Spring til indhold
Søren S. Astrup

Direktør, partner, medlem af investeringskomitéen

Søren S. Astrup

Telefon: +45 87 46 49 20

Profil

Søren Astrup er cand.oecon. fra Aarhus Universitet og startede sin karriere som analytiker og porteføljemanager i bankverdenen. Han kom til Formuepleje i 2003 og er i dag direktør, partner og medlem af Formueplejes investeringskomite. Søren er drivkraften bag den løbende udvikling af Formueplejes investeringsmodel, han har opbygget investeringsteamet, og han har ansvar for finansieringen af Formueplejes investeringsfonde.

Søren udtaler sig om emner, der vedrører investorernes interesser. For eksempel om fordelene ved aktiv kapitalforvaltning, om Formueplejes fondes performance samt om bæredygtighed og ansvarlighed i investering. Han spillede en stor rolle i at strømline Formueplejes investeringsfonde efter finanskrisen, og han er god at konsultere som ekspert i forhold til risikoforståelse og konsekvenser for økonomier og finansmarkeder under krige, kriser og store ordensomvæltende begivenheder.

Søren er en skarp analytiker og trænet formidler med et solidt akademisk grundlag, som han har varetaget ved at undervise i finansteori på Aarhus Universitet. Han giver gerne interviews, deltager i debatter og kommenterer på aktuelle forhold.

Artikler af Søren S. Astrup

26. marts 2020

Sådan styrer Formuepleje investeringerne gennem corona-krisen

Markederne har den seneste tid oplevet kursudsving af en størrelse vi ikke har set før i moderne børshistorie. Desværre er vi ikke gået ram forbi med de kraftige kursfald, som corona-krisen har udløst, men er dog overbeviste om, at verdensøkonomien vil være i stand til at håndtere krisen, således at væksten igen bliver ganske kraftig, når virussen kan håndteres medicinsk. Det vil de finansielle markeder før eller siden indrette sig efter og således igen vise fremgang.