Spring til indhold

22. august 2024

Formuepleje og NIO i nyt samarbejde – private får adgang til at investere som pensionskasserne

Af Formuepleje kommunikation

Et nyt samarbejde mellem Formuepleje og Nordic Investment Opportunities (NIO) skal sikre alternative investeringsløsninger målrettet private wealth-kunder.
Formuende danskere skal have adgang til alternative investeringer på lige fod med pensionskasser og kapitalfonde.

I lighed med andre professionelle internationale investorer har danske pensionskasser over de seneste årtier markant øget deres investeringer i private equity, infrastruktur og ejendomme og høstet markante afkast.

For andre investorer har det været vanskeligt at få adgang til samme type investeringer, men Formuepleje og Nordic Investment Opportunities (NIO) går nu sammen om at udvikle og markeds-føre skræddersyede investeringsløsninger inden for en række alternative aktivklasser.

Synergieffekten for begge parter er til at få øje på. Formuepleje er en af landets største uafhængige kapitalforvaltere med en lang række investeringsløsninger målrettet danske velhavere, mens NIO er pioner i at give familiekontorer, fonde, institutioner og private wealth-kunder adgang til eksklusive private markets-fonde.

Private går i pensionskassers fodspor
Med samarbejdet ønsker Formuepleje at udvide sin produktportefølje inden for illikvide investeringer. Ejendomme er i forvejen en del af tilbuddet til kunderne, og med det nye samarbejde vil flere alternative investeringsmuligheder komme til – forventeligt allerede i år, siger adm. direktør Peter Kjærgaard.

”Vi har i lang tid været på udkig efter en partner, som har den fornødne tyngde inden for det, vi generelt kalder alternative investeringer, som blandt andet inkluderer private equity og infrastruktur, og som i stigende grad har et bæredygtigt element. Som en af de stærkeste udbydere af netop denne type produkter og med et meget kompetent team og et stærkt operationelt set-up er NIO en værdifuld partner for os”.

”Og så er vi glade for at se NIO’s medarbejdere og aktionærer investere markant i egne produkter, ligesom vi gør i Formuepleje. For vores mest formuende kunder i exclusive-segmentet betyder det nye samarbejde en unik mulighed for at være med helt i front og på den måde være med i nye attraktive investeringsmuligheder på det alternative område,” siger Peter Kjærgaard.

Tidligere var det forbeholdt meget store institutionelle investorer at investere i ejendomsprojekter, infrastruktur, vindmølleparker osv., men i dag tegner sig et stort potentiale i løsninger særligt designet til private wealth-kunder, siger NIO’s administrende direktør Michael Greve.

”Vi glæder os til i samarbejde med Formuepleje at tilbyde alternative investeringsprodukter til formuende privatkunder. Partnerskabet skal medvirke til at tiltrække flere private investorer blandt de såkaldte high-net-worth individuals (personer med høj nettoformue), som er Formueplejes kernekunder. Vi er etableret for at give nemmere adgang til alternative investeringer af højeste kvalitet, og partnerskabet er et led i NIO’s strategi for at nå en større investorkreds. Sammen med Formuepleje kan vi tilbyde kunderne god rådgivning og endnu flere attraktive investeringsmuligheder.”

Vækst i Private Wealth-markedet
En række rapporter viser, at det globale private wealth-marked oplever betydeligt vækst i disse år, og det forventes at fortsætte.

Udviklingen i private wealth markedet

Bain & Company forudser i rapporten “Why Private Equity Is Targeting Individual Investors” at institutionelle investorer vil øge investeringerne i alternativer 8 procent frem til 2032, mens engagementet fra individuelle investorer vil stige med 12 procent.

Stigende Interesse fra kapitalfonde
Kapitalfonde har i stigende grad vendt sig mod private wealth-markedet. En McKinsey-rapport fra 2022* fremhæver, at der har været en markant stigning i private equity-fondes partnerskaber med formueforvaltere og private banker. Partnerskaberne gør det muligt for private investorer at få adgang til alternative investeringer, der tidligere var forbeholdt institutionelle investorer.

En undersøgelse fra UBS og Campden Wealth fra 2023** viser, at over 50% af familiekontorer og HNWIs (High Net Worth Individuals) har øget deres allokering til private equity i de seneste fem år.

Fakta: Nordic Investment Opportunities A/S (NIO)

NIO er stiftet af grundlæggerne bag CIP og NREP sammen med Henrik Lind og Bjarne Graven Larsen. Med NIO skabte de en pioner i at give adgang til eksklusive private markedsfonde. Investorerne er professionelle investorer såsom familiekontorer, fonde, institutioner og private wealth-kunder, og NIO’s succes bygger i høj grad på investeringer for egne midler, som, i fælles interesse med investorerne, skaber et kraftigt incitament for teamet til at udvælge de bedste investeringsmuligheder globalt.

Disclaimer

Ovennævnte er udarbejdet af Formueplejekoncernen til orientering og kan ikke betragtes som en opfordring om eller anbefaling til at købe eller sælge noget værdipapir. De nævnte oplysninger med videre kan heller ikke betragtes som anbefalinger eller rådgivning af juridisk, regnskabsmæssig eller skattemæssig karakter. Formueplejekoncernen kan ikke holdes ansvarlig for tab forårsaget af kunders/investorers dispositioner – eller mangel på samme – på baggrund af oplysningerne i ovennævnte. Vi har bestræbt os på at sikre, at oplysningerne i ovennævnte er fuldstændige og korrekte, men kan ikke garantere dette og påtager os intet ansvar for fejl eller udeladelser.

Investorer gøres opmærksom på, at investering kan være forbundet med risiko for tab, som ikke på forhånd kan fastlægges, ligesom tidligere afkast og kursudvikling ikke kan anvendes som en pålidelig indikator for fremtidige afkast og kursudvikling. For yderligere information kontakt venligst info@formuepleje.dk

Vil du vide mere?

Få en second opinion eller bestil en intropakke og få mere viden om, hvad vi kan gøre for dig. 

Bestil en intropakke

Få en uforpligtende intropakke, og læs mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Send mig en intropakke

Få seneste nyt

Hold dig opdateret på investering, privatøkonomi og den aktuelle udvikling på de finansielle markeder med Formueplejes nyhedsbrev.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Tal med en rådgiver

Bliv kontaktet af en rådgiver og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op

Få viden om dine muligheder med Formuepleje

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Vores investeringskoncept

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Uanset hvilken risikoprofil du vælger, så stræber vi altid efter at levere så højt et afkast til dig som muligt.
Få indblik i vores investeringskoncept
Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde

Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde bygger på teorien om den optimale portefølje. Vi har investeringskoncepter til alle risikoprofiler, hvadenten den er lav, middel eller høj.
Se vores udvalg af fonde
Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Personlig rådgivning

Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Når vi rådgiver om din formue og investeringer, kigger vi altid på dine individuelle behov og ønsker om risiko og investeringshorisont.
Tal med en rådgiver