Den fjerde industrielle revolution er over os – hvad gør vi?

Der er ingen plads til selvfedme i teknologiens tidsalder. Det teknologiske kapløb er en maratonsprint, hvor virksomheder og arbejdstagere i et langt sejt træk skal arbejde i et historisk højt tempo. De nye tider vil forvandle fremtidens jobmarked og erhvervsliv markant. Dem, der ikke forstår det, er fortabt.

Et af disse års mest fortærskede ord er disruption, men ikke desto mindre er fænomenet noget som enhver virksomhed og branche med respekt for sig selv, skal være klar på. Det er med god ret blevet kaldt den fjerde industrielle revolution.

Den tredje industrielle revolution, computeralderen, spiller naturligvis stadig en stor rolle, men den har fået en ny dimension i form af kunstig intelligens og robotter, der overtager rigtige menneskers job. Omfanget af den revolution er vi først lige begyndt at ane, men det er noget vi alle bør give fuld opmærksomhed for udviklingen kan pludselig rykke endnu hurtigere, end vi er i stand til at forestille os.

Det er næsten overflødigt at sige, at det er noget, at vi som kapitalforvaltere i Formuepleje heller ikke kan sidde overhørig, når vi investerer vores kunders midler.

Støder vi ind i en virksomhed med en tilbagelænet attitude og udsagn som ”udviklingen rammer ikke os” eller ”vores kunder er loyale”, så bliver vi bange og straks varsomme med at investere i sådanne virksomheder. Selvfede er måske det farligste, man som virksomhed kan tillade sig at være i denne nye tid med de teknologiske omvæltninger, vi ser.

Det skal aktive investorer, som vi er i Formuepleje, naturligvis også være forberedt på. I værste fald risikerer man at investere i en virksomhed, der pludselig er udraderet, fordi man ikke var vågen og forberedt på, hvad der ramte.

Hvilke brancher og hvilke virksomheder, der bliver fanget i ikke at følge med tiden, bruger vi meget tid på at prøve at forstå og forudse. Det er ikke nogen let sag, selv om det lige nu er nemt at få øje på, hvad for eksempel Amazons enorme distributionsmuskel er ved at gøre ved detailsektoren.

Sammen med en del andre er jeg i de senere år blevet hjernevasket på Singularity University, der turnerer rundt med sit budskab om den eksponentielle udvikling, der snart er over os for fuld kraft. Det er en hjernevask, jeg er glad for og som virkelig har åbnet mine øjne. Og jeg kan ikke gentage budskabet nok:

Enhver virksomhed bør have en eksponentiel strategi og kigge meget langt ud i fremtiden for at have en fornemmelse af, hvad der kommer til at ske – og især tænke meget ud af boksen og være villig til at slagte de hellige køer, der stadig findes i mange virksomheder og brancher. For slet ikke at tale om resten af samfundet, hvor den teknologiske udvikling vil rykke rundt på tingene endnu hurtigere, end vi har set siden den første industrielle revolution begyndte i England for godt 200 år siden.

Den rivende teknologiske udvikling får voldsomme konsekvenser for vores økonomi og ikke mindst vores fremtidige jobmarked. Ingen går fri. Udviklingen har potentiale til at vende op og ned på jobmarkedet. Derfor går det arbejdende folk heller ikke fri. Det kan du læse meget mere om i de kommende fire indlæg, der kommer her på bloggen i løbet af december.

Vi er i gang med det, man med god ret kan den fjerde industrielle revolution. Teknologien gør så rivende fremskridt, at vi skal vide, hvad der er over os. Følg denne serie på fem blogindlæg fra Henrik Franck, direktør og partner i Formuepleje, om, hvordan den hastige teknologiske udvikling sætter sit præg på en kapitalforvalters investeringsovervejelser, jobmarked, økonomierne, ja hele samfundet. Dette er første indlæg i serien, som også er bragt på Borsen.dk.

 

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>