Spring til indhold

Fond

Optimum

Formuepleje Optimum er en lavrisikoportefølje, der består af cirka 65% obligationer og 35% aktier. Det er også denne portefølje, der udgør fundamentet i Formueplejes kapitalforeninger Pareto, Safe, Epikur og Penta.

Om Optimum

Investeringsstrategien i Optimum tager udgangspunkt i teorien om optimale porteføljer, som beskriver den sammensætning af aktier og obligationer, der giver det størst mulige forventede afkast til den lavest mulige risiko. På baggrund af denne teori, som tidligere er blevet præmieret med Nobelprisen, består Optimum af en lavrisikoportefølje med cirka 25-35% globale aktier fordelt på 60-80 selskaber, cirka 40-60% realkreditobligationer og cirka 25-30% globale virksomhedsobligationer. Dermed opnås en stabil portefølje med et højt langsigtet forventet risikojusteret afkast.

ISIN-kode: DK0060455962

Tabsrisiko og investeringshorisont

Tabsrisiko:
Lav
Horisont:
Min. 3 år

Bag om fonden: Den optimale portefølje

Formueplejes blandede fonde (Optimum, Pareto, Safe, Epikur og Penta) bygger på teorien om tangentporteføljen. Forskellen ligger i de individuelle foreningers risikoniveauer. Noget af det, der bestemmer risikoen, er hvorvidt der anvendes gearing. Optimum er baseret 100 procent på den optimale portefølje og investerer udelukkende for egne midler. Derfor er det også den Formueplejeforening, som er forbundet med den laveste risiko.

Optimum udgør fundamentet for Formueplejes kapitalforeninger. Optimums investeringsstrategi er bygget på en lavrisikoportefølje, og består af cirka 65% obligationer og 35% aktier.

Vil du vide mere?

Få en second opinion eller bestil en intropakke og få mere viden om, hvad vi kan gøre for dig. 

Få en intropakke

Få en uforpligtende intropakke, og læs mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Send mig en intropakke

Mød os

Mød en rådgiver og hør, om vores løsninger er noget for dig. Deltag i et af vores mange intromøder, som afholdes over hele landet.

Book et intromøde

Tal med en rådgiver

Bliv kontaktet af en rådgiver og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op

Få mere viden om vores fonde

Fondsbørsmeddelelser

Fondsbørsmeddelelser

Formuepleje A/S sender, når det er relevant og påkrævet af gældende lovgivning, meddelelser til Nasdaq Copenhagen.
Se alle fondsbørsmeddelelser

Vores investeringskoncept

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Uanset hvilken risikoprofil du vælger, så stræber vi altid efter at levere så højt et afkast til dig som muligt.
Få indblik i vores investeringskoncept

Mød os

Kom til intromøde

Introduktionsmøderne er et tilbud til nye interesserede investorer og andre, der har lyst til at høre mere om Formueplejes måde at investere på.
Book et intromøde