Spring til indhold

Pressemeddelelser

12. januar 2021

Hæder til Formueplejes kreditteam

Citywire Italy Fund Manager and Group Awards har hædret Formueplejes kreditteam med en pris i kategorien Global High Yield ved den årlige prisuddeling.

6. januar 2021

Magasinet Formue skyder 2021 i gang

Årets første udgave af Magasinet FORMUE er færdigtrykt og lander i de nærmeste dage i postkasserne. Her kan du læse en række forskellige artikler om blandt andet Formueplejes afkast i 2020, COVID-19 – og ikke mindst om, hvordan 2021 bliver året, hvor verdensøkonomien og de finansielle markeder skal finde vej til en mere normal situation end sidste år.

23. december 2020

Formueplejes afgående investeringsdirektør var nytænkende og forud for sin tid

Formueplejes investeringsdirektør Leif Hasager takker ved årsskiftet af og går på pension, men overgår dog til en konsulentrolle. ”Leif Hasager er en bemærkelsesværdig person, der har gjort en forskel for den finansielle sektor. Han har været nytænkende og forud for sin tid og en af de første til at kigge uden for Danmarks grænser, når der skulle investeres,” lyder karakteristikken fra Formueplejes adm. direktør Niels B. Thuesen.

22. december 2020

Formuepleje Ejendomme runder 2020 af med flere investeringer

Med købet af to ejendomme i hovedstadsområdet til i alt godt 350 millioner kroner er Formueplejes tre første ejendomsfonde nu i praksis fuldt investeret. ”Det er en vigtig milepæl for os, og nu handler det om at optimere driften i fondene, så investorerne i de tre fonde kan få det bedst mulige afkast,” oplyser ejendomsdirektør Kristian Voldsgaard.

9. december 2020

Ændringer i Formueplejes investeringskomite

Leif Hasager, investeringsdirektør og formand for Formueplejes investeringskomite, går på pension ved indgangen til det nye år, men fortsætter dog i en konsulentrolle. Det betyder en ny sammensætning af Formueplejes investeringskomite. Investeringsdirektør Henrik Franck bliver ny formand for investeringskomiteen.

2. december 2020

Vaccinenyt sendte aktier markant op i historisk november

Der blev skabt historiske aktieafkast i november efter det amerikanske valg og flere positive nyheder om COVID-19-vacciner. På rentemarkedet var den store nyhed på de europæiske rentemarkeder reelt, at der ingen bevægelser var i så markant en måned for de finansielle markeder.

2. november 2020

Tre forhold har været omdrejningspunktet for udviklingen i oktober

Aktiemarkederne udviklede sig negativt i oktober. Det var en kombination af stigende smittetryk af COVID-19, det forestående præsidentvalg i USA og regnskaber for 3. kvartal, der prægede udviklingen. Renterne bevægede sig nærmest ikke ud af flækken trods et rentemøde i ECB med lovning om handling i december.

19. oktober 2020

Ny ejendomsdirektør vil gribe de unikke muligheder i ejendomsmarkedet

Kristian Voldsgaard skal fremover stå i spidsen for Formuepleje Ejendomme som ny direktør. Hans første opgave bliver at få fyldt Formueplejes anden og tredje ejendomsfond med ejendomme for de resterende midler i de to fonde. Herefter gælder det om at udnytte de unikke muligheder, der opstår på ejendomsmarkedet.

9. oktober 2020

Emission og indløsning tilbage på før-COVID-19-niveau

Vi har i den seneste periode set en forbedring i likviditeten. Formuepleje har derfor valgt at sænke det midlertidigt forhøjede indløsningsfradrag. Det betyder, at det midlertidigt forhøjede indløsningsfradrag ændres tilbage til det oprindelige i henhold til investoroplysningerne.

7. september 2020

Stærke aktiemarkeder drevet af vækstselskaber i august

Aktier fra USA til Japan har over den seneste måned oplevet en fremgang, der gør denne august til en af de bedste siden 1980’erne. Fortsat opbakning fra både politikere og ikke mindst centralbanker om fortsat at understøtte økonomierne og de finansielle markeder var blandt hovedårsagerne til den positive udvikling.

7. august 2020

Direktørskifte i Formuepleje Ejendomme

Kristian Voldsgaard tiltræder pr. 1. september som ny direktør i Formuepleje Ejendomme, idet den hidtidige direktør Bettina Movang efter to år i Formuepleje har valgt at takke ja til et job uden for Formueplejekoncernen.

4. august 2020

Dollarsvækkelse og lavere renter satte dagsordenen i juli

Covid-19 præger fortsat de finansielle markeder. Sådan har det også været gennem juli, hvor den markante svækkelse af dollaren var en af de store forandringer. I Europa var det især vedtagelsen af en ny genopretningsfond i EU-regi, der tiltrak sig opmærksomhed.

8. juni 2020

Formuepleje sænker midlertidigt forhøjede tillæg i udvalgte afdelinger

De midlertidigt forhøjede emissionstillæg og indløsningsfradrag er atter blevet sænket i nogle af Formueplejes afdelinger. Emissionstillæggene og indløsningsfradragene er i nogle afdelinger fortsat højere end normalt som følge af den finansielle uro i forbindelse med covid-19.

13. maj 2020

Udnyt de mange muligheder i Formueplejes Premium-app

Som Premium-kunde i Formuepleje har du for nylig fået adgang til vores Premium-app. Appen indeholder forskellige funktioner, som gør det nemt og overskueligt for dig at følge med i alt fra dine investeringer til de forskellige unikke arrangementer, som Formuepleje tilbyder – selv når du er på farten. I appen har du også mulighed for nemt og hurtigt at komme i kontakt med din personlige rådgiver.

11. maj 2020

Formuepleje sænker midlertidigt forhøjede tillæg i visse afdelinger

De midlertidigt forhøjede emissionstillæg og indløsningsfradrag er atter blevet sænket i nogle af Formueplejes afdelinger, efter at den seneste tid har budt på mere likviditet på markederne og dermed gjort det lettere at handle. Emissionstillæggene og indløsningsfradragene er dog fortsat højere end normalt som følge af den finansielle uro i forbindelse med covid-19.

4. maj 2020

Formuepleje styrker bestyrelsen med fremtrædende erhvervsfolk

Efter godt to år i Formueplejes ejer- og kundekreds træder Jesper Balser og Preben Damgaard ind i Formuepleje Holdings bestyrelse og øger samtidig deres ejerandel. Begge har været meget tilfredse med deres første tid i Formuepleje som kunde og ser stort uudnyttet potentiale i Formuepleje.

29. april 2020

Ordinære generalforsamlinger afholdt 2020

Formuepleje har tirsdag den 28. april 2020 afholdt generalforsamlinger i de børsnoterede foreninger, der tæller en investeringsforening samt seks kapitalforeninger.

28. april 2020

Nyt bestyrelsesmedlem i Formueplejeforeningerne

Hanne Søndergaard Birkmose indtræder som nyt bestyrelsesmedlem i Formueplejes kapitalforeninger og Investeringsforeningen Formuepleje. Hun afløser det mangeårige medlem og næstformand Jørn Nielsen.

24. april 2020

Formuepleje Penta høster anerkendelse

Ved HedgeNordics årlige Nordic Hedge Award har Formuepleje Penta opnået en andenplads for præstationerne i 2019 i kategorien Best Nordic Multi-Strategy.

8. april 2020

Midlertidigt forhøjede tillæg sænkes i visse afdelinger

De midlertidigt forhøjede emissionstillæg og indløsningsfradrag er igen blevet sænket i en række af Formueplejes afdelinger, efter at de seneste dage har budt på mere likviditet på markederne og dermed gjort det nemmere at handle. Emissionstillæggene og indløsningsfradragene er dog fortsat højere end normalt som følge af den finansielle uro i forbindelse med covid-19.

2. april 2020

Covid-19 er på vej gennem de finansielle markeder

Marts har helt og holdent handlet om coronavirus, der har påvirket de finansielle markeder i historisk grad. Det gælder både aktie- og rentemarkedet, og regeringer og centralbanker har været tvunget til at handle både hurtigt og markant med enorme finans- og pengepolitiske indgreb.

25. marts 2020

Brev til kunderne fra Formueplejes administrerende direktør

I disse dage får vi mange spørgsmål fra kunder, som er bekymrede over udviklingen på de finansielle markeder og i Formueplejes investeringsløsninger. Formueplejes administrerende direktør Niels B. Thuesen svarer i dette brev til kunderne på de spørgsmål, vi hører oftest.

17. marts 2020

Midlertidig ændring af emissionstillæg og indløsningsfradrag

Som følge af generel øget volatilitet på de finansielle markeder grundet COVID-19 er vi i Formuepleje ligesom mange andre i branchen nødsaget til at ændre det maksimale emissionstillæg og maksimale indløsningsfradrag i en række afdelinger.

13. marts 2020

Formuepleje øger aktieeksponeringen

Selvom udviklingen på de finansielle markeder den seneste tid har været meget voldsom, vil roen på sigt igen indfinde sig – ikke mindst i lyset af de mange stimuli vi også den kommende tid vil se fra myndigheder verden over. Formuepleje har benyttet anledningen til at øge aktieeksponeringen i porteføljerne.

6. marts 2020

Hold dig opdateret med den nye Formuepleje Premium-app

Som Premium-kunde i Formuepleje har du adgang til Formueplejes særlige VIP-service, som er blevet udvidet med en ny Premium-app. Den nye app gør det muligt for dig at følge udviklingen i dine investeringer, se forskellige arrangementer og fordele samt kontakte din personlige rådgiver.

2. marts 2020

Markedsoptimisme afløst af coronafrygt

Regnskaberne i Europa og USA klarede sig bedre end ventet i februar, men det blev overskygget af udbruddet af coronavirus, der medførte en meget hurtig aktiekorrektion. På rentefronten betyder det, at markedet nu forventer rentesænkninger fra både Fed og ECB.

4. februar 2020

Coronavirus dominerer de finansielle markeder

Januar blev domineret af en uforudsigelig og trist begivenhed, da udbruddet af coronavirus skabte uvished i de finansielle markeder. Det medførte faldende aktiekurs og ret markante rentefald i den sidste halvdel af årets første måned. Så selv om året begyndte godt, blev januar et skridt frem og et tilbage.

3. februar 2020

Penta nomineret til prestigefyldt europæisk award

Formuepleje Penta er blandt de syv nominerede i kategorien Multi-Strategy ved de årlige EuroHedge Awards, der afholdes i London den 13. februar. En pris, hvor der udelukkende fokuseres på risiko og på at levere positivt afkast. ”Penta har slået verdensaktieindekset i 8 ud af de seneste 10 år og har virkelig leveret tilfredsstillende afkast over en lang periode. Derfor er vi glade for anerkendelsen, som jeg kun kan se som en international blåstempling af vores investeringskoncept,” siger Søren Astrup, direktør og partner i Formuepleje.

30. januar 2020

Henrik Franck udnævnes som investeringsdirektør i Formuepleje

Henrik Franck vil fremover dele titlen som investeringsdirektør med Leif Hasager, og vil i fremtiden også have ansvaret for Formueplejes institutionelle område. "Denne udnævnelse er et udtryk for anerkendelse af den store indsats, Henrik gennem tiden har leveret, og jeg er sikker på, at det kun vil komme Formueplejes kunder til gode,” siger Niels B. Thuesen, adm. direktør i Formuepleje.

30. januar 2020

Formuepleje rundede 2019 af med placering i toppen hos Morningstar

Hele vejen igennem 2019 lå Formuepleje i top 3 over Danmarks bedste investeringsforeninger hos det uafhængige analysehus Morningstar. I december blev det til en tredjeplads, men med samme rating som i november, hvor det blev til en førsteplads. ”Vi kan se tilbage med stor tilfredshed på et meget tilfredsstillende investeringsår, hvor vi over en bred front leverede afkast i topklasse,” siger Søren Astrup, direktør og partner, Formuepleje.

8. januar 2020

2019 bød på medvind for vores kunder og Formuepleje

Der har været fuld fart på udviklingen i Formuepleje i 2019, der har givet vores kunder meget flotte afkast. ”Vi har nu over 90 milliarder kroner under forvaltning, vi har fremgang i alle kundesegmenter, vi har rundet 100 medarbejdere, og så har vi også været begunstiget af medvind på de finansielle markeder. Det har i den grad været et år med momentum,” siger Niels B. Thuesen, adm. direktør og partner i Formuepleje.

3. januar 2020

Stærk aktieafslutning på 2019

2019 blev generelt et stærkt år for aktier, og årets sidste måned var ingen undtagelse. December sluttede således godt af med globale aktieafkast på omkring 3,5 procent. På rentefronten var der stigende renter over en bred kam i julemåneden, hvor Christine Lagarde fik en fin debut som ECB-chef på sit første rentemøde.

28. januar 2016

Formuepleje - 30 år og stadig unik

I 1986 stiftede Claus Hommelhoff og Erik Møller* den virksomhed,som på 30 år har udviklet sig til Formueplejekoncernen. Vores relativt høje alder er dog ikke det eneste, der adskiller os fra andre kapitalforvaltere.

Vil du vide mere?

Få en second opinion eller bestil en intropakke og få mere viden om, hvad vi kan gøre for dig. 

 

Få en intropakke

Få en uforpligtende intropakke, og læs mere om Formuepleje, vores investeringsløsninger og hvad vi kan gøre for dig og din formue.

Send mig en intropakke

Mød os

Mød en rådgiver og hør, om vores løsninger er noget for dig. Deltag i et af vores mange intromøder, som afholdes over hele landet.

Book et intromøde

Tal med en rådgiver

Bliv kontaktet af en rådgiver og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Ring mig op