Redningshelikopter til USA’s økonomi

Republikanerne og Demokraterne er som forventet nået til enighed om en historisk stor hjælpepakke, der skal afværge de værste konsekvenser af coronakrisen. Pakken indebærer blandt andet helikopterpenge til amerikanerne og har en værdi af 2000 milliarder dollars.

På linje med forventningerne er politikerne i USA blevet enige om en gigantisk hjælpepakke til amerikansk økonomi. Hjælpepakken har en samlet værdi på 2000 milliarder dollars – eller næsten tre gange så meget som den pakke, der blev lanceret under finanskrisen for godt 10 år siden.

Efter Formueplejes vurdering er gårsdagens hjælpepakke et tiltag, der vidner om, hvor langt politikerne vil strække sig for at holde hånden under amerikansk økonomi i den nuværende situation. Det er også et nødvendigt skridt for, at vi kommer hurtigst muligt ud på den anden side og godt igennem, som Formuepleje forventer.

Undervejs i forhandlingerne er hjælpepakkens omfang steget fra 1000 milliarder dollars til 2000 milliarder dollars. Hjælpepakken medførte tirsdag de største kursstigninger på en enkelt dag i det amerikanske Dow Jones-indeks siden 1932.

Helikopterpengene til amerikanerne

Et af de centrale punkter i pakken er, at næsten alle amerikanske husholdninger vil modtage en check – såkaldte helikopterpenge. Det er prøvet før, men ikke i samme omfang som nu, hvor voksne modtager 1200 dollars og børn 500 dollars. For folk med indkomster på over 75.000 dollars vil der ske en gradvis nedtrapning af det beløb, man modtager.

Pakken indeholder desuden stigende tilskud til hospitaler for cirka 100 milliarder dollars, 350 milliarder dollars i hjælp til mindre virksomheder og 500 milliarder dollars i hjælp til virksomheder som for eksempel luftfartsselskaber og krydstogtrederier. Desuden bliver der givet flere midler til de enkelte stater, der slås med både corona og svækket økonomi på grund af corona.

Den vidtrækkende hjælpepakke fra USA kommer oven i en række pengepolitiske lempelser fra en række toneangivende centralbanker og kan vise sig særdeles vigtig i forhold til, at både amerikansk økonomi og verdensøkonomien som helhed kommer ordentligt igennem corona.

Hjælpepakken vil medvirke til, at den økonomiske nedtur bliver mindre kraftig, og at verdensøkonomien kommer hurtigere ud af den økonomiske krise, som har ramt verden.

Man skal ikke regne med, at turbulensen på de finansielle markeder er overstået endnu, men hjælpepakker som den amerikanske giver håb om, at der findes en vej hen til en vis stabilisering, og at vi har set de værste aktiekursfald.

Hjælpepakkerne fra den amerikanske regering og landets centralbank er faktisk større end det, vi forventede – og det betrygger os i, at der fra regeringer og centralbanker gøres alt for, at den økonomiske afmatning bliver kortvarig.

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>