Spring til indhold

8. januar 2020

2019 bød på medvind for vores kunder og Formuepleje

Af Kommunikationsafdelingen

Der har været fuld fart på udviklingen i Formuepleje i 2019, der har givet vores kunder meget flotte afkast. ”Vi har nu over 90 milliarder kroner under forvaltning, vi har fremgang i alle kundesegmenter, vi har rundet 100 medarbejdere, og så har vi også været begunstiget af medvind på de finansielle markeder. Det har i den grad været et år med momentum,” siger Niels B. Thuesen, adm. direktør og partner i Formuepleje.

Vi har takket af for 2019 og sagt goddag til 2020, og for Formueplejes vedkommende er det sket med manér. Kundetilstrømningen i 2019 har været over al forventning, og det samme gælder de afkast, der er blevet skabt. De to ting til sammen gør, at Formueplejes samlede aktiver under forvaltning er steget fra 65 milliarder kroner ved indgangen til 2019 til 91 milliarder kroner ved udgangen af året – en stigning på 40 procent.

”Der er fuld fart på udviklingen i Formuepleje. Vi har over 90 milliarder kroner under forvaltning, vi har fremgang i alle kundesegmenter, vi har rundet 100 medarbejdere, og så har vi også været begunstiget af medvind på de finansielle markeder. Det har i den grad været et år med momentum på alle fronter,” siger Niels B. Thuesen, adm. direktør og partner i Formuepleje.

Både marked og konkurrenter er således blevet distanceret, hvis man kigger på afkastene i 2019, fremhæver Søren Astrup, direktør og partner i Formuepleje.

”Vores afkast har været konkurrencedygtige i både 2018, der endte som et negativt investeringsår, og i 2019, der endte som et forrygende investeringsår, hvor verdensaktieindekset steg med mere end 30 procent. I begge år har vi dog klaret os endnu bedre, og det giver os vished for, at vi kan levere konkurrencedygtige afkast både i op- og nedadgående markeder. Det er vi svært tilfredse med,” fremhæver Søren Astrup, der peger på, at både Penta (34,6 procent), LimiTTellus (35 procent) og Better World Environmental Leaders (31,3 procent) har klaret sig endnu bedre end verdensaktieindekset i 2019.

De gode afkast smitter som nævnt også af på kundetilgangen, hvor der har været positiv udvikling inden for både private kunder, family office-kunder og institutionelle kunder, forklarer Niels B. Thuesen:

”På kundefronten har vi haft tilgang inden for alle segmenter. Vi har vundet flere institutionelle mandater i årets løb, vi har fået nye Family Office-kunder ind, antallet af private investorer har igen slået rekord, og i Formuepleje Ejendomme, vores nyeste forretningsområde, har vi efterhånden fået opbygget en ejendomsportefølje på knap 1,5 milliarder kroner. I november havde vi et nettosalg tæt på 400 millioner kroner, og det er det højeste niveau nogensinde. Det agter vi at blive ved med i 2020,” oplyser Niels B. Thuesen.

Søren Astrup konstaterer hertil, at det også udefra er blevet bemærket, at Formueplejes investeringsløsninger klarer sig godt.

”Den kundefremgang, vi har oplevet, kommer jo ikke af sig selv, men fordi vi igen og igen leverer konkurrencedygtige afkast, der slår både marked og konkurrenter. Det er ikke bare noget, vi går og finder på. Bare tag Morningstars månedlige rating, hvor vi 9 ud af 11 gange i 2019 er kommet ud som Danmarks bedste investeringsforening – endda uden vores bedste investeringsløsninger som Safe og Penta, der ikke rates hos Morningstar, fordi de er kapitalforeninger. Det er et resultat af vores aktive kapitalforvaltning og disciplinerede risikostyring,” forklarer Søren Astrup.

Når verdensaktieindekset er steget over 30 procent i 2019, siger det sig selv, at der har været god medvind på de finansielle markeder i årets løb.

”Handelskrigen mellem USA og Kina har lagt sig nogenlunde til ro, verdensøkonomien er i relativt god gænge, centralbankernes pengepolitik er lempelig, det vigtige amerikanske arbejdsmarked er stærkt, og Brexit-slagsmålet er også faldet nogenlunde mindeligt ud, så alle de risikofaktorer, der fik investorerne til at frygte en snarlig recession, er reduceret betragteligt. Samtidig skal man huske, at det er valgår i USA. Det taler for en ekspansiv økonomisk politik, der holder gang i hjulene. Derfor tror vi også på endnu et godt investeringsår i 2020,” slutter Søren Astrup.

FORMUEPLEJE ØNSKER RIGTIG GODT NYTÅR

Vil du vide mere?

Få en second opinion eller bestil en intropakke og få mere viden om, hvad vi kan gøre for dig. 

Få en intropakke

Få en uforpligtende intropakke, og læs mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Send mig en intropakke

Mød os

Mød en rådgiver og hør, om vores løsninger er noget for dig. Deltag i et af vores mange intromøder, som afholdes over hele landet.

Book et intromøde

Tal med en rådgiver

Bliv kontaktet af en rådgiver og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op

Få viden om dine muligheder med Formuepleje

Insert alt text

Vores investeringskoncept

Vi stræber efter et højt langsigtet afkast

Uanset hvilken risikoprofil du vælger, så stræber vi altid efter at levere så højt et afkast til dig som muligt.
Få indblik i vores investeringskoncept
Insert alt text

Vores fonde

Vi har fonde til alle risikoprofiler

Vores fonde bygger på teorien om den optimale portefølje. Vi har investeringskoncepter til alle risikoprofiler, hvadenten den er lav eller høj.
Se vores udvalg af fonde
Insert alt text

Personlig rådgivning

Skal vi tage en snak om dine investeringer?

Når vi rådgiver om din formue og investeringer, kigger vi altid på dine individuelle behov og ønsker om risiko og investeringshorisont.
Tal med en rådgiver