Spring til indhold

"Det er vigtigt med den rette balance"

25-årige Victoria ønsker ikke at bruge alt for meget tid på investeringer – men vil gerne have sin opsparing til at vokse.


For Victoria er det vigtigt med den rette balance mellem risiko og afkast. Der skal være til både huskøb på den korte bane og økonomisk sikkerhed på længere sigt. Derfor har hun valgt Formuepleje Mix Medium.*

Som ung kan det være svært at forholde sig til alderdom, pensionsopsparing og livet om mange år. For Victoria Bach Sivebæk, der bor i en lejlighed på Amager med kæreste og hund og til daglig arbejder i Københavns Lufthavn, skal der både være penge til oplevelser og hverdagsfornøjelser – og frihed og økonomisk tryghed, når hun forlader arbejdsmarkedet. ”Jeg vil gerne have det sjovt og opleve en masse. Men jeg vil også gerne have, at der er noget til min fremtid. Jeg har vovsen, men jeg drømmer også om villaen og volvoen i den nærmeste fremtid.

Jeg har valgt at investere i Mix Medium, fordi jeg er et sted i mit liv, hvor jeg har brug for en vis stabilitet. Jeg får nok større udgifter, for eksempel til hus, inden for en overskuelig fremtid. Så det skal være noget rimeligt sikkert”, siger Victoria. 

”Jeg er jo ung og har fundet ud, at jeg har det fint med at tage lidt mere risiko. Og derfor passer Mix Medium rigtig godt".

Tidligere investerede Victoria primært i rene obligationer. Men efter en snak med sin rådgiver hos Formuepleje blev hun klogere på sig selv – og særligt klogere på sin egen risikoprofil og tidshorisont.
”Jeg er jo ung og har fundet ud, at jeg har det fint med at tage lidt mere risiko. Og derfor passer Mix Medium rigtig godt. Og jeg vil ikke bruge alt for meget tid på investeringer, så jeg har valgt at lægge pengene hos nogle, der har styr på, hvad de laver og forhåbentlig får dem til at vokse,” siger Victoria.

Det er ikke alle 25-årige, der går op i at investere. For Victorias vedkommende stammer interessen fra hendes mor.
”Min far døde desværre, da jeg var ung. Så det er min mor, der har taget sig af økonomien og som har villet sørge for, at pengene voksede. Så jeg har sådan set altid hørt om aktier og snakket med min mor om det. Vi fik anbefalet Formuepleje, og vi var til et møde med en rådgiver, hvor det ikke handlede om at sælge, men om hvad der passede til mig, mit liv og mine drømme og fremtidsplaner,” siger Victoria.


For Victoria er det vigtigt at tage ansvar for sin økonomi og få pengene til at arbejde frem for at lade dem stå i banken og blive mindre værd.
Derfor anbefaler hun alle at komme i gang – også selvom man er ung og måske ikke har mange penge at investere hver måned.

”Jeg tror, der er mange, der forbinder det at investere med, at så skal man være klar til at miste alle pengene. Og sådan er det jo ikke. Man skal investere med den risiko, man er tilpas med. Selvom det kan falde, går det jo op igen. Man skal gøre op med sig selv, hvor meget man vil investere og hvordan. For eksempel en blanding mellem aktier og obligationer. Og så ellers bare komme i gang,” siger Victoria.

* I Formuepleje benytter vi en egenudviklet model til risikoklassificeringen af vores fonde, hvor risikoklassificeringen fastlægges på baggrund af tabsrisikoen på 24-36 måneders sigt. Du kan læse mere om Formueplejes egenudviklede model til risikoklassificering her.  

Du skal være opmærksom på, at Formueplejes egenudviklede model til risikoklassificering og vores egne estimater på fremtidige afkast kan afvige fra den risikoklassificering og de afkastscenarier, der fremgår af dokument med central information, som er baseret på fælles europæiske regler. Du kan finde dokument med central information for hver fond her

Vil du vide mere?

Få en second opinion eller bestil en intropakke og få mere viden om, hvad vi kan gøre for dig. 

Bestil en intropakke

Få en uforpligtende intropakke, og læs mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Send mig en intropakke

Få seneste nyt

Hold dig opdateret på investering, privatøkonomi og den aktuelle udvikling på de finansielle markeder med Formueplejes nyhedsbrev.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Tal med en rådgiver

Bliv kontaktet af en rådgiver og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op