Formuepleje Globale Aktier distancerer det globale aktiemarked

De første fire måneder af 2018 har relativt set kastet meget flotte resultater af sig i Formuepleje Globale Aktier. I forhold til verdensaktieindekset har Formuepleje Globale Aktier klaret sig bedre og også haft positive afkast, da markederne var negative i februar og marts. ”Vi bestræber os altid på at gøre det bedre end markedet, når vi investerer, så det er særdeles tilfredsstillende, når det lykkes,” siger direktør og partner Søren Astrup.

Formueplejes Globale Aktier lægger distance til verdensaktieindekset

Selv om 2018 har været noget mere volatil end det fredelige 2017, kan Formuepleje Globale Aktier fremvise nogle særdeles konkurrencedygtige afkast.

Fonden, der som navnet antyder investerer i globale aktier, har gennem det meste af 2018 givet et markant merafkast i forhold til verdensaktieindekset MSCI World All Countries.

I en periode i april lå Formuepleje Globale Aktier 3 procentpoint over verdensaktieindekset, som samtidig og i modsætning til Formuepleje Globale Aktier lå med negativt afkast. En situation, der har været gældende i et godt stykke tid af 2018.

”Det viser, hvor solid vores investeringsproces er, når man har positivt afkast i et negativt marked, som vi har haft i en længere periode i år. Her i maj er verdensaktieindekset også steget, så afkastet også er positivt her, men Formuepleje Globale Aktier klarer sig i sin relative performance stadig noget bedre, så vi er stadig særdeles tilfredse med udviklingen. Der har konsistent været et merafkast hidtil i år,” siger Søren Astrup, direktør og partner i Formuepleje.

Han forklarer, at Formuepleje Globale Aktier blandt andet er i stand til at overgå markedet, fordi man er kræsen i sin aktieselektion og vælger kvalitetsaktier med attraktiv prisfastsættelse.

”Det kaster noget af sig, når vi har den volatilitet, som vi især havde i februar og marts. Og i slutningen af april blev vi begunstiget af, at vores investeringer i amerikanske aktier gav gode afkast på baggrund af meget stærke regnskaber fra de pågældende virksomheder,” siger Søren Astrup.

I slutningen af april lå Formuepleje Globale Aktier med et afkast på 2,21 procent efter alle omkostninger, mens MSCI var negativt med 0,55 procent. En afstand på næsten 3 procentpoint.

”Langt størstedelen af forskellen kan forklares ved vores omhyggelige aktieselektion. Forspringet er i maj indsnævret lidt fra de 3 procentpoint, men det ændrer ikke på, at forskellen er signifikant,” siger Søren Astrup, der hæfter sig ved, at de absolutte afkast er blevet bedre i de seneste par uger, efter at den amerikanske regnskabssæson er åbnet med gode regnskaber. Det er med til at understrege Formueplejes forventning om, at verdensaktieindekset i 2018 vil stige op imod 10 procent.

Der er i alt 58 aktier i Formuepleje Globale Aktier. Sundhedsforsikringsvirksomheden Anthem Inc. udgør med 4,5 procent den største andel af Formueplejes globale aktiefond. Microsoft, Starbucks, Wells Fargo, Alphabet og Jyske Bank udgør andre større beholdninger og er alle med blandt de 10 største beholdninger i Formuepleje Globale Aktier.

Trænger din portefølje til et tjek?

Med en volatil start på 2018 kan det være en god ide, at gå sin portefølje igennem og se på sin risiko. Vil du gerne have professionel rådgivning og sparring omkring sammensætningen af din portefølje, er du velkommen til at tilmelde dig et gratis og uforpligtende intromøde, hvor du kan høre mere om, hvilke muligheder du har i Formuepleje. Er du allerede investor, er du velkommen til at kontakte en formuerådgiver, som kan hjælpe dig videre.

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>