Spring til indhold

Viden

Investering er alternativet til negative renter

Flere og flere banker har indført negative renter for private kunder, og det betyder, at du risikerer at skulle betale for at have din opsparing stående i banken. Det bør du forholde dig til, for det kan betyde, at din opsparing over tid bliver udhulet og mister værdi.

Hvorfor er det vigtigt at forholde sig til de negative renter?

Danskerne har samlet set over 1000 milliarder kroner stående i kontante indlån i banken. En stor del af de penge kunne med fordel investeres

Det er en realitet, at de bedste renter på indlån ikke fås i banken. Hvis du derfor ønsker at øge chancen for at dine opsparede midler bliver mere værd med årene, er det vigtigt at forholde sig til, hvad de negative renter betyder for din økonomiske situation.

Hvad kan du gøre for at undgå negative renter i banken?

Selvom der stadig er forskel på, hvor mange penge du kan have stående på din konto i forskellige banker, inden de negative renter træder i kraft, er det at skulle betale for at have sine penge stående på en almindelig indlånskonto, efterhånden blevet et grundvilkår for mange.

Heldigvis er du ikke bundet til at have pengene stående på en opsparingskonto, hvor de vil miste værdi med årene. Der er flere ting, du kan gøre for at give din opsparing mulighed for at vokse, og en af dem er at investere dine penge. De negative indlånsrenter har da også fået flere til at investere - og med god grund for investering er for mange et rigtig godt alternativ til bankens negative renter.

Den øgede interesse for at forbedre sin egen økonomiske situation gennem investering kan derudover både komme den enkelte og samfundet som helhed til gode. Investeringer er med til at skabe både aktivitet og arbejdspladser, og derudover kan din investering bidrage til, at vi en dag får et mere normalt rentemiljø igen.

Alternativ til negative renter

Der er flere ting, du kan gøre, hvis du gerne vil undgå, at din opsparing bliver mindre værd ved at stå i banken. Hvilket alternativ der passer bedst til dig, er afhængig af din økonomiske situation, og uanset hvilket alternativ du vælger, er det en oplagt mulighed til at få kigget din økonomi igennem og se, hvor den kan optimeres.

Som alternativ til negative renter kan du:

  • Betale af på din gæld
  • Give skattefrie gaver til dine familiemedlemmer
  • Gennemgå dine pensionsforhold og undersøge, om der er noget, du kan optimere
  • Investere langsigtet

Og netop det sidste punkt på listen er det bedste alternativ, hvis du har en lang investeringshorisont og altså først skal bruge de penge, der står på din opsparingskonto, om 3-5 år.

Investér langsigtet og undgå negative renter

På de finansielle markeder har du utallige muligheder for at placere dine midler. Investering kommer dog altid med en risiko, men med den rigtige strategi og investeringshorisont, vil disse risici reduceres.

Det er også derfor, at vi i Formuepleje sammensætter vores investeringsløsninger ud fra grundtanken om at skabe det størst mulige afkast med den lavest mulige risiko. Læs mere om Formueplejes investeringskoncept her.

Hvis du har en langsigtet investeringshorisont, er dine muligheder for at øge værdien af din opsparing på de finansielle markeder rigtigt gode. Betaler du derfor renter af indestående penge i banken, som du ikke skal bruge inden for 3-5 år, kunne langsigtet investering være et fordelagtigt alternativ til dig.

Investering er derfor den oplagte måde at undgå minusrenter på, og derudover øger du chancen for, at værdien af dine opsparede midler stiger.

Vores kundedirektør, Helle Snedker, kigger i denne Børsen-kronik nærmere på mulighederne for at undgå negative renter, hvor investering er et af de mest oplagte alternativer.

Læs kronikken om den mest oplagte måde at undgå negative renter

Hvornår bør du lade pengene stå på din opsparingskonto?

Du bør overveje at lade pengene stå på din opsparingskonto, hvis:

  • Du ved, du skal bruge pengene inden for en overskuelig fremtid: I Formuepleje anbefaler vi, at du har en langsigtet tilgang til enhver investering. Det vil sige, at du har en investeringshorisont på minimum tre år. Hvis du skal bruge dine penge inden for en kortere periode, bør du overveje at lade pengene stå.
  • Du har en meget lav risikoappetit: Der er risiko forbundet med enhver investering, og hvis du ved, at du kommer til at ligge søvnløs om natten, hvis du øger risikoen, bør du lade dine penge stå på din opsparing.

Sådan får du mest ud af dine penge

Læs mere om, hvordan du kommer i gang med at investere her.

Investering som alternativ til negative renter

Investering som alternativ til negative renter

Har du spørgsmål til, hvordan du skal håndtere udfordringen omkring negative indlånsrenter på din opsparing, eller hvordan du kan få din opsparing til at vokse gennem langsigtet investering, vil vi meget gerne hjælpe dig.

Hos Formuepleje er vi eksperter i sende dit overskud på arbejde for dig, og vi arbejder hver dag for at bevare og øge din opsparing.

Kontakt en af vores rådgivere

Vil du vide mere?

Få en second opinion eller bestil en intropakke og få mere viden om, hvad vi kan gøre for dig. 

Få en intropakke

Få en uforpligtende intropakke, og læs mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Send mig en intropakke

Mød os

Mød en rådgiver og hør, om vores løsninger er noget for dig. Deltag i et af vores mange intromøder, som afholdes over hele landet.

Book et intromøde

Tal med en rådgiver

Bliv kontaktet af en rådgiver og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op

Få mere viden om alternativer til negative renter