"Tre vigtige mål er nået"

Det kræver mod og mandshjerte at gå mod strømmen og stræbe efter det, man tror på. Afgående direktør Erik Møller fortæller her om mål og myter.

Erik Møller er en af de to grundlæggere af Formuepleje tilbage i 1986. I dag er han hovedaktionær i Formuepleje A/S og aktionær i Formueplejeselskaberne. Nu trækker han sig tilbage som direktør i Formueplejeselskaberne og giver pladsen videre til Esben Vibe, der har haft en central rolle i selskaberne siden 1991.

Hvad er Formueplejes største udfordring i 2010?

Vores største udfordring er - og har altid været - at skabe det bedste afkast til aktionærerne i Formueplejeselskaberne. Det er og bliver vores primære fokus. Når det er sagt, så mener jeg, at vi har en stor opgave i, at få punkteret nogle af myterne om Formuepleje, som er opstået i kølvandet på krisen. Heldigvis er det myter, der let erstattes af fakta, og den opgave har høj prioritet. F.eks. at det er alt for dyrt at være kunde i Formuepleje, at vores aktier er illikvide, at vi ikke kan låne penge i banken og andet som vores konkurrenter ynder at underholde vores aktionærer med.

Nu har du sluppet roret i Formueplejeselskaberne. Hvilke overvejelser lå der bag den beslutning?

Jeg har allerede sidste år signaleret til bestyrelserne i Formueplejeselskaberne, at jeg ønskede  at stoppe som direktør, for at koncentrere mig om visioner, strategi og kvalitetssikring i Formuepleje A/S. Jeg havde dog sat mig tre mål, inden jeg ville træde tilbage. Det ene var at bevise, at vi kunne rejse os efter finanskrisen. Det andet var, at selskabernes engagementsaftaler med bankerne blev fremtidssikret og gerne med lavere priser. Endeligt ville jeg sikre, at der blev gennemført en vedtægtsbestemt tilbagekøbsgaranti i alle selskaberne. De tre mål er nået. Derfor syntes jeg, at tiden var moden.

Hertil kommer, at bestyrelserne med den nye direktør, Esben Vibe, har fundet en af de personer i Danmark, der har størst erfaring med Investeringsselskaber. Udover, at have haft ansvaret som bestyrelsesformand i en række af Formueplejeselskaberne i en årrække, var Esben Vibe bestyrelsesmedlem i flere investeringsselskaber allerede fra midten af 1980'erne.

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>