Formuepleje generobrer Morningstar-tronen

Morningstars ratinganalyse for august har igen Formuepleje øverst på listen over investeringsforeninger i Danmark. Seks af Formueplejes 13 ratede investeringsforeninger opnår således de maksimale fem stjerner, og det sikrer en samlet rating på 4,08 eller bedre end nogen anden investeringsforening i Danmark.

Efter at have været nede på andenpladsen i juli indtager Formueplejes investeringsløsninger i august atter den øverste plads i den månedlige ratinganalyse fra det uafhængige analysehus Morningstar på listen over retailfonde aktuelt i live.

”Selv om rigtigt mange generelt har travlt med at tale tingene ned og frygte recession, Brexit og handelskrig, er det værd at bemærke, at der stadig bliver leveret nogle rigtigt fine afkast, og det er vores topplaceringen jo et fremragende vidnesbyrd om,” siger Søren Astrup, direktør og partner i Formuepleje.

Seks af 13 Formuepleje-foreninger scorer topkarakter

Placeringen er især kommet i hus, fordi 6 af de 13 ratede Formuepleje-investeringsforeninger har de maksimale fem Morningstar-stjerner. Det drejer sig om Optimum, der er byggestenen i Formueplejes balancerede fonde, EM Virksomhedsobligationer og de fire PensionPlanner-investeringsløsninger.

Derudover har blandt andet aktieporteføljerne LimiTTellus og Globale Aktier fire stjerner, og det er med til at trække den samlede rating op på 4,08 og nok til at generobre førerpositionen foran Nykredit og Multi Manager Invest, der begge opnår en rating på 4,00.

Størstedelen af Formueplejes ratede investeringsforeninger har dermed fire eller fem stjerner, og det er med til at sikre topplaceringen, at så stor en andel af foreningerne har en af de to bedste ratings. 

”Men egentlig er vi allermest stolte af, at førstepladsen kommer i hus uden, at vi har vores bedste investeringsløsninger, de balancerede fonde som Safe og Penta, med i opgørelsen. Havde de været det, ville vores førerposition være endnu mere udtalt. Så vi ligger altså forrest i et meget stærkt felt af mere end 20 af de ledende investeringsforeninger i Danmark, og hvor vi ikke engang har vores mest optimale investeringsløsninger med. Det er vi meget tilfredse med,” siger Søren Astrup.

Pareto, Safe, Epikur og Penta er alle kapitalforeninger, og da Morningstar ikke opgør kapitalforeninger, rates disse derfor ikke.

Mere i vente

”Vores klare ambition er naturligvis fortsat at levere afkast på det samme høje niveau som hidtil og bevare toppositionen hos Morningstar og oven i det fortsætte de endnu bedre takter i vores balancerede fonde,” siger Søren Astrup og understreger:

”Vi tror i hvert fald på, at vi fortsat er i stand til at skabe konkurrencedygtige afkast til fordel for vores kunder. Efter vores opfattelse vil risikoaktiver som aktier stadig give et positivt afkast fra, hvor vi befinder os nu. Vi kan tage fejl, men i det tilfælde har vi forsikret en væsentlig del af vores aktieportefølje.”

Holdningen er ifølge Søren Astrup samtidig, at mange økonomer og investorer for øjeblikket har en tendens til at tale tingene op og gøre dem endnu værre, end de er:

”I Formuepleje tror vi ikke, at den globale økonomi står lige foran en recession, og at vi skal forvente kraftige korrektioner på aktiemarkederne. Især fordi USA og Kina stadig viser et pænt væksttempo. Men for os kommer det ikke som nogen overraskelse, at verdensøkonomien kører i et lavere væksttempo end for 12 måneder siden, og at der nu er en vis afmatning i gang, men vi mener stadig, at der er god grund til at være tungt investeret i aktiemarkedet trods de risikofaktorer, der er med handelskrig, vækstafmatning og Brexit.”

 

 

 

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>