Spring til indhold

Viden

Farvel til negative renter må ikke blive en sovepude

I takt med at flere banker afblæser negative renter for private kunder, skal du for alvor være opmærksom på, at dine penge ikke forsvinder. For set i lyset af den nuværende inflation kan din opsparing over tid bliver udhulet og miste værdi.

Hvad kan du gøre?

Du er ikke bundet til at have pengene stående på en opsparingskonto, hvor de vil miste værdi med årene. Der er flere ting, du kan gøre for at give din opsparing mulighed for at vokse, og en af dem er at investere dine penge.

De negative indlånsrenter har da også fået flere til at investere - og med god grund for investering er for mange et rigtig godt alternativ til bankens negative renter. Nu da de negative renters dage er talte, er det imidlertid en helt anden fjende, der lurer. For med en inflation på eksempelvis 5 procent, svarende til at de varer, du køber, stiger med 5 procent om året. Gemmer du din hundredkroneseddel på en bankbog til nul procent i rente, så kan du købe 5 procent mindre for din hundredkroneseddel om et år. Og sådan fortsætter det.

Der er flere ting, du kan gøre, hvis du gerne vil undgå, at din opsparing bliver mindre værd ved at stå i banken. Hvilket alternativ der passer bedst til dig, er afhængig af din økonomiske situation. Uanset hvilket alternativ du vælger, er det dog en oplagt mulighed til at få kigget din økonomi igennem og måske få professionel hjælp til at se, hvor den kan optimeres.

Som alternativ kan du:

Og netop det sidste punkt på listen er det bedste alternativ, hvis du har en lang investeringshorisont og altså først skal bruge de penge, der står på din opsparingskonto, om 3-5 år.

Læs mere om, hvordan du kommer i gang med at investere her.

Hvornår bør du lade pengene stå på din opsparingskonto?

Du bør dog ikke kaste dig ud i alternativerne for enhver pris. Det rigtige at gøre afhænger af flere forhold, og i nogle situationer vil det optimale faktisk være at lade pengene stå, hvor de er. Også selvom du dermed mister købekraft.

Som hovedregel bør du overveje at lade pengene stå på din opsparingskonto, hvis:

  • Du ved, du skal bruge pengene inden for en overskuelig fremtid: I Formuepleje anbefaler vi, at du har en langsigtet tilgang til enhver investering. Det vil sige, at du har en investeringshorisont på minimum tre år. Hvis du skal bruge dine penge inden for en kortere periode, bør du overveje at lade pengene stå - også selvom det er til negative renter.
  • Du har en meget lav risikoappetit: Der er risiko forbundet med enhver investering, og hvis du ved, at du kommer til at ligge søvnløs om natten, hvis du øger risikoen, bør du lade dine penge stå på din opsparing.
Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål til, hvordan du skal håndtere udfordringen omkring nulrenter på din opsparing, eller hvordan du kan få din opsparing til at vokse gennem langsigtet investering, vil vi meget gerne hjælpe dig.

Hos Formuepleje er vi eksperter i sende dit overskud på arbejde for dig, og vi arbejder hver dag for at bevare og øge din opsparing.

Kontakt en af vores rådgivere

Vil du vide mere?

Få en second opinion eller bestil en intropakke og få mere viden om, hvad vi kan gøre for dig. 

Bestil en intropakke

Få en uforpligtende intropakke, og læs mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Send mig en intropakke

Få seneste nyt

Hold dig opdateret på investering, privatøkonomi og den aktuelle udvikling på de finansielle markeder med Formueplejes nyhedsbrev.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Tal med en rådgiver

Bliv kontaktet af en rådgiver og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op

Få mere viden om alternativer til negative renter