En uopdaget juvel?

Potentialet i emerging markets er utvivlsomt til stede og tydeligt for de fleste. Vejen til succes er dog ikke nødvendigvis direkte.

Anført af BRIK-landene, Brasilien, Rusland, Indien og Kina tilbyder emerging markets meget attraktive vækstmuligheder. Mens den vestlige verden tynges af den sydeuropæiske statsgældskrise, aldrende befolkninger og kommende besparelser, buldrer emerging markets ufortrødent videre. Kina, der på nuværende tidspunkt må betegnes som det mest betydningsfulde emerging markets land, har igen en vækstrate omkring 10%. Da krisen var værst, bundede den kinesiske vækst ud omkring 6%.

Hovedløs fremskrivning ?

Ingen er i tvivl om at væksten i emerging markets og den tiltagende globalisering har skabt en strukturel megatrend, som får stor betydning for den globale velstand de kommende årtier. Kinas udvikling er om noget eksponent for dette, og alene befolkningstallet i Kina bør være en "garant" for høj vækst mange år ud i fremtiden. I dag forventer de fleste større finanshuse da også, at Kina vil overhale USA inden for de næste 15-20 år. Typisk er denne prognose resultatet af en forsimplet fremskrivning, der antager, at vækstraterne i USA og Kina over de seneste 10 år vil gentage sig i det uendelige. Men kan det
nu passe?

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>