Spring til indhold

Stine og Carl investerer børneopsparingen for at opnå renters-rente effekten

Stine og Carl bor i et mindre hus i Silkeborg, hvor de begge arbejder i en stor familieejet virksomhed – Stine i HR og Carl i produktudvikling. Parret har to mindre børn på henholdsvis 1 og 3 år. Familien har en masse drømme for fremtiden, som de gerne vil føre ud i livet, når børnene bliver lidt ældre. Udover deres egne drømme om ekstra bil, rejser og tilbygning, så ønsker de også at give deres børn et økonomisk rygstød med på vejen, til en dag når de selv skal starte deres egen voksentilværelse.

Stine og Carl har valgt den klassiske børneopsparing, hvor de hver måned indsætter et beløb på en konto i et pengeinstitut. Her står de og trækker renter og bliver til en god opsparing, som børnene kan bruge, når de er mellem 14 og 21 år. Stine og Carl bør dog overveje, om de skal investere opsparingen i enten aktier eller investeringsforeninger. Fordelen er, at de med en god investeringshorisont har mulighed for at benytte renters-rente-effekten, og det faktum at afkastet er skattefrit, til at give deres to børn et endnu større økonomisk tilskud, end hvis opsparingen står kontant i hele perioden.

Hvis Stine og Carl løbende indbetaler og investerer de maksimalt tilladte 6.000 kr. (2023) årligt på deres børns børneopsparinger i 12 år, indtil de rammer indbetalingsloftet på 72.000 kr. (2023), så vil børnene på deres 21-års fødselsdag stå med hele 128.000 kr. i hånden, hvis afkastet er på 4 procent efter inflation.* Havde de modsat ikke investeret opsparingen, men ladet den stå kontant, var opsparingen altså hele 56.000 kr. mindre.**

*Ingen omkostninger medregnet.
**Historiske afkast er ikke en garanti for fremtidige afkast.


Casen er med fiktive personer.

Få mere viden om opsparing på vegne af dine børn og børnebørn

Få mere viden om opsparing på vegne af dine børn og børnebørn

Vi har samlet de vigtigste råd til dig, som ønsker at spare op til dine børn og børnebørn. Der er flere måder, du kan give dem et trygt økonomisk fundament, og der er forskellige fordele ved hver enkelt løsning.

En af de fælles fordele er, at tidshorisonten ofte er lang, når du investerer på vegne af yngre generationer, hvilket gør muligheden for at generere et fornuftigt afkast over tid god.

Læs mere om mulighederne her

Vil du vide mere?

Få en second opinion eller bestil en intropakke og få mere viden om, hvad vi kan gøre for dig. 

Bestil en intropakke

Få en uforpligtende intropakke, og læs mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Send mig en intropakke

Få seneste nyt

Hold dig opdateret på investering, privatøkonomi og den aktuelle udvikling på de finansielle markeder med Formueplejes nyhedsbrev.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Tal med en rådgiver

Bliv kontaktet af en rådgiver og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op