En tv-debat med tre tabere

Udfaldet af den første tv-debat mellem de to kandidater til den amerikanske præsidentpost efterlod tre tabere: Donald Trump, moderatoren Chris Wallace og det amerikanske demokrati. Joe Biden kom ud med skindet på næsen og lod sig ikke tryne så meget af Trump, som man på forhånd kunne frygte.

Den første af fire tv-transmitterede debatter mellem de to amerikanske præsidentkandidater, præsident Donald Trump og Demokraternes udfordrer Joe Biden, fandt sted i nat dansk tid og blev en opvisning i konstante afbrydelser uden substantiel ordveksling om politiske synspunkter.

Tv-debatten vil blive husket som en af de mest rystende nogensinde i en amerikansk præsidentvalgkamp. Det var ren mudderkastning blottet for politisk argumentation, og moderator Chris Wallace kæmpede forgæves med at få de to kombattanter – især præsident Trump – til at holde op med at afbryde.

Ud over moderator Wallace var det dog præsident Trump, der kom dårligst ud af debatten. Hans velkendte og uforsonlige stil flytter næppe tvivlende vælgere over midten, og da den ellers retorisk svage Joe Biden samtidig kom hæderligt ud af ”debatten” uden at blive trængt op i en krog, har Trump en meget stor opgave foran sig, hvis han skal kunne indhente Bidens forspring i meningsmålingerne.

Derudover må man sige, at den tredje og måske største taber af en tv-debat som denne, er det amerikanske demokrati. Karakteren af tv-debatten er en tyk understregning af, hvor polariseret det amerikanske samfund har udviklet sig til at være i de seneste par årtier.

Uklart valgresultat er skrækscenariet for de finansielle markeder

Set fra de finansielle markeders synspunkt kommer gårsdagens tv-debat næppe til at skabe udsving af betydning, da debattens tvivlsomme kvalitet trods alt ikke kommer helt uventet.

I forbindelse med det amerikanske præsidentvalg er det største skrækscenarie for de finansielle markeder, at det ender med et uklart valgresultat, hvor der skal omtælling til i enkelte stater eller ligefrem en højesteretsafgørelse til for at nå frem til en afklaring.

 

 

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>