Spring til indhold

Viden

Investering er alternativet til negative renter

Flere og flere banker har indført negative renter for private kunder, og det betyder, at du risikerer at skulle betale for at have din opsparing stående i banken. Det bør du forholde dig til, for det kan betyde, at din opsparing over tid bliver udhulet og mister sin værdi.

Hvorfor bør du investere din opsparing?

Selvom der stadig er forskel på, hvor mange penge du kan have stående på din konto i forskellige banker, inden de negative renter træder i kraft, er det at skulle betale for at have sine penge stående på en almindelig indlånskonto, efterhånden blevet et grundvilkår for mange.

Heldigvis er du ikke bundet til at have pengene stående på en opsparingskonto, hvor de vil miste værdi med årene. Der er flere ting, du kan gøre for at sikre dig, at din opsparing vokser, og en af dem er at investere dine penge. De negative renter har da også fået flere til at investere - og med god grund for investering er for mange et rigtig godt alternativ til bankens negative renter. Hvis du har en langsigtet investeringshorisont og samtidig lægger en god investeringsstrategi, er dine muligheder for at øge værdien af din opsparing på de finansielle markeder rigtig positive.

Hvad kan du gøre for at undgå negative renter?

Der er flere ting, du kan gøre hvis du gerne vil undgå, at din opsparing bliver mindre værd over årene. Du kan: 

  • Betale af på din gæld
  • Give skattefrie gaver til dine familiemedlemmer
  • Gennemgå dine pensionsforhold og undersøge, om der er noget, du kan optimere
  • Investere langsigtet

Og netop det sidste punkt på listen er det bedste alternativ, hvis du har en lang investeringshorisont og altså først skal bruge de penge, der står på din opsparingskonto, om 3-5 år. Vores kundedirektør, Helle Snedker, beskriver i Børsen, hvordan du kan få din opsparing til at arbejde for dig, hvis du investerer langsigtet – og hvis du gør dig umage. Når et stigende antal banker indfører negativ rente, kræver det en mere aktiv stillingtagen end tidligere, hvis du vil øge din formue og sikre dig en voksende opsparing og optimal pension.

Læs hele artiklen om at investere din formue

Hvornår bør du lade pengene stå på din opsparingskonto?

Det er vigtigt at understrege, at det ikke altid er en god idé at gøre alt, hvad man kan for at undgå negative renter. I nogle tilfælde vil det mest optimale faktisk være at lade pengene stå – også selvom man kommer til at betale negative renter. Den rigtige beslutning er meget individuel og afhænger af din unikke livssituation, risikoprofil og investeringshorisont.

Du bør overveje at lade pengene stå på din opsparingskonto, hvis:

  • Du ved, du skal bruge pengene inden for en overskuelig fremtid: I Formuepleje anbefaler vi, at du har en langsigtet tilgang til enhver investering. Det vil sige, at du har en investeringshorisont på minimum tre år. Hvis du skal bruge dine penge inden for en kortere periode, bør du overveje at lade pengene stå.
  • Du har en meget lav risikoappetit: Der er risiko forbundet med enhver investering, og hvis du ved, at du kommer til at ligge søvnløs om natten, hvis du øger risikoen på din opsparing, bør du lade dine penge stå på din opsparing.

Få den rigtige økonomiske rådgivning

Har du spørgsmål til, hvordan du skal håndtere udfordringen omkring negative renter på din opsparing, eller hvordan du kan få din opsparing til at vokse gennem langsigtet investering, vil vi meget gerne hjælpe dig.

Hos Formuepleje er vi eksperter i sende dit overskud på arbejde for dig, og vi arbejder hver dag for at bevare og øge din opsparing. Vi har udviklet en bred pallette af børsnoterede investeringsløsninger, og vi har blandt andet sammensat en række investeringsfonde med forskellige risiko- og afkastegenskaber.

Vores erfarne hold af formuerådgivere sidder klar til at hjælpe dig. Vi skræddersyr gerne en løsning, der imødekommer de negative renter, tager forbehold for din risikoprofil, passer til dine skattemiljøer og tager hensyn til dine værdier i livet.

 

Kontakt en af vores rådgivere

Vil du vide mere?

Få en second opinion eller bestil en intropakke og få mere viden om, hvad vi kan gøre for dig. 

Få en intropakke

Få en uforpligtende intropakke, og læs mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Send mig en intropakke

Mød os

Mød en rådgiver og hør, om vores løsninger er noget for dig. Deltag i et af vores mange intromøder, som afholdes over hele landet.

Book et intromøde

Tal med en rådgiver

Bliv kontaktet af en rådgiver og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op

Få mere viden om alternativer til negative renter