Månedsstatus: Februar gav stærke resultater i aktieporteføljen

Månedens aktieafkast skyldtes blandt andet positive makroøkonomiske nøgletal og forventningerne til den amerikanske finanspolitik i kølvandet på det politiske skifte i USA.

De globale aktiemarkeder har i februar generelt klaret sig flot, og udviklingen skyldes i høj grad det positive momentum i de makroøkonomiske nøgletal fra især i USA og Europa. Positive forventninger til den amerikanske finanspolitik understøttede ligeledes markederne, om end Trump-administrationen endnu ikke har fremlagt detaljer omkring planerne for en skattereform eller potentielle investeringer i infrastruktur.

Markedet har dog indtil nu ikke været i tvivl: Trump og republikansk flertal på Capitol Hill er positivt.

Måler man eksempelvis på antallet af all time high-rekorder, har de første 28 handelsdage efter præsidentindsættelsen været de bedste nogensinde for det amerikanske Dow Jones-indeks under en nyvalgt præsident. I perioden er der således blevet sat hele 12 all time high-rekorder, hvilket overgår John F. Kennedys første 28 handelsdage, hvor der i samme indeks ”kun” blev sat 10.

På sektorniveau har vi den sidste halvdel af februar været vidne til et højere afkast blandt de ikke-konjunkturfølsomme sektorer som Stabilt Forbrug, Sundhed og Forsyning. Dette står i kontrast til udviklingen siden starten af november, hvor de konjunkturfølsomme sektorer generelt har gjort det væsentligt bedre end de defensive.

Formueplejeforeningernes aktieportefølje har i februar genereret et samlet afkast på 5,0 procent før omkostninger, hvilket var 0,5 procentpoint bedre end det generelle marked.

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>