Spring til indhold

Asger undgår topskat ved at investere og spare op gennem virksomhedsskatteordningen

Asger er 47 år og arbejder som selvstændig fysioterapeut. Virksomheden går godt og leverer hvert år et fornuftigt overskud – også efter han har udbetalt løn til sig selv. Asger har en privat pensionsopsparing, men han har ikke før gjort sig tanker om at investere gennem sin virksomhed.

Banken gjorde ham opmærksom på virksomhedsskatteordningen, og det har sat tanker i gang hos Asger, da han drømmer om at trække sig fra arbejdsmarkedet, inden han bliver 70. Men Asger er i tvivl om, hvordan han investerer gennem sin virksomhed.

Han kan sagtens vælge at investere noget af virksomhedens opsparede overskud gennem virksomhedsskatteordningen – dem må han investere i lagerbeskattede investerings- og kapitalforeningsafdelinger. På den måde kan han nemlig udjævne sin indkomst over tid og minimere den topskat han betaler. Hvis Asger f.eks. tjener 900.000 kr. før skat, kan han vælge kun at hæve 568.900 kr., for at holde sig under grænsen for topskat (2023). Hermed står der 331.100 kr. på virksomhedens konto, som kan investeres gennem VSO-ordningen til den lave acontoskat på 22%.

Derudover kan Asger også overveje at benytte sin virksomhed som en pensionsopsparing via 30%-ordningen. Her kan han nemlig med fuld fradragsret indbetale op til 30% af virksomhedens overskud på en livsvarig livrente, forudsat indbetalingen ikke overstiger 30% af virksomhedens regulerede overskud. Hvis Asger bibeholder aktiviteten i sin virksomhed, også mens han er i gang med at drosle ned på arbejdsmarkedet, skal han dog være opmærksom på, at passiv indkomst fra investerede midler igennem VSO-ordningen vil blive modregnet i hans folkepension.

*Casen er med fiktive personer.

Vil du vide mere?

Få en second opinion eller bestil en intropakke og få mere viden om, hvad vi kan gøre for dig. 

Bestil en intropakke

Få en uforpligtende intropakke, og læs mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Send mig en intropakke

Få seneste nyt

Hold dig opdateret på investering, privatøkonomi og den aktuelle udvikling på de finansielle markeder med Formueplejes nyhedsbrev.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Tal med en rådgiver

Bliv kontaktet af en rådgiver og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op