Spring til indhold

Vi kan alle gøre vores for at værne om vores klode

Anita Bork er først for nylig begyndt at investere, men fra starten har hun været bevidst om at ville investere grønt og bæredygtigt i det omfang, det er muligt

Derfor er en del af hendes investereringer lagt i Formuepleje Better World Environmental Leaders, der blandt andet investerer i selskaber inden for vedvarende energi og affaldshåndtering.

At der er tale om meningsfyldte investeringer, spiller helt klart en rolle for hendes valg, fortæller hun: ”For mig er det grønne og bæredygtige et must. Min mand og jeg har som pensionister bosat os på Årø, hvor vi gerne vil leve i pagt med naturen, så derfor går jeg også op i, at mine investeringer sker i selskaber, der harmonerer med den overbevisning. Det har virkelig stor betydning for mig, at investeringerne sker i noget, der gør en forskel.”

 

Anita Bork

68 år, bosat på Årø,
pensionist, uddannet
børnehavepædagog.

”Det er selvfølgelig bedst, hvis der skabes et positivt afkast, men jeg har investeret med henblik på at kigge på, hvordan det er gået igen om 10 år"

”Det er alt det lokale, vi selv kan gøre: Sortere affald, tænke over vores energiforbrug, og hvilket aftryk vi sætter med forurening og sådan. Det er det nære, hvor vores overbevisning også er, at man skal påvirke positivt så meget, man kan og yde sit eget lille bidrag. Mange bække små, som man siger – hvis vi alle bliver bevidste om, hvad vi hver især kan gøre, kan vi rykke meget. Det giver mening for mig, at vi alle gør en indsats for at værne om vores klode,” siger Anita Bork.

Når det handler om investeringer, handler det naturligvis også om at skabe et positivt afkast, og det gælder også, når der er tale om bæredygtige investeringer.

”Det er selvfølgelig bedst, hvis der skabes et positivt afkast, men jeg har investeret med henblik på at kigge på, hvordan det er gået igen om 10 år, så selv om jeg godt ved, at investering i aktier er høj risiko, så er min investeringshorisont tilpas lang til, at jeg tror på, at det nok skal udvikle sig positivt,” forklarer Anita Bork, der har valgt at investere i en fond som Better World Environmental Leaders, fordi hun på den måde får en andel i en række forskellige selskaber:

”At investere i en fond, der består af mange selskaber, er en mulighed for at være bredt investeret – og både lokalt og globalt. Jeg tror, at det er en fordel at sprede investeringen på den måde frem for at investere i enkeltaktier, hvor der er større risiko for at ramme forbi.” Samtidig forklarer Anita Bork, at hun er tryg ved, at investeringen sker i en fond som Better World Enviromental Leaders, der er en såkaldt mørkegrøn Artikel 9-fond og dermed lever op til de strengeste EU-kriterier på området.

”Det giver en tryghed for mig, at Better World Environmental Leaders er en fond, der lever op til de højeste kriterier. Så har jeg en god fornemmelse af, at det ikke bare er grøn snak. Det er især vigtigt for sådan en som mig, der er ny ud i investeringer,” understreger Anita Bork.

Better World Environmental Leaders

Målsætningen for Better World Environmental Leaders er at skabe et risikojusteret afkast og bidrage til en positiv miljøpåvirkning. Better World Environmental Leaders er derfor et godt valg, hvis du vil sætte et markant grønt aftryk i verden med din investering.

Derudover skal 20 % af omsætningen være skabt af produkter, der er linket til bæredygtig omstilling.

Vil du vide mere?

Få en second opinion eller bestil en intropakke og få mere viden om, hvad vi kan gøre for dig. 

Bestil en intropakke

Få en uforpligtende intropakke, og læs mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Send mig en intropakke

Få seneste nyt

Hold dig opdateret på investering, privatøkonomi og den aktuelle udvikling på de finansielle markeder med Formueplejes nyhedsbrev.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Tal med en rådgiver

Bliv kontaktet af en rådgiver og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op