Formuepleje stærkt igennem 2011

En strategi, der gik mod strømmen betød, at Formueplejeselskaberne for alvor præsterede i andet halvår af 2011. Selskaberne har forskudt regnskabsår og siden starten på regnskabsåret 2011/2012 den 1. juli er investorerne i Formueplejeselskaberne blevet over trekvart milliard (750 mio. kr.) rigere.

Generelt var året der gik et skidt år at eje aktier i, men for investorerne i de syv børsnoterede Formueplejeselskaber blev 2011 et år med flotte afkast. Formuepleje Pareto, Formuepleje Safe, Formuepleje Epikur og Formuepleje Penta alle steg over 10 procent, mens OMX C20 faldt omkring 15 procent, og MSCI World næsten tre procent.

"Jeg er ubeskrivelig glad for de resultater, som vi har skabt det seneste halve år. Efter nedturen i 2008 har vi ændret vores strategi, så vores erklærede mål i dag er at bevare og øge formuer. At det er lykkedes at øge langt de fleste investorers formuer i et svært år som 2011, er derfor en kæmpe tilfredsstillelse," siger Formueplejeselskabernes direktør, Esben Vibe.

Grundlaget for Formueplejeselskabernes succes blev skabt i vinteren 2011. På det tidspunkt havde stor set alle markedsdeltagere fokus på pæn vækst, høj inflation og ikke mindst rentestigninger fra den europæiske centralbank. Formuepleje troede ikke på det scenarie og valgte i stedet en defensiv strategi.

"Helt konkret mente vi, at der var alt for meget fokus på inflation og stigende renter, mens gældsproblemerne i Sydeuropa var skubbet for langt i baggrunden. Derfor solgte vi ud af de cykliske aktier og fravalgte bankaktier i porteføljerne, mens medicinal og stabilt forbrug blev opprioriteret. Vigtigst var det dog, at vi på obligationssiden positionerede os til rentefald, mens markederne generelt fokuserede på stigende renter," forklarer Søren Astrup, der er direktør for Formueforvaltningen i Formuepleje.

Figuren nedenfor viser kursudviklingen i Formuepleje Safe gennem 2011. Frem til midten af maj betød den defensive strategi, at afkast haltede lidt, men belønningen kom i andet halvår, hvor aktiemarkederne vendte og renterne faldt markant.

Kursudvikling i Formuepleje Safe 2011

Ved indgangen til 2012 holder Formuepleje fast i den defensive strategi.

"Der er intet der tyder på at vi vil se rentestigninger, men skulle de komme, så har vi sikret os, så de ikke ødelægger afkastet. På aktiesiden tror vi på pæne aktiestigninger i løbet af 2012, men det er vigtigt at vælge aktierne med omhu. I Formuepleje har vi altid haft fokus på valueaktier, hvilket vi absolut ikke ændrer på. I øjeblikket har vi dog fokus på at finde solide globale selskaber, som har en væsentlig eksponering mod emerging markets, for det er dem, der skal trække væksten i de kommende år," lyder vurderingen fra Søren Astrup.

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>