske på. Et nyt skatteår venter lige om hjørnet, og så er det med at overveje: Har du et budget, der holder og er gearet til at bygge til en god fremtidig økonomi? Og er du opmærksom på at indberette din skattebillet rigtigt og rettidigt – og at skattesatserne ofte ændrer sig ved et årsskifte?

8. december 2022

Der er ingen dumme spørgsmål

Lad mig starte denne klumme med en opfordring: Vi, der arbejder i den finansielle sektor, skal blive bedre til at kommunikere. Og ikke bare lidt. Vi skal blive meget bedre!

24. november 2022

Hvis din bil skal klare et syn, skal du ikke komme til mig

For jeg kan hælde benzin på min bil, pumpe luft i et dæk og sørge for at sende den til service, når der er brug for det. Det kan mine familie og mine venner i et vist omfang også. Men at forberede en bil, inden den skal til syn – det går jeg til en mekaniker med, uanset hvor mange, der giver mig velmenende råd på nettet. Til gengæld skal man ikke tøve med at komme til mig, hvis man vil have sparring på økonomi og investering.

20. oktober 2022

Jeg stemmer for enkle og forståelige skatter

Valgkampen er i fuld gang. Og vi skal snart alle sammen over i den lokale gymnastiksal og afgive vores stemme på det parti eller den politiker, vi tror bedst kan forvalte magten og bringe vores land i den rigtige retning.  

11. oktober 2022

Husk skatten – også når kurserne falder

Det er en god ide løbende at tjekke, om din forskudsopgørelse for året fortsat passer med virkeligheden. Det gælder, når kurserne stiger – men så sandelig også, når kurserne på dine investeringer falder.

15. september 2022

Derfor bør du have en fremtidsfuldmagt

Måske er det et tilfælde. Måske er det alderen. I det seneste stykke tid er flere i periferien af mit netværk blevet ramt af alvorlig sygdom, og sågar er en midt i 50’erne pludseligt og uventet afgået ved døden. Det giver stof til eftertanke.

1. september 2022

Lad dig ikke friste til at droppe investeringerne – du vil fortryde det

Hvis man spørger folk, hvad de vil huske året 2020 for, vil tankerne hos de fleste nok falde på coronapandemiens udbrud og de voldsomme nedlukninger over hele verden. Coronakrisen havde og har fortsat mange negative konsekvenser. Men som den gamle talemåde lyder: intet er så skidt, at det ikke er godt for noget.

18. august 2022

Valget er på vej – og det har stor betydning for din og min økonomi

Kundedirektør Helle Snedker håber, at det kommende folketingsvalg vil handle om, hvordan vi finder de rette balancer i vores samfund. I hendes optik bør fokus være på vilkårene for vores virksomheder, den skat vi betaler, antallet af arbejdsdygtige hænder – og hvordan vi som samfund bliver rigere til gavn for alle.

12. august 2022

Andre menneskers penge

I Formuepleje investerer vi langsigtet for at skabe et attraktivt risikojusteret afkast til vores kunder på den lange bane. Det ved vi, og det ved vores kunder. Men det betyder ikke, at tvivlen ikke rammer, når markederne falder, og afkastet på den korte bane ikke er prangende.

7. juli 2022

Lad ikke markedsuroen slå dig ud som investor – det bliver godt igen

Selvom negative renter – både i banken og på realkreditlånet – snart er historie, og selvom vi har fået vores frihed tilbage og igen kan bruge penge på fly, festivaler og familiefester er det ikke ensbetydende med, at optimering af din økonomi er blevet mindre relevant. Tværtimod.

23. juni 2022

Er du godt nok beskyttet, når du investerer via netbanken?

I Danmark har der historisk været en tæt forbindelse mellem dem, der oftest talte med kunderne – bankrådgiverne – og dem, der investerede for kunderne, investeringsforeningerne. Bankerne fik betaling fra foreningerne for at fortælle kunderne om de forskellige foreningers fortræffeligheder. Pudsigt gik det ofte så sådan, at når man kom ind i bank A, så hørte man om investeringsforening A.

9. juni 2022

Skat er en lykkelig begivenhed

Hvis der skal betales skat, er det fordi du har fået et afkast af dine investeringer. Du skal imidlertid ikke have levet livet som investor særligt længe, før du ved, at afkast og risiko hænger sammen. Over lange tidshorisonter vil der ofte være en sammenhæng mellem, hvor store udsving du kan leve med, og hvor stort et afkast du kan forvente. Desværre gælder det ikke uden undtagelser. Der findes masser af højrisikoinvesteringer, som ender med tab – uanset hvor længe du venter.

26. maj 2022

Kære nye investor – har du gjort dit forarbejde?

Jeg har sagt det før, men budskabet er så vigtigt, at jeg har lyst til at sige det igen: Velkommen til de finansielle markeder. Det er så vigtigt, at du er her, men husk, at det ikke er en legeplads.

12. maj 2022

"Jeg sparer bare op i mit selskab"

Der er så mange ting, vi går og gør, uden at vi måske helt ved hvorfor – eller uden at vi tryktester, om det fortsat er en rigtig god ide. Forhold dig til din økonomi, og gør noget ved den, hvis du finder ud af, at der er plads til forbedring.

28. april 2022

Økonomiske rødstrømpetanker

Sølvbryllupsskilsmisser er i vækst, og derfor kan det være en god ide at sørge for at begge parter kan klare sig selv, hvis livet pludselig tager en uventet drejning.

12. april 2022

Længe leve konfirmationsgaven!

Konfirmationssæsonen er over os, og dermed er det tid til konfirmationsgaver. Men hvad er den rette gave – er det mobiltelefonen eller noget andet? Her er det også værd at overveje, om gaven skal have kort eller lang levetid, og måske om det skal være en gave, der giver mere end gaven selv.

31. marts 2022

Danskerne begynder at fatte interesse for pension

I sidste uge så jeg en overskrift, der gjorde mig glad. Vi interesserer os for pension som aldrig før. Overskriften var fra pensionsselskabet Sampension. Der er stadig lang vej, før vi er i mål, men det glæder mig, når et af vores større pensionsselskaber med sine nye tal kan meddele, at interessen for pension aldrig har været større.

17. marts 2022

Krigen i Ukraine påvirker din privatøkonomi

Når en krig bryder ud, som vi har set efter Ruslands invasion af Ukraine, påvirker det store dele af økonomien – ja, helt ned i din privatøkonomi kan det mærkes. Der er derfor potentielt store ting i spil lige nu, som du skal være opmærksom på. Du bør sætte dig ind i, hvordan udviklingen kan ramme dig – eventuelt med hjælp af professionel rådgivning.

9. marts 2022

Aktiesparekontoen: Din skat bestemmer det reelle indskudsloft

I 2022 er indskudsloftet på aktiesparekontoen 103.500 kroner, men er din aktiesparekonto oprettet i 2021 eller tidligere, så er regnestykket lidt mere kompliceret. Så bliver indskudsloftet nemlig individuelt, fordi det afhænger af den skat, du har betalt.

14. februar 2022

En hyldest til de private pensionsordninger

Det er en sand lykke, at de private pensionsordninger nu har nået et omfang, hvor to tredjedele af landets pensionister har sparet op til egen alderdom. Andelen er kun stigende, og det er godt for både den enkelte og samfundsøkonomien.

31. januar 2022

Geninvestér dit udbytte – for din egen skyld

I denne tid betaler mange investeringsforeninger, herunder Formuepleje, udbytte, og det kan dreje sig om ganske mange penge. Den bedste ide er at geninvestere pengene, da du på den måde får mest glæde af renters rente-effekten.

20. januar 2022

Husk hvad investeringer kan gøre

Over tid gør investeringer dig rigere. Alt du skal gøre er faktisk at komme i gang. Lader du bare pengene stå uden at investere dem, bliver det dyrt for dig i det lange løb. 2021 er et glimrende eksempel på det.

14. december 2021

Formueplejeinvestorens økonomiske nytårs-to-do-liste

Midt i juletravlheden skal du forberede dig på, at der venter et nyt skatteår forude. Det er en god ide at få lagt et budget, der holder og måske bygge fundamentet til en god økonomi i fremtiden. Vær også opmærksom på, at du får indberettet din skattebillet rigtigt og rettidigt – og at skattesatserne ofte ændrer sig ved et årsskifte.

25. november 2021

Ønskelisten til den danske investorkultur

Der er sket meget positivt med den danske investorkultur i de senere år, men der er fortsat mere at gøre, før vi nærmer os målet. Noget kan politikerne hjælpe med, men de private investorer har også fortsat noget at lære.

11. november 2021

Tag kontrollen over din egen økonomi

Mange kommer sent i gang med at tage kontrollen og blive økonomiministre i deres eget liv. Går du i gang i rette tid, har du også mulighed for at inddrage dine børn i hele processen og opdrage dem til at have styr på deres økonomi.  

28. oktober 2021

Hvor nervøs skal du være i det nervøse marked?

Efteråret har båret præg af en god portion nervøsitet i de finansielle markeder efter en lang række begivenheder med potentiel betydning for udviklingen. Overordnet gælder det også om at have en rolig hånd, når stemningen svinger på markederne.

14. oktober 2021

Sådan spørger de nye investorer

Spørgsmålene er mange, når du første gang skal kaste dig ud i livet som privatinvestor. Her følger svarene på nogle af de mest typiske. Det allerførste spørgsmål handler for mange om, hvordan de overhovedet kommer i gang.

9. september 2021

Tænk jer nu om med den aktieskat

I et debatindlæg på Borsen.dk kan du læse kundedirektør Helle Snedkers reaktion på regeringens planer om at hæve aktieskatten i sit nye reformudspil.

6. august 2021

Livet med en optimal økonomi – del 4

I løbet af sommeren kan du læse fire guideartikler fra Formueplejes kundedirektør Helle Snedker om, hvordan du skal bære dig ad økonomisk alt afhængig af, hvor du befinder dig i livet. Den første af de fire handlede om de unge år, mens denne nummer to havde sit udgangspunkt i etableringsfasen, hvor mange stifter familie. Den tredje tog afsæt i jer, der er etableret, inden serien i dette afsluttende kapitel afrundes med en artikel til jer, der er på vej på pension eller allerede pensioneret. Rigtig god læselyst – vi håber, at I har haft god sommer.

3. august 2021

Farvel til topskat er et naturligt skridt mod et enklere skattesystem

Topskattedebatten her til lands er altid delikat, men har heldigvis atter været bragt til torvs denne sommer. Det er en rigtig fornuftig ide at tage debatten endnu et skridt videre – og måske endda skride til handling og en gang for alle få taget opgøret med den topskat, som måske skader mere, end den gavner. Det oplagte ville være at lade det ske i forbindelse med en større forenkling af skattesystemet.

30. juli 2021

Livet med en optimal økonomi – del 3

I løbet af sommeren kan du læse fire guideartikler fra Formueplejes kundedirektør Helle Snedker om, hvordan du skal bære dig ad økonomisk alt afhængig af, hvor du befinder dig i livet. Den første af de fire handlede om de unge år, mens denne nummer to havde sit udgangspunkt i etableringsfasen, hvor mange stifter familie, mens denne tredje tager afsæt i jer, der er etableret, inden serien i det kommende afsnit rundes af med at henvende sig til jer, der er på vej på pension eller allerede pensioneret. Rigtig god læselyst – og god sommer.

23. juli 2021

Livet med en optimal økonomi – del 2

I løbet af sommeren kan du læse fire guideartikler fra Formueplejes kundedirektør Helle Snedker om, hvordan du skal bære dig ad økonomisk alt afhængig af, hvor du befinder dig i livet. Den første af de fire handlede om de unge år, mens denne nummer to handler om etableringsfasen, hvor mange stifter familie, mens den tredje tager afsæt i jer, der er etableret, inden serien rundes af med at henvende sig til jer, der er på vej på pension eller allerede pensioneret. Rigtig god læselyst – og god sommer.

16. juli 2021

Livet med en optimal økonomi - del 1

I løbet af sommeren kan du læse fire guideartikler fra Formueplejes kundedirektør Helle Snedker om, hvordan du skal bære dig ad økonomisk alt afhængig af, hvor du befinder dig i livet. Den første af de fire handler om de unge år, nummer to om etableringsfasen, hvor mange stifter familie, mens den tredje tager afsæt i jer, der er etableret, inden serien rundes af med at henvende sig til jer, der er på vej på pension eller allerede pensioneret. Rigtig god læselyst – og god sommer.

15. juli 2021

Kvinder skal endnu mere med på investeringsbanen

Kvinder lever længere end mænd og sidder på en stadigt større del af formuerne. Derfor kommer der til at ske ændringer i den måde, som økonomisk rådgivning foregår på. Vi skal i branchen have langt mere fokus på kvinderne end tidligere.

8. juli 2021

Sådan får du bæredygtighed med i din portefølje

Lægger du entydigt vægt på bæredygtighed i dine investeringer, er det en god ide at oprette en aktiesparekonto. Herefter skal du kigge efter de såkaldt mørkegrønne investeringsløsninger, der lever op til Artikel 9-kravene i EU’s relativt nye disclosure-forordning. Sådan en fond har Formuepleje som en af de få investeringsforeninger blandt vores investeringsløsninger.

2. juli 2021

Hvorfor har vi 1000 milliarder stående i banken?

Der kan være gode grunde til at have penge stående i banken frem for at lade dem arbejde. Det er for eksempel det rigtige valg, hvis du skal bruge dem snart. Men det er lige i overkanten af det nødvendige, når danskerne tilsammen har over 1000 milliarder stående i indlån. Her kommer en guide til, hvad du bør gøre, hvis du er en af dem, der har mange penge stående, men ikke ved, hvad der er det rigtige at gøre.

25. juni 2021

Investering er ikke det samme som spekulation

Der er forskel på investering og rendyrket spekulation. Som langsigtet investor skal du holde dig til det første og koncentrere dig om at få din opsparing til at vokse støt og roligt.

18. juni 2021

Fodbold og aktieinvesteringer har meget til fælles

At sammensætte en aktieportefølje er lidt som at sammensætte et fodboldhold. Der er behov for forskellige typer af aktier. Det duer – i overført betydning – ikke at stille op med 11 angribere eller 11 målmænd. Og kravene til det de står for har også ændret sig.

21. maj 2021

Aktiv kapitalforvaltning har flere fortrin

Når du køber bil, hus, ferier eller andre større ting her i livet, skal du kigge dig godt for. Sådan er det også, når du investerer. Særligt hvis du vælger en aktiv kapitalforvalter. Men kigger du dig godt for, kan du sagtens finde value for money. Billigt er ikke altid bedst.

21. maj 2021

Den oplagte konfirmations- og studentergave

Konfirmationssæsonen er over os, og snart er det tid til studenterfesterne. Det betyder, at det er lig med gavetid – og her er det helt oplagt at overveje at give penge til en investering. På den måde kan du give ungdommen et godt økonomisk rygstød til voksentilværelsen.

13. maj 2021

Negative renter tvinger dig til at tænke over din strategi

Debatten om negative renter er i den grad blusset op på det seneste. Herfra er budskabet, at investeringer er et godt alternativ, hvis du ikke kan acceptere negative renter. Men kaster du dig ud i at investere, kræver det til gengæld, at du lægger en god strategi.

29. april 2021

Aktiesparekontoen har fået fat – udnyt det

Danskernes øgede investeringslyst afspejlede sig også i antallet af nyoprettede aktiesparekonti i 2020. Det viser, at der er plads til endnu flere forbedringer for at fremelske investorkulturen i Danmark.

1. april 2021

Kære nye investor, velkommen til

I de senere år har jeg flere gange efterlyst en bedre investeringskultur i Danmark. Det har coronakrisen sjovt nok været med til at hjælpe på vej. Massevis af private danskere har kastet sig over investeringerne. Og nu må jeg så løfte pegefingeren lidt den anden vej og advare imod, at investorkulturen får for meget skær af guldgraverstemning.

18. marts 2021

Kig dig godt for i en verden fuld af investeringsmuligheder

Der er rig mulighed for at fare vild i junglen af investeringer i denne verden. Det vrimler med investeringsmuligheder, så det handler om at kigge sig godt for og være i stand til at foretage fravalg, når du skal placere dine midler.

11. marts 2021

Årsopgørelsen er lige på trapperne

Årsopgørelsen for 2020 er lige oppe over, og på mandag den 15. marts får du officielt adgang til at se din afregning med Skat for sidste år. Formentlig foreligger muligheden for at tyvstarte allerede inden da.

8. marts 2021

Et kampskrift for kvinders investeringer

Det er kvindernes internationale kampdag. Lad det være et afsæt til at komme i gang med at investere. Det kan nemlig medvirke til at reducere gabet mellem mænds og kvinders indkomst.

18. februar 2021

Klumme: Højsæson for udbytter

Mange investorer har de seneste par uger modtaget udbyttebetalinger fra deres investeringer i aktier og investeringsforeninger. Det er en god følelse, men det minder lidt om at få penge tilbage i skat: Der er ikke tale om gaver, der på mirakuløs vis kommer flyvende ind på din konto. Derfor skal du tænke nøje over, hvordan du bruger dem.

11. februar 2021

Hvor mange rejer skal der i en rejesalat?

Forbrugerbeskyttelse vinder mere og mere indpas også i den finansielle verden. Det er i altovervejende grad en god ting, men nogle gange risikerer de gode hensigter at blive overskygget.

19. januar 2021

Hvorfor tester Nordnet dig?

Når du ønsker at investere i de af Formueplejes investeringsløsninger, der anvender gearing, via Nordnet, skal du først igennem en test på seks spørgsmål. Den skal du være glad for, selv hvis den ved første øjekast kan synes lidt besværlig. Det handler om investorbeskyttelse - og reglen gælder ikke bare Nordnet, men alle.

3. december 2020

Vi oplever nogle særdeles lærerige investeringsår

Hvis man gerne vil lære noget om investeringer, er de seneste tre år særdeles lærerige på hver deres måde. Ikke mindst er det alt andet end ligegyldigt, hvad der sker rundt om i verden. Det har kolossal betydning for afkastet af dine investeringer.

22. november 2020

Det er ikke altid let at være investor

Som investor i Danmark skal du have for øje, at vi opererer i et kompliceret skatte- og pensionssystem. Det er ikke bare kompliceret, det ændres også hyppigt til stor gene for investorerne. Det er en skam.

19. oktober 2020

Ny torn i finansieringen af Arne-pensionen

Det var godt, at partierne bag Arne-pensionen droppede planerne om at hæve beskatningen af aktieindkomsten. Men den gode nyhed blev afløst af en dårlig, fordi de planlagte forhøjelser af indskud på aktiesparekontoen ikke bliver til noget.

12. oktober 2020

Giv Danmark et stabilt skattesystem

Vi vil gerne fremme investorkulturen i Danmark. Det skaber arbejdspladser og understøtter viljen til at spare op og sikre egen forsørgelse. Så lad nu være med at ændre pensions- og skattesystemet hele tiden.

20. august 2020

Nu kommer feriepengene snart – her er dine muligheder

Der er blevet sagt og skrevet meget om udbetalingen af de indefrosne feriemuligheder, og nu er der ikke længe til, at de kan blive udbetalt. Groft sagt har du fire forskellige muligheder at bruge pengene fornuftigt på – eksempelvis aktiesparekontoen.

11. juni 2020

Lad dine feriepenge komme samfundet til gode

Det trækker mere og mere op til, at et flertal af Folketingets partier er stemt for at sende danskernes opsparede penge i omløb. Det drejer sig om 55-60 milliarder kroner efter skat. Sker det, bør danskerne droppe opsparingsiveren og forbruge pengene. Kan man ikke det, skal de som minimum investeres frem for bare at ryge ind på indlånskontoen. Det vil være ægte samfundssind.

20. maj 2020

Aktiesparekontoen på vej med nyt loft

Aktiesparekontoen er gået ind i sit andet leveår, og loftet over, hvor meget der må indskydes, hæves pr. 1. juli til 100.000 kroner. Men man skal holde tungen lige i munden for at finde ud af, hvor meget man må skyde ind i 2020.

30. april 2020

Investeringer i krisetider er ikke meget anderledes

Med de voldsomme kursfald vi så i februar og marts er det som investor oplagt at spørge, hvad man skulle have gjort anderledes. Men som langsigtet investor skal man lægge en plan og et budget og holde sig til det – også i krisetider. På den måde er der ikke stor forskel på at investere i normale tider og krisetider.

6. december 2019

Opråb på dine børns vegne

Hvis du er så heldig at være forælder til børn der sparer op – enten med hjælp fra dig eller gavmilde og fremtidssynende bedsteforældre – så har du en forpligtelse, du ikke må ignorere.

15. oktober 2019

Din formue vokser ikke under hovedpuden

På grund af de negative renter er der lagt op til nogle investerings- og opsparingsmæssigt smalle år med lave afkast. Medmindre man gør sig umage og går på jagt efter noget mere og bedre. For at sikre den optimale pension og opsparing kræver det mere end nogensinde en aktiv stillingtagen.

9. maj 2019

Husk at tjekke om din opsparing giver et ordentligt afkast

Mange lader opsparinger og investeringer stå uden aktivt at tjekke, om de faktisk leverer et konkurrencedygtigt afkast. Det er ærgerligt, når man med et relativt enkelt værktøj kan teste sin investerings styrke og måle, hvordan den klarer sig. Her følger en guidet rundtur til, hvordan det foregår.