Vurdering af den aktuelle finansuro

Den første del af august har været præget af globale faldende aktiekurser og renter. Årsagen er flere typer af geopolitiske kriser, der har øget risikobilledet.

Den seneste uges negative udvikling på aktiemarkederne har efter Formueplejes vurdering ikke baggrund i negative ændringer af selskabernes fundamentale forhold. Der er i stedet tale om en normalisering af risikobilledet, primært som følge af Ukraine/Rusland-konflikten og sekundært som følge af uro i Israel, Irak, Portugal og Argentina.

For så vidt angår virksomhedernes fundamentale økonomiske forhold viser de seneste kvartalsregnskaber en overraskende positiv styrke, der understøttes af fremgangen i makroøkonomien, senest illustreret ved den seneste jobrapport fra USA, der viste stabil jobskabelse. Den makroøkonomiske udvikling understøttes også af, at centralbankerne fortsat fører en meget ekspansiv pengepolitik, hvor udsigten til renteforhøjelser ikke sker før tidligst i 2015.

Konklusion

Den aktuelle nedtur på aktiemarkederne er efter Formueplejes vurdering et klassisk momentumskifte, hvor for stor optimisme har taget for meget forskud på glæderne. Da der pludselig opstod flere uafhængige geopolitiske hændelser, blev risiko igen et tema, som sendte aktier og renter ned og kreditspændene op.

Men med Formueplejes fundamentale langsigtede perspektiv ændrer augusts negative udvikling ikke vores grundlæggende opfattelse af aktivklasserne og det positive syn på aktier, der understøttes af fortsat global/amerikansk makrofremgang.

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>