Det fortæller de: Mød kollegaen, direktøren og vennen

De kender Niels B. Thuesen fra helt forskellige sammenhænge, men deler opfattelser. Både studiekammeraten, repræsentanter for investorerne, kollegaen fra branchen og den direktør, der møder Niels som sin bestyrelsesformand beskriver en mand med en dedikation ud over det sædvanlige. Niels B. Thuesen har en enorm indsigt, energi og kapacitet. Og han ved det.

Niels taler i telefon

Altid nye forslag

I starten af 90'erne blev den tidligere fagforeningsboss Georg Poulsen formand for investeringsforeningen BankInvest. Et beskedent foretagende med hans egne ord. Men det ændrede sig i takt med, at Niels fik ansvaret:

"Niels havde visioner, og så eksploderede vores arbejdsområder. Han er en stor igangsætter og bliver jo ved med at komme med forslag og nye tanker", husker Georg Poulsen med glæde i stemmen.

Glæden handler ikke bare om, at Niels bidrog til at udvikle virksomheden, så han i 2008 efterlod BankInvest som en af Danmarks største investeringsforeninger og kapitalforvaltere. Glæden skyldes også samarbejdet. Niels er meget venlig og rar, fortæller Georg Poulsen og beskriver ham som et usædvanligt roligt og velafbalanceret menneske.

"Jeg har aldrig set ham hidse sig op. Det gled ligesom af på ham, men han fik jo håndteret alt", beskriver Georg Poulsen og giver en forklaring:

"Niels er så vidende og velfunderet, at han ikke behøver de store armbevægelser for at forklare sig".

Det harmonerer med et andet bestyrelsesmedlems oplevelser.

Faglighed og intuition

"Niels forsøger hele tiden at være så godt inde i detaljen, at man skal stå tidligt op for at være med," konstaterer professor Børge Obel fra Århus Universitet.

De mødtes i 1997, da Børge Obel indtrådte i BankInvest' bestyrelse. Det handler både om Niels' personlighed og nok også om en strategi, vurderer Børge Obel. For Niels snakker meget, når han bliver optaget af en sag, fortæller Børge Obel og konstaterer anerkendende:

"Han er godt nok stædig", for Niels forstår at få sine ideer igennem.

Når Niels' ideer ofte lykkes, skyldes det ikke bare, at han er fagligt dygtig og vedholdende. Børge Obel fortæller, at Niels har en intuition, så han kan vurdere tendenser og se muligheder. Som et eksempel nævner han, at Niels var den første, der lavede foreninger målrettet til pensionsmidler, så den enkelte investor kunne skatteoptimere.

"Følger ideer til dørs"

Eksemplerne på, at Niels er foregangsmand for fagligt komplekse og kreative udviklingsprojekter er mange. Peter Damgaard Jensen, administrerende direktør i PKA og formand for Forsikring & Pension, giver et andet eksempel på Niels' evne og vilje til at se muligheder og skabe udvikling.

I 2005 kontaktede han Niels med en ide om at etablere en fond, der investerede i mindre virksomheder i udviklingslande. Det førte til etableringen af PENM som det første OP-projekt. PENM beviste forretningsmodellen, så den fond blev bare den første i en række med det fokus.

"Uden Niels var den ide ikke blevet til noget", fastslår Peter Damgaard.

"Man kan udvikle ideer sammen med ham, og han er indstillet på at følge dem til dørs," forklarer Peter Damgård og tilføjer, at når man arbejder med Niels, går man direkte på ideen uden så meget omsvøb.

"Det kan sikkert støde nogen, og Niels kan være så teoretisk tung, at det er svært at følge med," reflekterer han og tilføjer med en latter, at det skal man jo ikke nødvendigvis laste Niels. Selvom Niels er lidt teoretisk, er det nemt at tale med ham, oplever Peter Damgaard Jensen.

Skaber værdi

En oplevelse, som Mads Kjær deler. Han er stifter og direktør i MyC4, en organisation, der formidler lån til afrikanske iværksættere. I 2009 bad han Niels om at indtræde som bestyrelsesformand.

"Niels er en topprofessionel leder og har skabt masser af værdi til MyC4," fastslår Mads Kjær.

Han oplever, at det driver Niels at bygge bæredygtige processer og strukturer. Alt skal fungere ordentligt, for han er et utroligt redeligt menneske, fortæller Mads Kjær. Med Niels' bidrag har de fået en ny forretningsmodel hvor, MyC4, långivere og lokale partnere har interessesammenfald.

"Han hjælper os med den måde, han tænker på, hvor han "engineerer" processer, så der ikke opstår fejltagelser, og vi får early warnings. Når vi laver forslag, så læser han med interesse og fokuserer på, hvad det kan betyde for os", fortæller Mads Kjær om samarbejdet.

Men det hele er ikke bare alvor. Inden Mads Kjær bad Niels indtræde som bestyrelsesformand, havde han spurgt i netværket for at få indtryk af mulighederne for et samarbejde. Meldingen lød, at Mads nok ikke skulle regne med at få Niels til at grine. Det er ikke Mads Kjærs erfaring:

"Der er masser af humor, varme og lune i Niels, og vi får os tit et godt grin", fortæller han glad.

Konkurrence!

Den oplevelse bekræftes af studiekammeraten Carsten Skakkebæk, administrerende direktør for Bartram & Skakkebæk. Indtrykket af Niels som rolig og ikke særligt sprælsk er et udtryk for, at han tænker, siger Carsten Skakkebæk:

"Og han tænker hele tiden."

Han har kendt Niels i 30 år siden Cand. merc.-studiet i Aarhus og sætter pris på, at Niels er meget troværdig og ordholdende.

Allerede i studietiden var Niels' dedikation tydelig, og det handler om at vinde, mener Carsten Skakkebæk:

"Hvis alt er fryd og gammen, kan man altid starte en konkurrence med Niels."

Reaktionen er forudsigelig, for Niels vil vinde, uanset om det drejer sig om sport eller intellektuelle udfordringer.

"Niels elsker diskussionen, og han er svær at overbevise, for det er et eksempel på hans konkurrencegen, lyder forklaringen fra Carsten Skakkebæk, når han fortæller om Niels' kreative og vedholdende dedikation.

I vente

Der er enstemmighed om, at med Niels B. Thuesen som administrerende direktør kan Formuepleje forvente udvikling. Med Peter Damgaards ord er det karakteristisk, at Niels skubber til grænser for både produkter og samarbejdsformer i branchen.

Fagligt og forretningsmæssigt spreder han sig vidt og tænder på mange ideer, så der er udfordrende diskussioner og opgaver i vente.

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>