Spring til indhold

Alle kan få fordel af en Aktiesparekonto

Aktiesparekontoen gør det nemt og skattemæssigt fordelagtigt for dig at investere, uanset om du er ny eller erfaren investor. Den åbnede i 2019, og den årlige indskudsgrænse er nu oppe på 102.300 kr.

Dine muligheder med aktiesparekontoen

Vores kunderådgiver, Helle Snedker, fortæller om Aktiesparekontoens fordele, hvorfor det er en god idé at investere dine frie midler i Aktiesparekontoen, og hvilke muligheder der ligger for dig som investor i at udnytte skattesatsen på 17%. Den kan du finde her.

Hvad er en Aktiesparekonto?

Aktiesparekontoen er en opsparing i et lukket skattemiljø. Det vil sige, at de penge, du har investeret på din Aktiesparekonto, er aflukket fra de omkringliggende finansielle forhold rent skattemæssigt. Med en skattesats på 17 procent er beskatningen lavere på det afkast, du opnår gennem Aktiesparekontoen, end beskatningen på afkast opnået på aktier og obligationer. 

Både børn og voksne kan oprette en Aktiesparekonto og indskyde op til 102.300 kr. pr. år. Derfor er kontoen ideel, hvis du er ny investor, har børn og børnebørn, eller hvis du ønsker at supplere eksisterende investeringer med en fordelagtig opsparing af frie midler. Du kan kun oprette én konto pr. person, og børn beskattes individuelt.

Hvorfor bør du oprette en Aktiesparekonto?

Der kan være mange fordele i at oprette en Aktiesparekonto. Aktiesparekontoen er indført for at fremme investeringskulturen i Danmark, og den gør det muligt at investere i børsnoterede aktier og aktiebaserede investeringsforeninger med en klækkelig skatterabat. Du opretter den gennem dit pengeinstitut, og den årlige opgørelse af afkast samt skatteafregning foregår automatisk. Du beskattes løbende med 17 procent af afkastet, mens tab automatisk fremføres til næste år. Dermed er der intet at administrere og en del at tjene, da afkast ellers beskattes med 27 procent. 

Så hvornår giver det mening for dig at investere i en Aktiesparekonto? Det gør det, hvis du har en opsparing, du ikke skal bruge de næste fem år. Så er der nemlig tale om midler, du kan investere her og nu, og de er oplagte at investere i en Aktiesparekonto.

Sådan opretter du en Aktiesparekonto

For at komme i gang med at investere på denne måde, skal du oprette en Aktiesparekonto i dit pengeinstitut, hvilket i manges tilfælde vil være banken. Din bankrådgiver kan hurtigt hjælpe dig med at sætte kontoen op. I nogle banker er det også muligt selv at oprette kontoen direkte i din netbank.

Vi har sammensat en række velegnede investeringer til Aktiesparekontoen, så du nemt og hurtigt kan komme i gang med at investere dine frie midler, når din konto er oprettet. Vi har et bredt udvalg af udbyttebetalende investeringsforeninger, der især er velegnede til langsigtede investeringshorisonter.

Velegnede investeringer til Aktiesparekontoen: 

Regler for Aktiesparekontoen:

Du bør være opmærksom på de regler, der gælder for Aktiesparekontoen:

  • Du må maksimalt indsætte 102.300 kroner
  • Du kan kun investere med frie midler
  • Skatten på afkast er lavere, end når du ellers investerer i frie midler. Afkast beskattes med 17 procent, hvilket i udgangspunktet er mere attraktivt end de 27 procent, du normalt beskattes af på afkastet i frie midler. Det kan gøre en stor forskel for værdien af dine investeringer – også selv om aktiesparekontoen er lagerbeskattet
  • Aktiesparekontoen kan bruges til at investere i børsnoterede aktier og aktiebaserede investeringsforeninger
  • Den oprettes igennem dit pengeinstitut, og én gang årligt opgøres gevinst/tab. Tab fremføres til næste år
  • Skatten betales via en kontantkonto, der er knyttet til Aktiesparekontoen. Børn bliver selvstændigt beskattet, selvom kontoen er oprettet af forældrene

Få den rigtige økonomiske rådgivning

Har du spørgsmål til, hvordan du skal oprette en Aktiesparekonto til din opsparing, eller hvordan du kan få din opsparing til at vokse gennem langsigtet investering med en Aktiesparekonto, vil vi meget gerne hjælpe dig.

Hos Formuepleje er vi eksperter i sende dit overskud på arbejde for dig, og vi arbejder hver dag for at bevare og øge din opsparing. Vi har udviklet en bred pallette af børsnoterede investeringsløsninger, og vi har blandt andet sammensat en række investeringsfonde med forskellige risiko- og afkastegenskaber.

Vores erfarne hold af formuerådgivere sidder klar til at hjælpe dig. Vi skræddersyr gerne en løsning, der tager forbehold for din risikoprofil og tager hensyn til dine værdier i livet.

Kontakt en af vores rådgivere

Vil du vide mere?

Få en second opinion eller bestil en intropakke og få mere viden om, hvad vi kan gøre for dig. 

Få en intropakke

Få en uforpligtende intropakke, og læs mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Send mig en intropakke

Mød os

Mød en rådgiver og hør, om vores løsninger er noget for dig. Deltag i et af vores mange intromøder, som afholdes over hele landet.

Book et intromøde

Tal med en rådgiver

Bliv kontaktet af en rådgiver og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op

Få mere viden om dine muligheder med en Aktiesparekonto

Insert alt text

Viden

Opbygning af en investeringskultur i Danmark

I et land som Danmark, hvor investeringskulturen i den grad trænger til et løft, er Aktiesparekontoen et skridt i den rigtige retning bedre end at blive stående.
Få indblik i Aktiesparekontoen
Insert alt text

Viden

Højere loft er et vigtigt skridt

Loftet for indskud på aktiesparekontoen hæves i dag fra 50.000 kroner til 100.000 kroner. Det er et skridt i den rigtige retning for et mere investeringsvenligt Danmark.
Få indblik i Aktiesparekontoen
Insert alt text

Viden

Aktiesparekontoen - det kan du bruge den til

Det sikrer nye muligheder for, at danskerne kan investere i noterede aktier og aktiebaserede investeringsfonde.
Få indblik i Aktiesparekontoen