Spring til indhold

28. august 2024

Formuepleje sænker omkostningerne og indfører ny prisstruktur

Af Formuepleje kommunikation

Formueplejes honorarmodel skal afspejle vores evne til at skabe resultater, og ikke når vi for eksempel bliver begunstiget af en positiv markedsudvikling. En ny prismodel skal sikre større gennemsigtighed.

Analysechef Jesper Veng beskriver her hovedpunkterne i Formueplejes nye prisstruktur

Gennemsigtighed er en af Formueplejes vigtigste værdier – det skal være tydeligt, hvad man betaler som kunde hos os, uanset hvilket investeringsprodukt, man har valgt, og uanset hvordan markeder og afkast udvikler sig.

For at levere konkurrencedygtige løsninger også i fremtiden sænker vi fra september omkostningerne på langt de fleste af Formueplejes investeringsløsninger.

Samtidig har vi givet vores resultathonorarmodel et gennemsyn og gjort den mere overskuelig.

”Vi holder fast i Formueplejes DNA med et fast og et resultatafhængigt honorar på vores hovedprodukter og blandede fonde, men vi justerer vores prismodel for at gøre den mere gennemsigtig. Det kommer til at koste på vores indtjening på den korte bane, men kundetilfredshed og en bred forståelse for vores priser er afgørende for vores fremtidige konkurrencedygtighed,” siger adm. direktør Peter Kjærgaard.

Skal aktivt skabe merværdi

Prisændringerne varierer afhængigt af de enkelte investeringsløsninger.

”Man vil opleve, at prisen i en lang række af vores afdelinger, bliver justeret nedad. Alene de faste omkostninger reduceres for en stor del af vores investeringsløsninger med mellem 0,50 til 0,75 procentpoint,” siger Peter Kjærgaard.

”Set bredt over alle vores produkter vurderer vi, at det svarer til, at kunderne sparer omkring 100 mio. kr. Det bliver mærkbart på vores indtjening – men vi vurderer også, at det er nødvendigt, for at sikre gennemsigtige omkostninger og for at kunderne stadig finder os attraktive i et marked under kraftig forandring. Håbet er naturligvis, at endnu flere får lyst til at være med i vores investeringsfællesskab, så den indtjening, vi mister på kort sigt, udmønter sig i øgede investeringer når vi ser lidt længere frem.”

Bedre end markedsudviklingen

I de afdelinger, der indeholder et performancehonorar, udløses det på baggrund af afkast, der holdes op imod et sammenligningsgrundlag (benchmark) i markedet.

Det benchmark bliver ikke generelt, men tilpasses og fastsættes for hver enkelt af Formueplejes investeringsafdelinger i forhold til deres respektive investeringsstrategier.

Dermed sammenlignes med de specifikke relevante markedsindeks og kunden får et fair grundlag for at vurdere, om Formuepleje aktivt skaber merværdi sammenlignet med markedet.

”Vi bliver ikke begunstiget af en positiv markedsudvikling, men modtager kun resultathonorar, når vi, efter omkostninger, gør det bedre end tilsvarende løsninger i markedet. Det sikrer gennemsigtighed og at vi er på tæerne hver eneste dag.”

”Kort sagt: Vi belønnes, når det går godt for kundens investeringer, og vi gør det bedre end tilsvarende produkter i markedet efter omkostninger. Så når det går godt for vores kunder, går det godt for os.”

Formuepleje indfører den nye prisstruktur den 29. august, men der vil være en overgangsperiode for de enkelte afdelinger, som sikrer, at ingen investorer bliver stillet dårligere i forhold til den tidligere model.

Disclaimer

Ovennævnte er udarbejdet af Formueplejekoncernen til orientering og kan ikke betragtes som en opfordring om eller anbefaling til at købe eller sælge noget værdipapir. De nævnte oplysninger med videre kan heller ikke betragtes som anbefalinger eller rådgivning af juridisk, regnskabsmæssig eller skattemæssig karakter. Formueplejekoncernen kan ikke holdes ansvarlig for tab forårsaget af kunders/investorers dispositioner – eller mangel på samme – på baggrund af oplysningerne i ovennævnte. Vi har bestræbt os på at sikre, at oplysningerne i ovennævnte er fuldstændige og korrekte, men kan ikke garantere dette og påtager os intet ansvar for fejl eller udeladelser.

Investorer gøres opmærksom på, at investering kan være forbundet med risiko for tab, som ikke på forhånd kan fastlægges, ligesom tidligere afkast og kursudvikling ikke kan anvendes som en pålidelig indikator for fremtidige afkast og kursudvikling. For yderligere information kontakt venligst info@formuepleje.dk

Vil du vide mere?

Få en second opinion eller bestil en intropakke og få mere viden om, hvad vi kan gøre for dig. 

Bestil en intropakke

Få en uforpligtende intropakke, og læs mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Send mig en intropakke

Få seneste nyt

Hold dig opdateret på investering, privatøkonomi og den aktuelle udvikling på de finansielle markeder med Formueplejes nyhedsbrev.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Tal med en rådgiver

Bliv kontaktet af en rådgiver og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op

Få viden om dine muligheder med Formuepleje

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Vores investeringskoncept

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Uanset hvilken risikoprofil du vælger, så stræber vi altid efter at levere så højt et afkast til dig som muligt.
Få indblik i vores investeringskoncept
Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde

Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde bygger på teorien om den optimale portefølje. Vi har investeringskoncepter til alle risikoprofiler, hvadenten den er lav, middel eller høj.
Se vores udvalg af fonde
Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Personlig rådgivning

Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Når vi rådgiver om din formue og investeringer, kigger vi altid på dine individuelle behov og ønsker om risiko og investeringshorisont.
Tal med en rådgiver