Spring til indhold

Jacob sparer penge på skatten med en aktiesparekonto

Jacob er 25 år og bor i lejebolig i indre København. Han bliver færdig med sin uddannelse til sommer. Jacob deler udgifter til mad og husleje med en kammerat, som han bor med. Derudover har han et studiejob i en IT-afdeling, hvor han tjener godt, og han har derfor mulighed for at lægge penge til side hver måned.

Jacob har en kæreste, som han på sigt ønsker at flytte sammen med. De er blevet enige om, at de inden for det næste år gerne vil finde et fælles lejemål, hvor de ønsker at starte tilværelsen sammen. De vil gerne finde en lejebolig, hvor de har råd til at lægge penge til side og spare op ved siden af. Pengene skal Jacob først bruge om 10 år, hvor han håber, at opsparingen kan give ham et godt fundament til et huskøb.

Derudover har Jacob et ønske om at komme i gang med at investere, og han har derfor lagt penge til side i en længere periode, så han nu har en mindre kontant opsparing, han gerne vil sende i arbejdstøjet. Inden han investerer sin opsparing, er noget af det vigtigste, at han sørger for at matche en investeringsløsning med det risikoniveau, han har det trygt og godt med. Med en længere investeringshorisont kan pengene på sigt blive til en fornuftig opsparing, hvis de bliver investeret i den rigtige rækkefølge og i de rigtige sparegrise.

Med en mindre kontant opsparing er en aktiesparekonto en ideel løsning for Jacob. Udover skattemæssige fordele er det også en fordel, at gevinster ikke modregnes i hans SU. På en aktiesparekonto kan Jacob indsætte op til 106.600 kr. (2023) og her betaler han kun 17% i skat af afkastet. Hvis han modsat havde sparet op, og investeret i et frit depot, så skulle han betale minimum 27%, eller helt op til 42%, i skat af sin gevinst – samt en eventuel modregning i SU.

Hvis Jacobs investeringshorisont ændrer sig, kan han også til enhver tid hæve hele eller dele af det beløb, han har investeret for og placere dem på en anden måde, der passer bedre til den ændrede livssituation.

Casen er med fiktiv person.

Få flere fordele med aktiesparekontoen

Få flere fordele med aktiesparekontoen

En aktiesparekonto kan være en fordel for dig, som gerne vil optimere din privatøkonomi. Her har du nemlig mulighed for at spare penge på afkastbeskatningen, da opsparingen foregår i et lukket skattemiljø. Uanset hvor du er på din investeringsrejse, er det værd at kigge på de mange fordele og muligheder med en aktiesparekonto.

Læs mere om aktiesparekontoen

Vil du vide mere?

Få en second opinion eller bestil en intropakke og få mere viden om, hvad vi kan gøre for dig. 

Bestil en intropakke

Få en uforpligtende intropakke, og læs mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Send mig en intropakke

Få seneste nyt

Hold dig opdateret på investering, privatøkonomi og den aktuelle udvikling på de finansielle markeder med Formueplejes nyhedsbrev.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Tal med en rådgiver

Bliv kontaktet af en rådgiver og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op