Spring til indhold

"Det er lige så vigtigt som at gå til tandlægen"

Janne Vejlesby har altid været typen, der har sat sig et mål og derefter lagt en plan for, hvordan hun når det.

Gennem mange år har Janne Vejlesby som erhvervsadvokat rådgivet klienter om, hvordan de navigerer i store ejendomsprojekter og optimerer deres økonomi i projekterne. I dag er hun en garvet investor, som har sat sig grundigt ind i tingene. Det eneste, hun ville ønske, hun kunne gøre om, var at hun var begyndt at investere på et langt tidligere tidspunkt. Janne Vejlesby har altid været typen, der har sat sig et mål og derefter lagt en plan for, hvordan hun når det. Det gælder også i forhold til hendes investeringer.

”Jeg tror ikke på, at man bare skal kaste sig ud i noget bare for at gøre det. Jeg tror, man skal tænke på, hvad det egentlig er, man gerne vil opnå. For mig er det at få økonomisk frihed. Og da jeg først lagde mig fast på det, er jeg gået baglæns og har lagt en plan for ”Hvordan opnår jeg det?””.

”Jeg tror ikke på, at man bare skal kaste sig ud i noget bare for at gøre det. Jeg tror, man skal tænke på, hvad det egentlig er, man gerne vil opnå.

For Janne Vejlesby er det vigtigt som en del af planen at lade sine penge komme ud at arbejde og generere et afkast. Derfor har hun i dag en blandet investeringsportefølje. Noget forvalter hun selv, andet lader hun andre om, og det er blandt andet derfor, hun har investeret nogle midler i sin ratepension i den blandede fond Formuepleje Mix High.

”Jeg har valgt denne løsning som et supplement i min investeringsportefølje og dermed til min pensionsopsparing. Det er også derfor, jeg har valgt at ligge i den høje ende med risikoprofilen, fordi det på den lange bane giver mig et højere forventet afkast” siger Janne Vejlesby og tilføjer:
”Det valg indebærer selvfølgelig, at man indimellem oplever nogle ordentlige fald i markedet, hvor jeg så har skullet tage en dyb indånding og minde mig selv om, at jeg ikke skal på pension foreløbigt. Jeg har masser af drømme og ting, jeg vil med mit liv, og det kræver selvfølgelig nogle midler,” fortæller Janne Vejlesby, som ud over sin karriere som advokat, også bruger så mange af sine vågne timer, som hun kan, på bestyrelsesarbejde, at nyde naturen, dyrke sport - herunder sejle, stå på ski, dykke, surfe og undervise i stand up paddle.


Men det at investere på egne vegne var ikke noget, Janne Vejlesby havde fået ind med modermælken.

”Jeg kan godt forstå, hvis mange synes, det er overvældende at skabe overblik over hele deres økonomi og investering, men det er vigtigt, og derfor tror jeg man skal starte med at sige til sig selv, at det ikke er svært, for ellers så bliver det det. Mit bedste råd er, at man gør sig nysgerrig på det og beslutter sig for, hvad målet skal være og måske finde sig en god sparringspartner, der kan hjælpe en i gang,” fortæller Janne Vejlesby.

Siden har hun fundet netværk, hvor investering er noget, man taler højt om. Hun har søgt undervisning, viden og sparring for at forstå de forskellige muligheder, risici og skatteforhold – og når hun har været i tvivl, har hun stillet spørgsmål.

”For mig er det meget vigtigt, at jeg har tillid til de personer, som jeg samarbejder med, og ikke mindst med mine penge. Der vil jeg jo gerne have nogle, jeg stoler på, og det har jeg fundet – blandt andet i Formuepleje, hvor jeg har fået en rådgivning og et fundament til at kunne lave den rigtige investering, som passer ind i en større helhed og i forhold til min samlede økonomi,” siger hun og fortsætter:
”Det tager selvfølgelig noget tid, og ens forhold kan jo ændre sig, så det er noget, jeg har lært at forholde mig til løbende. Men vi mennesker bruger tid på så meget. Vi bør også bruge tid på vores privatøkonomi og vores investeringer, for det er lige så vigtigt som at gå til tandlægen.”

* I Formuepleje benytter vi en egenudviklet model til risikoklassificeringen af vores fonde, hvor risikoklassificeringen fastlægges på baggrund af tabsrisikoen på 24-36 måneders sigt. Du kan læse mere om Formueplejes egenudviklede model til risikoklassificering her.  

Du skal være opmærksom på, at Formueplejes egenudviklede model til risikoklassificering og vores egne estimater på fremtidige afkast kan afvige fra den risikoklassificering og de afkastscenarier, der fremgår af dokument med central information, som er baseret på fælles europæiske regler. Du kan finde dokument med central information for hver fond her

Vil du vide mere?

Få en second opinion eller bestil en intropakke og få mere viden om, hvad vi kan gøre for dig. 

Bestil en intropakke

Få en uforpligtende intropakke, og læs mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Send mig en intropakke

Få seneste nyt

Hold dig opdateret på investering, privatøkonomi og den aktuelle udvikling på de finansielle markeder med Formueplejes nyhedsbrev.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Tal med en rådgiver

Bliv kontaktet af en rådgiver og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op