USA venter på ketchupeffekt

Verdens største økonomi er ikke på vej i recession, men væksten kommer heller ikke til at buldre op. Det er Søren Astrups konklusion efter et ugelangt besøg i USA.

"Stemningen er bestemt ikke pessimistisk. Min oplevelse af USA, som det ser ud lige nu, kan i høj grad sammenlignes med en nyåbnet ketchupflaske, hvor det kun er et spørgsmål om tid, før det vælter ud. Der er bare nogle helt grundlæggende udfordringer, som er uafklarede, og løsningerne ser desværre ikke ud til at ligge lige for," fortæller Søren Astrup.

Gennem møder med en række af USA's førende økonomiske eksperter, samt repræsentanter fra blandt andet Den Amerikanske Centralbank (FED) og Den Internationale Valutafond (IMF) har Formueplejes direktør, med ansvar for formueforvaltningen, Søren Astrup dannet sig et klart billede af den økonomiske situation i USA lige nu.

Han hæfter sig specielt ved konsekvenserne af, at samarbejdet mellem præsident Obama og kongressen er gået helt i hårdknude efter balladen om gældsloftet.

"Jeg mødte blandt andet en ganske almindelig amerikansk bankdirektør, og han udpegede tre faktorer, der alle skal på plads, før optimismen igen vil få overtaget i USA. For det første vil de små og mellemstore virksomheder se en stigning i det private forbrug, før de igen begynder at investere. Dernæst vil de være helt sikre på, at bunden er nået, og krisen dermed er slut. Sidst men ikke mindst, vil de have sikkerhed for, at både forbrugere og virksomheder ikke bliver pålagt nye skatter og afgifter. Det er klare forudsætninger, men set i lyset af den politiske situation tror jeg desværre, at vi skal på den anden side af præsidentvalget i 2012, før der virkelig kommer gang i den amerikanske økonomi."

USA er verdensøkonomiens ubetinget største vækstmotor og har derfor en enorm indflydelse på specielt aktiemarkederne. Formueplejes aktieporteføljer har gennem hele 2011 været positioneret mod lav vækst i både USA og verdensøkonomien generelt. Det kommer til udtryk gennem en overvægt af aktier indenfor sektorerne stabilt forbrug, medicare og IT, som traditionelt klarer sig godt i perioder med lavvækst.

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>