Månedsstatus: Februar gav stærke resultater i aktieporteføljen

Månedens aktieafkast skyldtes blandt andet positive makroøkonomiske nøgletal og forventningerne til den amerikanske finanspolitik i kølvandet på det politiske skifte i USA.

De globale aktiemarkeder har i februar generelt klaret sig flot, og udviklingen skyldes i høj grad det positive momentum i de makroøkonomiske nøgletal fra især i USA og Europa. Positive forventninger til den amerikanske finanspolitik understøttede ligeledes markederne, om end Trump-administrationen endnu ikke har fremlagt detaljer omkring planerne for en skattereform eller potentielle investeringer i infrastruktur.

Markedet har dog indtil nu ikke været i tvivl: Trump og republikansk flertal på Capitol Hill er positivt.

Måler man eksempelvis på antallet af all time high-rekorder, har de første 28 handelsdage efter præsidentindsættelsen været de bedste nogensinde for det amerikanske Dow Jones-indeks under en nyvalgt præsident. I perioden er der således blevet sat hele 12 all time high-rekorder, hvilket overgår John F. Kennedys første 28 handelsdage, hvor der i samme indeks ”kun” blev sat 10.

På sektorniveau har vi den sidste halvdel af februar været vidne til et højere afkast blandt de ikke-konjunkturfølsomme sektorer som Stabilt Forbrug, Sundhed og Forsyning. Dette står i kontrast til udviklingen siden starten af november, hvor de konjunkturfølsomme sektorer generelt har gjort det væsentligt bedre end de defensive.

Formueplejeforeningernes aktieportefølje har i februar genereret et samlet afkast på 5,0 procent før omkostninger, hvilket var 0,5 procentpoint bedre end det generelle marked.