Årsopgørelsen er lige på trapperne

Årsopgørelsen for 2020 er lige oppe over, og på mandag den 15. marts får du officielt adgang til at se din afregning med Skat for sidste år. Formentlig foreligger muligheden for at tyvstarte allerede inden da.

På mandag den 15. marts åbner din årsopgørelse for indtastning. Måske sker det allerede i morgen fredag den 12. marts. I tidligere år har Skat stille og roligt lukket op før annonceret tid, for at der ikke skulle opstå alt for lang kø ved indgangen. Det gør de sikkert også denne gang.

Som investor i Formuepleje er der nogle få ting, du skal være opmærksom på. Langt det meste sker helt automatisk, og en del har slet ikke nogen betydning for din årsopgørelse. Således er afkast på investeringer i aktiesparekontoen, pensionsopsparinger og børneopsparinger årsopgørelsen helt uvedkommende.

Der hvor du først og fremmest skal være vågen, er på dine frie midler. Skatten på investering af frie midler er desværre lidt knudret, hvorfor det gælder om at holde tungen lige i munden. Udgangspunktet er dog, at den bank, hvor dine investeringsbeviser ligger i depot, foretager indberetningen til Skat på dine vegne. Hos Skat møder bankens indberetninger de oplysninger, vi har videregivet til Skat om udviklingen i de enkelte Formuepleje-fonde.

Du bør således bare skulle logge ind på årsopgørelsen og her kontrollere, at afkast er korrekt indberettet.

Der er hjælp at hente

Hvis der er noget, du undrer dig over, når du åbner årsopgørelsen, så er du naturligvis velkommen til at kontakte os. Skriv eventuelt på info@formuepleje.dk eller ring på 87 46 49 00 – eller tag fat i din personlige rådgiver.

Vi har udarbejdet en oversigt over vores fonde, og hvordan de beskattes samt udviklingen i 2020. Den finder du lige her og er et godt hjælpeværktøj, når du tjekker din årsopgørelse. 

Sidst, men ikke mindst er det jo fortsat således, at du er velkommen til at kontakte mig eller mine kolleger, hvis du er i tvivl om, hvorvidt der kan optimeres skattemæssigt i den måde, du sparer op – eller ned – på.

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>