Skattefri julegave til børnebørn

Giv en pengegave og udnyt, at børn ikke betaler skat af de første 32.000 kr. hvert år - det kan blive til mange penge i det lange løb.

Nu nærmer tiden sig, hvor det igen strømmer ind over os med reklamer i postkasser og på fjernsynsskærmen. Målgruppen er i høj grad børnene - og det virker!

Så om kort tid, vil De modtage ønskesedler fra børnebørnene, og De vil kunne se, at indsatsen har haft effekt. Fætter BR's markedsføringsmaskine er effektiv og effektfuld.

Eftermælet

Allerede inden næste jul, vil mange af gaverne imidlertid være både gemt og glemt - for holdbarheden af "Zhu Zhu Pets Hamster" eller "Bey Blade Top" er kort, og hverken nysgerrighed eller kreativitet blev måske udfordret i nævneværdig grad?

Tænk langsigtet og slå Deres eftermæle godt og grundigt fast med en fornuftig og langsigtet investering i stedet.

Formueplejeselskaberne blev som bekendt skattefrie med virkning fra 2009. På investorside betyder dette, at hvis man er aktionær og under 18 år - så kan der drages nytte af personfradraget hver gang aktien stiger.

Personfradraget for unge under 18 år udgør i 2010 32.200 kr. Dette er med andre ord svarende til det beløb barnets aktier kan stige i værdi - hvert år - uden at det udløser en skattebetaling for barnet.

Eksempel 

Et eksempel er på sin plads: Barnebarnet på 8 år foræres en aktiepost i Formuepleje Safe A/S af sine bedsteforældre.

Både bedstefar og bedstemor må give 58.700 kr. som en afgiftsfri gave - så der overføres aktier for i alt 117.400 kr. Det forventede gennemsnitlige årlige afkast i de følgende 10 år er ca. 11% [1].

Efter 10 år er julegaven vokset til 333.000 kr. som barnebarnet kan realisere på sin 18 års fødselsdag - uden yderligere beskatning. Hermed er der lagt en god og solid basis for de investeringer, som følger med ved studiestart; når barnebarnet flytter hjemmefra eller måske som hjælp til udvekslingsophold i forbindelse med studier.

Søg rådgivning

Vi pakker ikke ind, og det fordrer naturligvis, at De opretter et depot i barnets (eller Deres eget) pengeinstitut, hvori aktierne kan placeres. Vi hjælper derimod gerne med råd og vejledning, såfremt De også vil give langtidsholdbare og fremtidssikrede gaver i år.

[1] Det gennemsnitlige årlige afkast siden Formuepleje Safe A/S blev etableret i 1988 har været ca. 12,6%. Historiske afkast er ingen garanti for fremtidige afkast.

Har du spørgsmål til artiklen? Klik her.

Stil spørgsmål til artiklen

Send mig en intropakke

Send mig en intropakke

Vi har sammensat en uforpligtende intropakke, hvor du kan læse mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Bestil >>
Mød os

Mød os

Mød en rådgiver over en frokost eller en kop kaffe sammen med andre nysgerrige og få mere at vide om vores måde at investere på. Du kan deltage i de uforpligtende intromøder flere steder i landet.

Se tider og steder >>
Ring mig op

Ring mig op

Får du den rigtige rådgivning, eller har du spørgsmål til Formueplejes investeringsløsninger? Bliv kontaktet af en rådgiver, og hør hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op >>