Ny topplacering til Formuepleje hos Morningstar i juli

Igen i juli ligger Formueplejes investeringsløsninger med en samlet andenplads med helt forrest i feltet i den månedlige rating fra det uafhængige analysehus Morningstar. Det har været tendensen siden starten af året, at Formuepleje har ligget enten nummer et eller to i opgørelsen. ”Det fortæller os, at vi leverer konkurrencedygtige afkast til kunderne. Det skal vi blive ved med,” siger Søren Astrup, direktør og partner i Formuepleje.

Der er atter grund til at kippe med flaget for en fremtrædende placering for Formueplejes investeringsløsninger i det uafhængige analysehus Morningstars månedlige rating.

Formueplejes investeringsløsninger ligger således nummer to med en gennemsnitlig rating på 4,08, mens PFA Invest indtager førstepladsen med 4,11.

”Uanset hvordan man vender og drejer det, er vi med helt forrest i feltet, og det er et udtryk for, at de afkast vi leverer til vores kunder, er særdeles konkurrencedygtige,” siger Søren Astrup, direktør og partner i Formuepleje, der er stærkt opsat på at bevare en position helt fremme i et meget stærkt felt.

Alle seriøse kapitalforvaltere med mere end fem ratede fonde er således med i Morningstar-ratingen.

”Vi agter at blive liggende helt fremme, men vi har da også noteret os, at markederne har været urolige i august, hvor handelskrigen mellem USA og Kina er eskaleret og har øget frygten for en hård vækstopbremsning i markedet. Der har vi heldigvis allerede taget vores forholdsregler os forsikret os imod store kursfald i vores største aktieportefølje, som ejer aktier for mere end 14 milliarder kroner. Vi er derfor fortsat er af den opfattelse, at risikoaktiver som eksempelvis aktier vil give et positivt afkast fremover – og være på et højere niveau om 12 måneder end topniveauet i juli,” siger Søren Astrup.

Opgørelse er uden Formueplejes blandede fonde

Samtidig skal man huske, at Morningstars ratinganalyser kun opgør investeringsforeninger, og Formueplejes blandede fonde, hvor vi anvender moderat gearing, er klassificeret som kapitalforeninger.

”Havde vores blandede fonde Pareto, Safe, Epikur og Penta været med i opgørelsen, ville vi have ligget endnu bedre, så vores andenplads er altså kommet i hus uden vores førende investeringsløsninger. Safe, som kategoriseres som ”middel risiko” har inklusive den urolige august, vi har oplevet, eksempelvis leveret næsten 13 procent i afkast i år, og Penta, der kan sammenlignes med aktiemarkedsrisiko, har leveret næsten 19 procent,” fremhæver Søren Astrup.

For Safes vedkommende er det godt 2,5 procentpoint mere end et sammenligneligt middelrisikoindeks, mens Penta ligger 3,6 procentpoint foran verdensaktieindekset MSCI World All Countries.

 

 

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>