Spring til indhold

Karsten kan udnytte sine tidligere tab

Karsten bor i en villa i Vejle, hvor han arbejder hjemmefra størstedelen af tiden, da han arbejder som rådgiver for et internationalt firma, hvor han rejser ud til kunderne.

Han har tidligere investeret i aktier, og uheldig timing har gjort, at han desværre har tabt penge på det. Det har dog ikke afskrækket ham fra at investere igen. Han elsker at dyrke sport og spiller både tennis og floorball med naboer og gamle studiekammerater. Der bliver tit drøftet alt fra familie til økonomi i omklædningsrummet – det er også i disse venskabelige rammer, han har hørt fra en af sine træningsmakkere, at han muligvis kan spare noget på skatten, hvis han skulle gå hen og tjene på evt. fremtidige investeringer.

I starten af 2020 købte Karsten aktier for 50.000 kr. Da Coronakrisen udbrød faldt hans investering brat, og i panik solgte han aktierne igen for 41.000 kr. Det betød et tab på 9.000 kr. Tabet på de 9.000 kr. vil dermed blive modregnet i hans aktieindkomst, før han kommer til at betale skat af udbytter og gevinster på fremtidige investeringer i aktier og aktiebaserede investeringsforeninger. Dog er det vigtigt, at Karsten tjekker sin selvangivelse for at sikre, at tabet er registreret korrekt.

*Casen er med fiktiv person.

Vil du vide mere?

Få en second opinion eller bestil en intropakke og få mere viden om, hvad vi kan gøre for dig. 

Bestil en intropakke

Få en uforpligtende intropakke, og læs mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Send mig en intropakke

Få seneste nyt

Hold dig opdateret på investering, privatøkonomi og den aktuelle udvikling på de finansielle markeder med Formueplejes nyhedsbrev.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Tal med en rådgiver

Bliv kontaktet af en rådgiver og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op