Spring til indhold

13. marts 2020

Formuepleje øger aktieeksponeringen

Af Formueplejes investeringskomité

Selvom udviklingen på de finansielle markeder den seneste tid har været meget voldsom, vil roen på sigt igen indfinde sig – ikke mindst i lyset af de mange stimuli vi også den kommende tid vil se fra myndigheder verden over. Formuepleje har benyttet anledningen til at øge aktieeksponeringen i porteføljerne.

Markedsudviklingen de seneste dage understreger med al tydelighed, hvor usædvanlig en situation usikkerheden omkring spredningen af COVID-19 har skabt. Det amerikanske aktieindeks S&P 500 er faldet med 25% fra toppen, mens det europæiske aktieindeks STOXX 600 er faldet med 31%. Dog er det vigtigt at understrege, at det er frygten for det ukendte, der skaber disse reaktioner frem for reelle ændringer i den underliggende økonomi.

Selvom situationen i øjeblikket kan virke ekstrem, og det er umuligt at forudsige, hvordan den udvikler sig på den korte bane, forventer vi fortsat, at situationen er midlertidig. Panikken vil med andre ord aftage over tid (også selvom vi ikke kan sige noget om, hvornår det vil ske), og vi vil igen se normale markedsforhold i en sund og stærk økonomi.

Denne forventning bygger vi blandt andet på, at myndighederne verden over sætter alle kræfter ind for at få situationen under kontrol.

Flere stimuli på vej

I Europa har ECB fastholdt en uændret rente, men til gengæld præsenteret en række tiltag med henblik på at sikre, at banksystemet har rigeligt med likviditet. Markedet var tydeligt skuffet over ECB’s udmelding, hvilket kom til udtryk i markedsreaktionen, som var negativ. Den amerikanske centralbank, FED, havde ikke mere held med deres udmeldinger senere på dagen. Markedet vendte ganske vist rundt for en kort stund, men aktiekursfaldene fortsatte herefter.

Her til morgen har Italien og Spanien desuden forbudt såkaldt shortselling for at reducere risikoen for, at spekulanter kan forstærke den seneste tids kursfald yderligere

Selvom indsatserne indtil videre ikke har haft den ønskede effekt, er der tale om vigtige og nødvendige tiltag, og der vil uden tvivl komme flere. De indsatser, der allerede er sat i værk, vil blive fulgt op af yderligere tiltag fra centralbankerne, og vi vil i de kommende uger også opleve en række finanspolitiske tiltag med henblik på at hjælpe økonomierne igennem de negative konsekvenser af coronavirus.

Stemningen vil vende, og roen vil indfinde sig

Den midlertidige vækstnedgang, som myndighedernes inddæmningsstrategi af COVID-19 påfører verdensøkonomien, vil efter alt at dømme betyde, at væksten i 2020 bliver lavere end forventet ved årets start. Vi mener dog på ingen måde, at COVID-19 pandemien vil sende verdensøkonomien ud i en længevarende og dyb recession.

Når den værste uro har lagt sig, vil det derfor betyde, at markederne vil rette sig ganske kraftigt og hurtigt.

Det betyder, at den aktuelle situation er den god købsmulighed, og på denne baggrund har vi i Formuepleje torsdag den 12. marts 2020 benyttet markedsuroen og de panikagtige salg som en anledning til at øge aktieeksponeringen i porteføljerne til det maksimale.

Mere om Formueplejes vurdering af COVID-19 og den aktuelle markedssituation

 • Formuepleje er klar til at hjælpe med rådgivning (12. marts 2020)
  Coronavirus har gennem de seneste uger skabt stor usikkerhed og dermed også store kursfald. Har du spørgsmål til, hvordan du som kunde skal forholde dig til udviklingen, er du altid velkommen til at kontakte en rådgiver i Formuepleje.
 • Opdatering på COVID-19 Når vi ser igennem de kommende 6 måneder, er der tale om en købsmulighed (12. marts 2020)
  COVID-19 kan som forventet ikke inddæmmes, men udbredelsen kan forsinkes. De økonomiske effekter bliver især påvirket af, hvilke foranstaltninger regeringer gør for at forsinke udbredelsen af smitten. På nuværende tidspunkt kan der forventes opbremsning af væksten i første og andet kvartal. Aktiemarkedet prisfastsætter dog, at væksten ikke kommer igen senere på året. Derfor ser vi i Formueplejes investeringskomite dette som en købsmulighed.
 • Formuepleje holder åbent og er klar til rådgivning (12. marts 2020)
  Trods den uvante situation, hvor store dele af Danmark er ved at blive midlertidigt lukket ned, holder Formuepleje åbent, og man kan kontakte sin rådgiver pr. telefon eller mail.
 • Formueplejes reaktion på markedsuro (9. marts 2020)
  Ugen er begyndt med væsentlige kursfald i de finansielle markeder. Formuepleje besvarer her de vigtigste spørgsmål.
 • Formuepleje: Se igennem panikken (6. marts 2020)
  I Formuepleje vurderer vi fortsat, at de finansielle markeder reagerer alt for voldsomt på COVID-19-virussen. Af de årsager har vores investeringskomité brugt dagens kursfald til endnu en gang at købe op i aktier.
 • Månedskommentar: Markedsoptimisme afløst af coronafrygt (2. marts 2020)
  Regnskaberne i Europa og USA klarede sig bedre end ventet i februar, men det blev overskygget af udbruddet af coronavirus, der medførte en meget hurtig aktiekorrektion. På rentefronten betyder det, at markedet nu forventer rentesænkninger fra både Fed og ECB.
 • Opdatering på COVID19: For den langsigtede opsparer er kursfald en købs­mulig­hed (27. februar 2020)
  ”Ved det værste scenarie for spredning af coronavirus er vi tæt på, at markedseffekten er overgjort. For en langsigtet opsparer er derfor tale om en købsmulighed i situationer som denne. Og vi investerer, som vi siger”, udtaler Søren Astrup, direktør og medlem af investerings­komiteen i Formuepleje.
 • Coronafrygt trækker markederne i rødt (24. februar 2020)
  De finansielle markeder er mandag åbnet med kursfald i både Asien og Europa. Spredningen af coronavirus uden for Kina risikerer at påvirke både virksomhedernes indtjening og den økonomiske vækst. Formuepleje forventer dog, at dykket bliver midlertidigt. ”Væksten i 1. kvartal bliver berørt, men i de kommende kvartaler forventer vi, at der kommer et rebound,” siger Søren Astrup, direktør og partner i Formuepleje.

Vil du vide mere?

Få en second opinion eller bestil en intropakke og få mere viden om, hvad vi kan gøre for dig. 

 

Få en intropakke

Få en uforpligtende intropakke, og læs mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Send mig en intropakke

Mød os

Mød en rådgiver og hør, om vores løsninger er noget for dig. Deltag i et af vores mange intromøder, som afholdes over hele landet.

Book et intromøde

Tal med en rådgiver

Bliv kontaktet af en rådgiver og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op

Få viden om dine muligheder med Formuepleje

Insert alt text

Vores investeringskoncept

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Uanset hvilken risikoprofil du vælger, så stræber vi altid efter at levere så højt et afkast til dig som muligt.
Få indblik i vores investeringskoncept
Insert alt text

Vores fonde

Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde bygger på teorien om den optimale portefølje. Vi har investeringskoncepter til alle risikoprofiler, hvadenten den er lav eller høj.
Se vores udvalg af fonde
Insert alt text

Personlig rådgivning

Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Når vi rådgiver om din formue og investeringer, kigger vi altid på dine individuelle behov og ønsker om risiko og investeringshorisont.
Tal med en rådgiver